Om du vill köpa en av de absolut bästa mobilerna just nu behöver du betala någonstans mellan 7 och 9 000 kronor, beroende på modell. Samsung Galaxy S7 Edge, som har utmärkelsen Bäst i test i Svenska Smartphoneguiden, kostar 7 500 kronor hos de flesta svenska återförsäljare. Det finns dock telefoner som är riktigt bra men som kostar hälften så mycket. Du kan enkelt hitta en billig mobil som har mycket att erbjuda.

Små skillnader – halva priset

Det uppenbara valet för dig som vill ha ett betydligt billigare alternativ är Google Nexus 6P. Telefonen är ungefär ett år gammal och är en billig mobil men är fortfarande en otroligt bra smartphone. Den har en bra kamera, riktigt bra högtalare, en bra skärm, USB Typ-C och uppdaterad mjukvara direkt från Google. En av de stora nackdelarna med Nexus 6P är faktumet att den inte har stöd för microSD-kort. 32 GB-versionen kostar 3 600 kronor i många butiker men 64 GB-versionen kostar 4 300 kronor. I jämförelse med Galaxy S7 Edge är prisskillnaden ändå stor.

 
Samsung Galaxy S7 Edge
5.5 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:5,5 tum
Bra att veta:Baksidan av den guldfärgade versionen blir lättare synligt smutsig än den vita och svarta.
Fördelar
+ Utmärkt kamera
+ Bra skärm
+ Vattentät
+ Unik design
Nackdelar
- Saknar USB Typ-C
- Skör glasbaksida
- Icke utbytbart batteri
- Förinstallerade appar
Kamera6.2
Skärm7.7
Batteri6.8
Kamera6.2
Skärm7.7
Batteri6.8
Pris:
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Designskillnader

Vad är det då som skiljer de två telefonerna åt? För det första skiljer sig modellernas design åt mycket från varandra. Nexus 6P har en ganska anonym glas- och metalldesign och tack vare en stor 5,7 tum skärm och relativt breda ramar är den en ganska stor och klumpig telefon. Samsung Galaxy S7 Edge har i kontrast en rundad 5,5 tum skärm med betydligt tunnare ramar. Det gör den till en betydligt mindre telefon.

 
Google Nexus 6P
5 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:5,7 tum
Bra att veta:Den har ingen microSD-läsare men det finns versioner med mer lagring om du skulle önska.
Fördelar
+ Bra kamera
+ Dubbla högtalare
+ Stadig konstruktion
+ Fingeravtrycksläsaren
Nackdelar
- Stor och klumpig
- Medelmåttig batteri
- Inget microSD-stöd
- Icke utbytbart batteri
Kamera5.8
Skärm5.7
Batteri5.5
Kamera5.8
Skärm5.7
Batteri5.5
Pris:
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Kamera och batteritid

När det gäller kamera finns det små skillnader mellan Nexus 6P och Galaxy S7 Edge. Samsungs smartphone har optisk bildstabilisering, vilket ger den bättre stabilisering i videos samt bättre prestanda i mörka miljöer. Om du är ute efter den ultimata smartphonekameran är Galaxy S7 Edge det bättre alternativet men med tanke på pris erbjuder Nexus 6P en kamera som fångar otroligt bra bilder. Här ser du några exempelbilder som är tagna med de två mobilerna.

När det gäller batteritid har Galaxy S7 Edge också en fördel framför Nexus 6P. Trots att de två telefonerna har batterier av samma kapacitet är Galaxy S7 Edge en betydligt mer energieffektiv telefon som erbjuder betydligt längre batteritid. Medan många användare kan få problem med att ta sig igenom en hel dags användning med Nexus 6P kan användare av Galaxy S7 Edge vänta sig en batterimarginal på runt 30 procent vid dagens slut.

billig mobil

Dubbelt så bra?

Samsung Galaxy S7 Edge har också några andra mindre fördelar. Den är bland annat vattentät medan Nexus 6P inte har något som helst vattenskydd. I slutänden finns det alltså många saker som Galaxy S7 Edge är bättre än Nexus 6P på. Eftersom Google uppdaterar mjukvaran i Nexus 6P kan vi dock påstå att Nexus 6P åtminstone erbjuder en bättre mjukvaruupplevelse än Galaxy S7 Edge. Visst är Galaxy S7 Edge en bättre smartphone på många sätt men är den dubbelt så bra? Nej. Du kan spara mycket på att inte välja marknadens dyraste flaggskepp. Om du är ute efter det absolut bästa är Samsung Galaxy S7 Edge ett bra val men annars kan Google Nexus 6P vara ett billigt alternativ.

Vi har fler rekommendationer för fler prisklasser. Dyk in i Svenska Smartphoneguiden för att se alla testade smartphones och hitta en riktigt bra men billig mobil!

Till Svenska Smartphoneguiden

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

2 KOMMENTARER

  1. Tyvärr så verkar Nexus 6P lida av stora problem med mikrofonen och noise cancellation.
    Annars hade jag nog köpt en för länge sedan.

    • Har haft min 6P ett tag nu och inte märkt av några problem med mikrofonen (inte hört något från någon jag pratat med hellet).
      Älskar att ha senaste mjukvaran och ett rent Android utan att behöva root osv.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × tre =