SMS-appen är en app som finns förinstallerad på alla mobiltelefoner. Den är en användbar app som vi ofta vill ha kvar men det finns flera olika appar för att skicka SMS och det är inte säkert att den förinstallerade appen är den du vill använda. I Android finns det många andra appar som kan användas för att skicka och ta emot SMS. Det går nämligen att byta SMS-app i Android.

Att byta SMS-app

Börja med att installera den app som vill användas för att skicka och ta emot SMS. Som med vilken annan app som helst installerar du den via Google Play. Gå sedan in i din mobiltelefons inställningar för att ändra så att den nya appen fungerar som standardapp. Exakt hur du gör det kan skilja lite beroende på vilken telefon du har. Proceduren är ändå ungefär densamma på de flesta Android-telefoner.

Börja med att öppna inställningsmenyn genom att dra ner notisfältet från toppen av skärmen och tryck på det lilla kugghjulet uppe till höger. Bläddra sedan ner på sidan och tryck på Appar. Tryck på kugghjulet längst upp i högra hörnet för att komma in i menyn som heter Konfigurera appar. Här finns en knapp som heter SMS-app. Ibland kan du först behöva trycka på ett menyalternativ som heter Standardappar. Tryck på den och välj sedan vilken app som du vill ska vara din standardapp för SMS i mobilen.

Uppe till Höger hittar du kugghjulet som tar dig till inställningsmenyn. Gå vidare till appar och sedan till det nya kugghjulet som du återigen hittar längst upp i det högra hörnet.

Tryck på rubriken ”Sms-app” och välj sedan den app som du vill ska vara standardapp. Nu har du lärt dig att byta SMS-app.

Standardappar och vanliga appar

För att börja använda en annan app än den förinstallerade appen på mobilen krävs normalt inget annat än att du laddar ner den nya appen och börjar använda den. Det gäller i grund och botten även för SMS-appen. Finns den installerad på mobiltelefonen går det att öppna appen och använda den för att skicka SMS. Anledningen till att du kan vilja ange den som standardapp är att mobiltelefonen då kommer att välja att använda den appen varje gång du skickar eller tar emot meddelanden. Om någon till exempel skickar ett nummer till dig via ett meddelande öppnas numret i den app som är inställd som standardapp för att skicka SMS.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Roger är skribent på Surfa.se. Han har studerat vetenskapsjournalistik vid Umeå universitet och har ett stort intresse för konsumentelektronik. Vill du kontakta Roger så maila till: [email protected]

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tretton − 9 =