Musikbranschen har verkligen förändrats de senaste åren. CD-skivorna har i stort sett gått i graven och svenska Spotify är nu en av de mest populära på den relativt unga streamingmarknaden. Bara ett par knapptryck bort har vi alla nu tillgång till miljontals låtar. Trots det är inte streamingtjänsterna helt perfekta. Alla låtar finns nämligen inte på alla tjänster. Din favoritlåt kanske inte ens finns på din musiktjänst. Då kan det vara dags att byta. I denna artikeln berättar vi hur du kan flytta från Spotify till Apple Music och samtidigt ta med dig dina spellistor.

Songshift

Det enklaste sättet att flytta dina spellistor från Spotify till Apple Music är att använda ett program som gör det nästan helt automatiskt. Det finns ett flertal olika program att välja mellan men Songshift är en av våra favoriter. När du har installerat appen behöver du ge den tillgång till ditt Apple Music- och Spotify-konto. Därefter behöver du bara välja vilka listor du vill flytta och var de ska placeras i Apple Music.

Songshift låter dig tyvärr inte skapa nya spellistor i Apple Music. Du måste därför skapa dina spellistor i Apple Music innan du börjar din flytt. Det ordnar du enklast genom att först skapa nya tomma spellistor i Apple Music-appen och sedan öppna Songshift för att flytta från Spotify till Apple Music.

Flytta från Spotify till Apple Music
Foto: Tools and Toys

Inga garantier

Vilken tjänst du än använder för att flytta dina spellistor och mellan vilka tjänster du än flyttar finns det alltid en risk för att några låtar ramlar mellan stolarna. Det kan exempelvis bero på att programmet inte kan hitta alla låtar. Det kan också bero på att vissa låtar saknas på den musiktjänst du försöker flytta till. Det är tyvärr ett faktum som du inte kan göra så mycket åt. I slutänden hoppas vi dock att din flytt går så bra som möjligt.

Länkar: Songshift

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Roger är skribent på Surfa.se. Han har studerat vetenskapsjournalistik vid Umeå universitet och har ett stort intresse för konsumentelektronik. Vill du kontakta Roger så maila till: roger@surfa.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tre × tre =