Huawei Nova kopierar och konkurrerar med Nexus 6P

0

Likheterna går inte att gå miste om. Det märktes direkt när Huawei lanserade sin nya telefon, Huawei Nova, under en presskonferens i Berlin i dag att telefonen har en design som har tydliga likheter Nexus 6P – telefonen som Huawei byggt i samarbete med Google.

Talar samma designspråk

Det framgår tydligt att Huawei är stolta över deras nya telefon. Telefon bär tydliga likheter med Google samarbetet Nexus 6P som de också står bakom. Det är framförallt baksidan av Huawei Nova som gör att tankarna direkt dras till den något äldre Nexus 6P. Den karakteristiska ramen runt kameran i övre delen av baksidan på telefonen finns nämligen med igen.

Huawei_Nexus_6P_Recension_baksida
Nexus 6P
Huawei Nova 2
Huawei Nova

Ny serie mellanklasslurar

Huawei Nova är bara en av flera telefoner i en serie med samma namn. Telefonen har en fem tum Full HD-upplöst skärm, 3 GB RAM-minne och 32 GB lagringsutrymme som kan expanderas med ett microSD-kort, kamerorna är på åtta och tolv megapixel fram respektive bak och processorn är en Snapdragon 625. Telefonen får sin energi från ett 3 020 mAh batteri och priset för den ligger på 400 Euro. Det kan innebära ett pris runt 4 000 kronor om telefonen kommer till Sverige.

Förutom Nova visades även Nova Plus upp på Huawei:s presskonferens. Nova Plus är en telefon som har en 5,5 tum skärm, ett något större batteri på 3 340 mAh och en 16 megapixelkamera på baksidan. Utöver det har Nova och Nova Plus liknande specifikationer. Nova Plus har dock ett något högre pris, 430 Euro, vilket skulle betyda ett pris på runt 4 500 kronor om den mot all förmodan kommer till Sverige.

Flera modeller i samma prisklass

Förutom designspråket finns det även en del andra frågetecken kring Huawei Nova. Det är oklart varför Huawei väljer att lansera en helt ny serie i mellanklassegmentet när företaget redan har ett flertal modeller i klassen. Honor 8 är exempelvis en telefon med snarlika specifikationer, i samma prisklass som dessutom lanserades för bara ett par veckor sedan. Nova har alltså redan flera starka konkurrenter – från andra Huawei-modeller.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tio + tre =