Apple brukar inte ge mindre uppdateringar av iOS särskilt mycket uppmärksamhet. För ovanlighetens skull publicerade företaget i dag ett pressmeddelande som specificerar nyheterna i den kommande uppdateringen iOS 11.3. En förklaring till den förändrade strategin skulle kunna vara att uppdateringen innehåller en nyhet som är en av Apples just nu mest känsliga fråga.

Nya animojis

iOS 11.3 innehåller flera nyheter som främst är riktade till företagets nyaste modeller. Den populära meddelandefunktionen Animoji får fyra nya karaktärer. Ägare av iPhone X ska snart kunna animera nya karaktärer med sitt eget ansikte. Utöver det uppdaterar Apple utvecklarverktyget ARKit för att låta apputvecklare skapa nya Artificial Reality-upplevelser. Den största nyheten är att iPhones nu ska kunna känna igen både horisontella och vertikala ytor. Det betyder att virtuella objekt ska kunna placeras på väggar och inte bara på golv.

Utöver det introducerar iOS 11.3 ett nytt system för kundtjänst. Företag och andra organisationer kunna integrera sin kundtjänst i Apples meddelande-app. Tanken är att konsumenter ska slippa leta support i speciella appar eller hemsidor. Slutligen får Apple Music bredare stöd för musikvideos, Hälsa-appen uppdateras med stöd för att visa krypterad och lösenordsskyddad patientinformation och stöd för Advanced Mobile Location ska göra det enklare för nödnummer så som SOS att ta del av en telefons position.

iOS 11.3

Användare kan stänga av begränsningar

Den viktigaste nyheten i den nya versionen av iOS är en uppdatering av operativsystems hantering av batterier. Efter att ha introducerat ett automatiserat system för att begränsa systemresurser när en iPhones batteri blir föråldrat, ska iOS 11.3 låta användare se information om batteriets hälsa. Operativsystemet kan rekommendera ett batteribyte om det behövs och låter användare stänga av de åtgärder som iOS kan införa om batteriet är dåligt. På det sättet kan till exempel processorns prestanda återställas, med risk för att ett dåligt batteri kan göra att telefonen startar om oväntat. Nyheten i iOS är särskilt viktig för Apple eftersom företaget fick mycket negativ uppmärksamhet i pressen när detaljer om operativsystemets resurshantering blev kända.

Den nya batterifunktionen kommer inte finnas tillgänglig i alla iPhones till en början. Apple har valt ut iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7 och iPhone 7 Plus för att erbjuda funktionen. Apple har inte bekräftat exakt när iOS 11.3 kommer att lanseras. Företaget har sagt att uppdateringen kommer att lanseras i vår.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 − två =