Tidigare denna månaden blev Lenovo Moto Z Play den första telefonen i Svenska Smartphoneguiden att få två utmärkelser. Modellen hade både en utmärkelse för Längst batteritid och Bäst under 4 000 kronor. Nu blir den av med sin senaste utmärkelse efter stora prishöjningar. Asus ZenFone 3 tar över.

Omfattande prishöjningar

Det var under förra veckan som ett flertal svenska butiker, så som Webhallen, NetonNet, Siba, Teknikmagasinet och Elgiganten, höjde sina priser för Moto Z Play. Priset för höjdes från strax under 4 000 kronor till runt 4 500 kronor i många fall. I dag höjde dessutom CyberPhoto sitt pris med 1 000 kronor till 4 500 kronor. Det betyder att Moto Z Play inte längre finns att köpa hos någon etablerad elektronikåterförsäljare i Sverige för under 4 000 kronor.

Lägre betyg men rätt pris

Asus ZenFone 3 3/32GB är namnet på den telefon som tar över utmärkelsen från Lenovo. ZenFone 3 fick ingen utmärkelse när vi släppte vårt test av den men prisförändringar på marknaden förändrar nu läget. Asus ZenFone 3 har ett lägre betyg än Lenovo Moto Z Play i Svenska Smartphoneguiden men erbjuder ändå en ljusstark skärm, bra kamera och lång batteritid. En av telefonens största svaghet råkar dock vara en av Moto Z Play:s största styrka – mjukvara. Mjukvaran i Asus ZenFone 3 kan vara störande men går att anpassa i telefonens inställningar.

 
Asus ZenFone 3 (32GB)
4.3 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:5,2 tum
Bra att veta:Asus ZenFone 3 säljs i två versioner med 3 eller 4 GB RAM. Detta är ett test av 3 GB-versionen.
Fördelar
+ Ljusstark skärm
+ Bra batteritid
+ Dubbla SIM-kortläsare
+ Stabil konstruktion
Nackdelar
- Störande mjukvara
- Inte vattentät
- Endast USB 2
- Medioker högtalare
Kamera5
Skärm6.3
Batteri6
Kamera5
Skärm6.3
Batteri6
Pris:
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Huawei Honor 8 prishöjs också

Lenovo Moto Z Play inte ensam om att se sitt pris höjas. Även Huawei Honor 8 har ökat i pris de senaste dagarna. Telefonen har haft en skiftande prissättning sen sin lansering och har sålts för under 4 000 kronor vid ett flertal tillfällen men är nu uppe vid introduktionspriset, 4 500 kronor.

Du hittar alltid aktuella utmärkelser och betyg för alla populära smartphones i Sverige i Svenska Smartphoneguiden. Utöver en utmärkelse för Bäst under 4 000 kronor finns utmärkelser för små mobiler, mobiler med dubbla SIM-kort med mera.

Svenska Smartphoneguiden

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 3 =