Letar du efter den telefon som är bäst under 4000 kronor? I Svenska Smartphoneguiden utser vi Sveriges bästa mobiltelefoner. Vi ser till att alla våra rekommendationer och betyg alltid är uppdaterade och aktuella. Just nu rekommenderar vi Samsung Galaxy A52 5G.

Bäst under 4 000 kronor

Samsung Galaxy A52 5G
7.3 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:6,5 tum
Bra att veta:Detta är 5G-versionen. A52 utan 5G har en annan processor, utöver begränsning till 4G.
Fördelar
+ Ljusstark och färgexakt skärm
+ Fyra års uppdateringar
+ Vattentät, IP67
Nackdelar
- Grafiksvag processor
- Dåliga extrakameror
- Max 4K 30p för video
- Plastig baksida
Kamera7.3
Skärm8.7
Batteri8
Kamera7.3
Skärm8.7
Batteri8
Pris:
Lägsta pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Motivering

Samsung Galaxy A52 5G lanserades i våras som ett ganska komplett paket och en av de bästa mellanklassmobilerna från Samsung på länge. Den hade dock inte med sig priset och det gjorde oss bland annat besvikna på telefonens prestanda. Med ett nytt och lägre pris har kalkylen förändrats. Prestandan ligger fortfarande inte på topp men nu erbjuder A52 en extremt bra skärm för sin nya klass. Vi tycker fortfarande att Galaxy A52 5G är halvbra på mycket. Faktum är dock att den håller en imponerande låg lägstanivå och att det är tillräckligt i den nya låga prisklassen. Ingen annan modell är så mångsidig som Galaxy A52 i klassen. Ett imponerande mjukvarustöd i fyra år gör den dessutom ovanligt framtidssäker.

 

Om Bäst under 4000 kronor-utmärkelsen

I Svenska Smartphoneguiden finns just nu fler än 200 testade smartphones. Alla produkter testas i minst en veckas tid och ibland under längre tid om vi upptäcker problem eller komponenter som behöver testas mer för att vi ska få ett pålitligt resultat. Vi skyndar aldrig ut våra tester och publicerar dem tester tidigast dagen innan lanseringen av en produkt. Våra testresultat återspeglar därför alltid den upplevelse som du som konsument kan få när du köper en produkt i en butik.

Bäst under 4000 kronor-utmärkelsen går till den produkt som når upp till våra grundläggande krav för rekommendationer, som kostar mindre än 4000 kronor i minst två stora etablerade elektronikbutiker i Sverige och som har högst Expertbetyg inom sin kategori i Svenska Smartphoneguiden.

Expertomdöme

Vi sätter våra betyg och delar ut våra utmärkelser utifrån en lång rad kriterier. Vi granskar saker så som kamerakvalitet, skärmkvalitet, batteritid, externa lagringsmöjligheter, högtalarprestanda, fingeravtrycksläsare, byggkvalitet, tålighet mot damm och vatten, tillgång till portar, mjukvarans funktioner, stabilitet och användarvänlighet, telefonens snabbhet och prestanda, trådlösa prestanda och funktioner, stöd för SIM-kort, design och ergonomi, mikrofonprestanda och mycket mer. Alla dessa aspekter sammanvägs och ges ett totalt betyg som vi kallar Exportomdöme. Detta betyg ger dig en uppfattning om hur bra en telefon är i relation till sina konkurrenter.

Alla testade produkter ligger på samma betygsskala. Det gör det enkelt för dig att jämföra alla testade produkter från alla prisklasser med varandra. Den produkt som får högst betyg inom sin utmärkelsekategori och som når upp till alla våra grundläggande krav för rekommendationer har möjlighet att få en utmärkelse.

Grundläggande krav

Alla telefoner som får en utmärkelse i Svenska Smartphoneguiden uppnår våra grundläggande krav för en rekommendation. Det betyder att telefonen inte får ha ett allvarligt fel eller ett ovanligt lågt betyg inom en specifik kategori. En smartphone som till exempel är världsledande inom alla kategorier men som har en ovanligt kort batteritid, som inte kan ringa samtal med acceptabel kvalitet och täckning eller som inte finns tillgänglig i butiker kan exempelvis inte få en utmärkelse, trots att den kanske har fått ett högt Expertomdöme.

Vi inser att det kan finnas flera anledningar för dig som konsument att inte vara intresserad av en produkt som har fått en utmärkelse från oss. Vi kan garantera att alla produkter som vi rekommenderar håller världsklass men om du ändå av någon anledning skulle vilja ha ett alternativ till den produkt som vi rekommenderar, utser vi två nominerade alternativ till varje rekommenderad smartphone. Dessa produkter är inte officiellt rekommenderade av oss och har inte fått en utmärkelse. De kan ändå hjälpa dig att se vilka modeller som är en rekommenderad produkts största konkurrent och hur bra den rekommenderade produkten är i jämförelse med de näst bästa produkterna inom samma utmärkelsekategori.

Bäst under 4000 kronor

Svenska Smartphoneguiden

Utöver en rekommendation för den telefon som är bäst under 4000 kronor hittar du många andra rekommendationer i Svenska Smartphoneguiden. Vi har utmärkelser för alla typer av produkter. Det gör att du alltid kan hitta en telefon som passar just dig. I Svenska Smartphoneguiden hittar du utmärkelser så som ”Bäst under 3000 kronor”, ”Längst batteritid”, ”Bästa lilla telefonen” och många fler. Dyk in i Sveriges största jämförande test av smartphones och hitta din nya telefon.

Till Svenska Smartphoneguiden

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

6 KOMMENTARER

 1. Märkligt. Iphone SE har sämre skärm, batteritid och expertomdöme, samt kostar 1300,00 sek mer än Samsung A5, men ändå på något magiskt sätt just iPhone rekommenderas av Surfa… Dååååååligt…

  • Kameran är sämre i Moto Z Play än i iPhone 7. Vi har gett Moto Z Play 8,0 i kamerabetyg och iPhone 7 8,9 i kamerabetyg. Klicka på telefonens namn för att läsa testet och bläddra ner till kameradelen för att läsa om kamerans prestanda.
   /Joel

 2. Beroende på hur högt man värderar en mobils prestanda så kan eventuellt Xiaomis Pocophone F1 med sin Snapdragon 845 vara en stark kandidat till bästa under 4000 kr.

  • Hej Mikael!
   Ja, den är minst sagt intressant. Vi ska försöka få tag på ett testexemplar så snart som möjligt.
   /Joel

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here