Vi tar en titt på Samsung Galaxy A5 (2017)

2

Samsung har en ny mellanklassmobil på väg till marknaden. Samsung Galaxy A5 (2017) har samma 5,2 tum Full HD-skärm som sin föregångare men byter ut sin gamla design mot en mer Galaxy S7-inspirerad rundad glasdesign. Den stora nyheten med designen är att den nu är helt vattentät.

Utnyttjar sin tjocklek

Telefonens vattentäta design gör den lite tjockare än sin föregångare. Samsung har utnyttjat telefonens tjockare design för att se till att telefonens kamera sticker ut mindre på baksidan. Galaxy A5 är en av Samsungs första telefoner på många år som har en kamera som nästan är helt platt längs telefonens baksida.

Med en lite tjockare design har Samsung dessutom fått plats med ett lite större batteri. 2 900 mAh har blivit 3 000 mAh. Med tanke på att föregångaren hade en otroligt imponerande batteritid ser vi nu fram emot att se vad Galaxy A5 (2017) har att erbjuda på den fronten.

Tuff prisklass

Galaxy A5 (2017) har ett fåtal andra mindre nyheter. Föregångarens microUSB-port har ersatts av en USB Typ-C-port och 2 GB RAM-minne och 16 GB lagringsutrymme har blivit 3 GB respektive 32 GB. Det gör den nya modellen lite mer konkurrenskraftig i en tuff prisklass. Samsung Galaxy A5 (2017) kommer kosta 4 500 kronor när den lanseras den 3 februari. Det är ett pris som ställer den i direkt konkurrens mot många imponerande mellanklassmobiler på marknaden.

Uppdatering: Samsung har nu undrat priset. Det korrekta priset är 4 500 kronor, inte 5 000 kronor. (11 januari 11:56)

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

2 KOMMENTARER

 1. Hmm…
  första telefon som ej har utstickande kamera ?
  ( hur långt tidsperpspektive pratar vi om.. sedan en viss modell… eller sedan igår ? )
  – får inte mig att känna tillförlitlighet gällande kunnande precis.

  • Bra poäng. Vi syftar givetvis på ett visst tidsperspektiv. I detta fallet syftar vi på Samsungs senast mellanklass- och flaggskeppsmobiler från en lång tid tillbaka. Tack för påpekandet. Jag ändrar i artikeln för att göra detta tydligare.
   /Joel

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + 19 =