Huawei Honor 9 – vi klämmer på Honor 8-uppföljaren

2

Huawei Honor 8 lanserades under förra årets som en av årets största och oväntade svenska succé. Nu är det dags för uppföljaren. Huawei Honor 9 har en design som påminner mycket om föregångaren men funktioner och specifikationer som är lika den dyrare modellen Huawei P10.

Små förändringar

Huawei Honor 9 påminner om sagt mycket om Honor 8 från 2016. Även den nya modellen säljs i den lite annorlunda blåa färgen. Baksidan täcks fortfarande av ett speciellt glaslager som reflekterar ljus på ett intressant sätt. Här på baksidan finns inte längre någon fingeravtrycksläsare som vi hittade på Honor 8. Här finns istället bara ett Honor-märke och här uppe sitter dubbla kameror som får assistans av dubbla LED-lampor i mörka miljöer. Kamerorna här på baksidan har samma specifiaktioner som kameran i Huawei P10. Vi har alltså en 12 megapixel- och en 20 megapixelkamera som hjälper varandra att ta bättre bilder.

På framsidan av Honor 9 sitter en 5,15 tum skärm med en upplösning på 1 080 x 1 920. Skärmen använder LCD-teknik och är alltså nästan identisk med skärmen som användes av Honor 8. Den är bara 0,05 tum mindre. Det är en storleksskillnad som är omärkbar i praktiken. Här på framsidan hittar vi i alla fall fingeravtrycksläsaren som satt på baksidan förut.

På höger sida sitter en på/av-knapp och två volymkontroller. På vänster sida finns en SIM-kortläsare med stöd för dubbla SIM-kort eller ett microSD-kort och ett SIM-kort. På undersidan finns en USB Typ-C-port, hörlursport och en högtalare.

P10-lik insida

På insidan har Honor 9 ett HiSilicon Kirin 960-chipset som bör ge Honor 9 samma prestanda som Huawei P10. Utöver det finns 4 GB RAM och 64 GB lagringsutrymme och ett batteri på 3 200 mAh. Även det är alltså lika stort som batteriet i Huawei P10.

Hårdvaran driver Android 7 och EMUI 5.1 som är Huaweis anpassade mjukvara för Android. Operativsystemet är identiskt med den mjukvara som används av alla senaste Huawei-mobiler.

Huawei Honor 9 kommer att lanseras i Sverige den 15 augusti för 5 000 kronor. Surfa kommer testa telefonen i samband med lanseringen så håll utkik efter det.

Klicka för specifikationer

Skärm 5,15 tum
Skärmupplösning 1 080 x 1 920
Storlek 147,3 x 70,9 x 7,5 mm
Vikt 155 gram
Kamera 12 MP och 20 MP
Främre kamera 8 MP
Videoinspelning 2160p
NFC Ja
Wi-Fi Ja, ac
Bluetooth 4.2
Trådlös laddning Nej
5G
Vattentålig Nej
Processor HiSilicon Kirin 960 2,4 GHz
Lagring 64 GB
RAM 4 GB
MicroSD-kortstöd Ja
Batterikapacitet 3 200 mAh
Utbytbart batteri Nej
Stöd för dubbla SIM Ja
eSIM
Reparerbarhetsbetyg, av 10
Demonteringsbetyg, av 20

 
På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

2 KOMMENTARER

  1. Hej! Jag funderar på att köpa en huawei efter en lång tid med iphone. Jag har lite svårt att greppa hur stor skillnad det är på framförallt honor 8 och 9 och dess lite-versioner? Jag har läst alla dina recensioner men kan inte bestämma mig. Jag använder främst sociala medier, kameran i vardagen och lyssna på musik. Vad kan du ge för tips? Jag är en fattig student som gärna ser att det blir billigt!

    • Hej Linnéa!
      Just nu rekommenderar vi inte någon av de telefonerna men Honor 9 är en bra telefon. Jag ser dessutom att Huawei verkar ha en kampanj med tusen kronor rabatt denna veckan.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett × 5 =