Letar du efter Sveriges bästa lilla smartklocka? I Smartwatchguiden hittar du de mest aktuella utmärkelserna, baserade på några av Sveriges mest djupgående tester av smarta klockor. Vi har flera utmärkelser för att se till att någon passar dig. För vår utmärkelse Bästa lilla klockan, rekommenderar vi just nu Apple Watch Series 5 40 mm.

Bästa lilla klockan

Apple Watch 5 40 mm
9.1 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Kompatibel:iOS
Specifikationer:Storlek: 40 mm
Offline-musik: Ja
Lagring: 32 GB
4G-stöd: Ja
Fördelar
+ Smart smartklocka
+ eSIM
+ Pulsmätaren
+ Smidig Alltid på-skärm
Nackdelar
- Saknar sömnmätning
- Batteritid
- Bara kompatibel med iPhone
Hälsa/träning8.8
Batteri6.6
Skärm9.4
Hälsa/träning8.8
Batteri6.6
Skärm9.4
Pris:
Lägsta pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Motivering

En mindre storlek innebär ofta uppoffrad funktionalitet. Det är därför väldigt uppfriskande att se att 40 mm-modellen av Apple Watch Series 5 lyckas leverera samma stabila prestanda som sin större motpart. För den träningsintresserade bjuder klockan på en bra pulsmätare, både under vila och aktivitet. I samma veva presterar GPSen bra och ger jämförbara resultat gång på gång. Med samma smarta funktioner som vi prisar Apple Watch 5 för ser vi inte heller en märkbar skillnad i batteriuthållighet. Klockan kan utan problem både komplettera och ersätta en smartphone och behåller avancerade funktioner som eSIM och smidig tillgång till röstassistenten Siri. Apple Watch 5 sätter ribban för hur bra en liten smartklocka kan vara.

 

Om Bästa lilla klockan-utmärkelsen

I Smartwatchguiden testar vi de senaste smartklockorna för att hjälpa dig till ett prisvärt köpbeslut som passar dina behov. Alla produkter genomgår noggranna tester under långa testperioder och testerna publiceras tidigast dagen innan lansering. Allt vi gör är för att berätta hur bra en produkt kan vara i den vardag, så att du kan ta ett informerat beslut.

Utmärkelsen Bäst lilla klockan går till den produkt som har högst betyg i Smartwatchguiden och som är allmänt tillgänglig med en maximal bredd på 40 millimeter.

Expertomdöme

Vi sätter våra betyg och delar ut våra utmärkelser utifrån en lång rad kriterier. Vi granskar saker så som skärmens kvalitet och ljusstyrka, hur exakt GPS-positionering är under olika omständigheter, hur exakt stegräknaren är, hur pålitlig höjdmätaren är, hur bra mjukvaran fungerar och synkroniserar med smartphones från flera olika varumärken, hur lång batteritiden är med olika användarmönster och mycket mer. Alla dessa aspekter sammanvägs och ges ett totalt betyg som vi kallar Exportomdöme. Detta betyg ger dig en uppfattning om hur bra en smartklocka är i relation till sina konkurrenter.

Watch OS 6 recension Apple Watch 5

Alla testade produkter ligger på samma betygsskala. Det gör det enkelt för dig att jämföra alla testade produkter från alla prisklasser med varandra. Den produkt som får högst betyg inom sin utmärkelsekategori och som når upp till alla våra grundläggande krav för rekommendationer har möjlighet att få en utmärkelse.

Grundläggande krav

Alla smartklockor som får en utmärkelse i Smartwatchguiden uppnår våra grundläggande krav för en rekommendation. Det betyder att klockan inte får ha något allvarligt fel eller ett ovanligt lågt delbetyg. En klocka som till exempel är världsledande inom alla kategorier men som har en ovanligt kort batteritid, eller som har en skärm som är svår att se eller som inte finns tillgänglig i butiker kan exempelvis inte få en utmärkelse, trots att den kanske har fått ett högt Expertomdöme.

Vi inser att det kan finnas flera anledningar för dig som konsument att inte vara intresserad av en produkt som har fått en utmärkelse från oss. Vi kan garantera att alla produkter som vi rekommenderar håller världsklass men om du ändå av någon anledning skulle vilja ha ett alternativ till den produkt som vi rekommenderar, utser vi två nominerade alternativ till varje rekommenderad smartklocka. Dessa produkter är inte officiellt rekommenderade av oss och har inte nödvändigtvis fått en utmärkelse. De kan ändå hjälpa dig att se vilka modeller som är en rekommenderad produkts största konkurrent och hur bra den rekommenderade produkten är i jämförelse med de näst bästa produkterna inom samma utmärkelsekategori.

Bästa lilla klockan

Smartwatchguiden

Utöver en rekommendation för den telefon som är Bäst under 3000 kronor hittar du flera andra rekommendationer i Smartwatchguiden. Det gör att du alltid kan hitta en smartklocka som passar just dig. I Smartwatchguiden hittar du utmärkelser så som ”Bäst i test” och ”Bäst för Android”.

Till Smartwatchguiden

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here