skolstartenSkolstarten närmar sig och vi laddar upp med appar som kan hjälpa dig i skolan och i studentlivet. Ta en titt på apparna nedan för att få bättre koll på dina läxor och gör det enklare att gå i skolan och vara student. Alla appar som nämns nedan har testats av oss och finns tillgängliga för både iOS och Android.

Evernote

evernote

Det finns ett flertal riktigt bra appar för anteckningar. En av våra favoriter är Evernote. Evernote låter dig spara text, bilder och ljud i en enkel app som dessutom synkroniserar alla anteckningar mellan alla dina enheter. Om du har en dator som du skriver dina anteckningar på skickas de automatiskt till din telefon. Evernote har dessutom många avancerade formateringsverktyg så att du kan förlita dig på appen för att hantera alla dina texter. Den enda stora nackdelen med Evernote är att tjänsten är begränsad till två enheter och ganska lite lagringsutrymme om du inte betalar 339 kronor per år.

– Evernote för iPhoneAndroid och Windows Phone

 

Google Keep

google keep

Om du inte vill betala för Evernote finns det två bra alternativ som är helt gratis. Google Keep låter dig skriva ner anteckningar och synkronisera dem mellan alla dina enheter helt kostnadsfritt. Den enda nackdelen med appen är att den inte har lika bra formateringsverktyg och andra avancerade funktioner som Evernote har.

– Google Keep för iPhone och Android

 

Microsoft OneNote

Microsoft OneNote är ett annat riktigt bra alternativ. Tjänsten är gratis och kan användas med alla typer av telefoner, även med Windows Phone. OneNote är också integrerat i många andra program så som Office Lens.

– OneNote för iPhone, Android och Windows Phone

 

Office Lens

office lens

Om du är student behöver du troligen hantera ganska många papper. Med en smartphone och Office Lens är det enkelt att göra dig av med dem. Office Lens är en enkel app för iOS och Android som låter dig ta bilder på dokument och tavlor som sedan beskärs och skannas så att de blir lätta att läsa i mobilen.

– Office Lens för iPhone, Android och Windows Phone

 

Wolfram Alpha

wolfram alpha

Om du är intresserad av statistik, matematik eller annan information är Wolfram Alpha-appen ett självklart val. Skriv in komplicerade matematiska problem och få enkla och snabba svar tillbaka eller gör en snabb sökning för att ta reda på antalet invånare eller antalet arbetslösa i ett land. Med Wolfram Alpha kan du få fram det mesta.

– Wolfram Alpha för iPhone, Android och Windows Phone

 

EasyBib

easybib

Om du håller på att skriva en stor inlämning eller kanske en uppsats är EasyBib en självklar app. Den låter dig välja ett citationssystem och mata in dina källor för att få en automatiskt genererad källhänvisning. Sluta hantera dina källor manuellt och undvik onödiga misstag. Den enda stora nackdelen med tjänsten är att du kan behöva betala en månadsavgift för att få tillgång till de avancerade funktioner som du kanske behöver.

– EasyBib för iPhone och Android

 

Mecenat

mecenat

Som student får du rabatter i många affärer men det är inte helt enkelt att hålla koll på alla rabatter. Med Mecenat-appen kan du snabbt söka efter rabatter och använda appen som en ersättare för ditt plastkort. Ett kort mindre i plånboken är alltid välkommet.

– Mecenat för iPhone och Android

 

MyHomework

myhomework

Håll koll på dina läxor, inlämningar, projekt och hela din skolkalender med MyHomework Student Planner. MyHomwork ser till att du inte glömmer av något viktigt i din skolgång. Utöver att vara kompatibel med iPhone och Android kan den också användas på iPad, Android-surfplattor, på Windows, Mac och Chromebook med en synkroniseringstjänst. Tjänsten fungerar riktigt bra men den finns tyvärr bara på engelska.

– MyHomework Student Planner för iPhone och Android

 

Har du en app inför skolstarten som du använder och tycker om? Berätta om den i kommentarerna nedan!

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 1 =