Nya spekulationer från Kina som sprids online menar att Huawei blivit landets största importör av biffkött. Detta efter att ha tagit emot kött istället för pengar som betalning för 5G-utrustning.

Huawei har under de senaste åren blivit något av teknikvärldens svarta får. Företaget har mötts av hårt motstånd i flera västerländska länder och har haft svårt att få ut sin utrustning för 5G i den mån man önskat.

Flera kinesiska bloggar har påpekat att Huawei under de senaste dagarna börjat sälja köttprodukter via sin onlinebutik Mossel. Medans Huawei inte bara säljer telefoner, datorer och telekomhårdvara har många påpekat att det minsann är mycket udda.

Enligt Tom’s Hardware lanserade Huawei Mossel-märket efter att man tagit biffkött som betalning från en argentinskt klient i utbyte mot utrustning för 5G-telefoni. Flera rapporter ska mena att företaget ”Huawei Mall” öppnat en matbutik där användare kan köpa argentinskt kött och vin, samt lax från Chile. I slutändan får företaget ut pengar för sina 5G-utrustning och annan hårdvara.

Huruvida detta faktiskt betyder att företaget numera är landets största importör av biffkött är dock i princip omöjligt att avgöra.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + 18 =