På MWC 2017 presenterade i går kinesiska Huawei två nya smartphones kallade Huawei P10 och P10 Plus. De två modellerna kommer att lanseras i Sverige och har många nya funktioner som kan vara intressanta för många. I denna videon fokuserar vi dock på skillnaderna mellan de två modellerna.

Större skärm – större batteri

Huawei P10 är den mindre av de två. Den har en 5,2 tum Full HD-upplöst skärm. Huawei P10 Plus har istället en 5,5 tum skärm med QHD-upplösning. Detta gör Plus-varianten till en betydligt större smartphone. Tack vare sin större storlek har P10 Plus också ett betydligt större batteri. Medan P10 får nöja sig med ett batteri på 3 200 mAh. P10 Plus har istället ett batteri på 3 750 mAh.

Båda telefonerna har två antenner för att erbjuda bra täckning över Wi-Fi men P10 Plus har fyra antenner för telemottagning medan P10 får nöja sig med två. P10 har också visst skydd mot vatten medan P10 Plus har vattentålighet mot regn och vatten på låga nivåer.

Nya Leica-kameror

De två modellerna använder båda ett nytt kamerasystem som fortfarande använder sig av Leica-teknik men som nu har lägre bländarvärde för högre prestanda i mörka miljöer. Precis som tidigare Leica-kameror från Huawei så använder även de nya modellerna två kamerasensorer som fångar färgbilder samt svartvita bilder. Tillsammans kan de, i teorin, fånga mer ljus för att erbjuda bättre bilder. Telefonernas HiSilicon Kirin 960-chipset kan dessutom assistera för att använda kamerorna för att skapa artificiellt djup i bilder samt redigera bilder automatiskt tack vare ansiktsigenkänning.

P10 Plus är en betydligt dyrare smartphone den kommer att säljas för 8 000 kronor medan P10 har ett pris på 6 000 kronor. Till en början kommer de båda säljas i färgerna svart och silver men färgerna grön och blå kommer att släppas vid ett senare tillfälle. P10 lanseras den 31 mars medan P10 Plus släpps under sista veckan i april.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fyra × 5 =