Apple iPhone 8 och iPhone 8 Plus lanseras om en vecka. I dag har Apple och de svenska teleoperatörerna öppnat upp för förköp. För dig som redan vet att du vill köpa en ny iPhone kan du beställa en modell och förhoppningsvis få ditt exemplar redan nästa vecka. Vi har därför kollat på de fyra största teleoperatörerna och på studenterbjudanden för dig som vill spara pengar på ditt abonnemang.

Bindningstid kan vara dyrt

Innan vi börjar bör det noteras att alla teleoperatörer vill binda sina kunder till 24 månaderskontrakt så att du inte ska ha någon anledning till att byta operatör. Operatörerna gör givetvis det för att de tjänar pengar på det. Det betyder att du som konsument har möjlighet att vara mer flexibel och till och med spara pengar genom att köpa en lös iPhone och sedan välja en budgetoperatör utan bindningstid. Med en flexibel teleoperatör kan du få ett mer anpassat abonnemang som kan följa med sjunkande priser och dina behov.

Telefon med abonnemang – dyrare än alternativet


Många alternativ

Med det sagt. Om du har bestämt dig för att köpa en iPhone genom en teleoperatör finns det många olika alternativ. Här har vi sammanställt erbjudanden från Telia, Tele2, Telenor och Tre. Vi har kollat på sex alternativ per teleoperatör. Vi har kollat på priset för en iPhone 8 och iPhone 8 Plus som har 64 GB lagring. Vi har dessutom kollat på tre olika abonnemang med olika mängd surf: teleoperatörens billigaste, ett abonnemang med minst 5 GB surf och ett med minst 15 GB surf. Alla teleoperatörer säljer dessutom 256 GB-varianter av Apples iPhones och har fler abonnemangsformer. Siffrorna här nedanför ger dig dock en bild av teleoperatörernas prissättning.

Notera att vissa teleoperatörers abonnemang innehåller mer än den angivna mängden surf. Kriterierna för de olika kategorierna baseras alltså på att abonnemangen måste innehålla minst en viss mängd surf.

Inte bara priset

När du som konsument väljer vilken teleoperatör du vill köpa din nya iPhone från finns det givetvis mycket mer än bara priset att tänka på. Vissa teleoperatörer erbjuder fri surf med musiktjänster, fri surf på sociala medier, vissa kanske har bättre täckning där du bor och vissa har bättre erbjudanden för dig som ofta är på resande fot. Vi kommer inte gå igenom alla skillnader mellan operatörerna i denna artikeln. Nu har du dock fått en uppfattning om prissättningarna. Här nedanför kan du också få koll på erbjudanden för dig som är student.

Studenterbjudanden

Här ovanför ser du alltså några av de erbjudanden som tre teleoperatörer erbjuder genom Mecenat. Antalet erbjudanden är begränsade för studenter. Observera att ingen operatör har en grön markering för ”iPhone 8 5 GB” eftersom Comviq har ett billigare abonnemang som inkluderar mer än 15 GB surf.

Har du hittat ett grymt erbjudande?

Har du sett något speciellt erbjudanden eller något annat som kan vara bra att veta för den som vill hitta det bästa och billigaste erbjudandet? Lämna gärna en kommentar här nedanför så kan vi hjälpas åt att göra denna artikeln så fullmatad som möjligt!

Uppdatering: Artikeln uppdaterades med nya priser för Tre. (18 september 09:26)

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + åtta =