Google släppte nyligen en stor uppdatering av sin Gmail-app för iPhone. Den nya appen inkluderar bland annat en funktion som funnits tillgänglig på webben under en längre tid. Funktionen kallas Undo Send, Ångra Skicka, och kan rädda skinnet på många.

Skicka… ångra

Vi tror inte att vi är ensamma om att ha skickat meddelanden och strax därefter insett att meddelandet skickades till fel kontakt eller att det var ett misstag från början. I den nya Gmail-appen kan meddelanden skickas och därefter tas tillbaka. Ur ett tekniskt perspektiv går det egentligen inte att ta tillbaka skickade epostmeddelanden. Ett mail som har skickats, har skickats. Vad den nya appen gör är att den väntar några sekunder innan den faktiskt skickar meddelandet till mottagaren. Innan det skickas kan du som användare ångra dig och stoppa det med ett knapptryck.

Gmail undo send

Alltid fem sekunder

För att använda funktionen måste du använda Googles officiella Gmail-app. När du har skickat ett meddelande dyker en rad upp längst ner på skärmen för Inkorgen. Klicka på ”Ångra” för att stoppa det. Du skickas nu tillbaka till meddelandets redigeringsläge där du kan redigera dess innehåll och ändra dess mottagare. Du måste dock vara snabb. Meddelandet skickas efter bara fem sekunder så du har inte mycket tid på dig att fundera. I webbläsarversionen av Gmail kan användare bestämma hur lång väntetiden ska vara men i Gmail-appen finns det inget sådant alternativ.

Ångra Skicka-funktionen finns nu tillgänglig i iOS-appen för Gmail så det är bara att börja använda den. iOS-användare måste dock som nämnt använda Googles app. Den inbyggda appen fungerar inte med Ångra Skicka och eftersom iOS inte tillåter användare att byta standardapp kan det bli lite krångligt för användare som inte är vana vid att använda Googles app.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tjugo + ett =