Sedan i höstas har Apple sålt en version av iPhone 6S med 32GB lagringsutrymme. Hos många återförsäljare har den nya modellen ersatt den tidigare 16GB-versionen. Frågan är om iPhone 6S 32GB verkligen är den bästa versionen för dig?

Även när iPhone 6S släpptes var det uppenbart att 16 GB-versionen var dålig för många konsumenter. iPhone 6S var Apples första telefon som kunde spela in video i 4K UHD-upplösning. Det krävs inte många appar och mycket videoinspelning eller fotografering för att fylla telefonens lilla mängd lagringsutrymme. Vi rekommenderade därför istället 64 GB-versionen av iPhone 6S. Nu finns det alltså en 32 GB-version.

Full efter 30 minuter

Även 32GB kan vara lite väl begränsande för många användare. För många användare tas en stor del av telefonens lagringssutrymme upp av operativsystemet och appar. Mellan 15 och 20GB lagringsutrymme kan behövas bara för appar och iOS. Det lämnar minst 12GB lagringsutrymme till medielagring med iPhone 6S 32GB. För dig som gillar att spela in video motsvarar det cirka 30 minuter inspelning i 4K. Om du spelar in en minut video om dagen klarar du dig alltså i en månad, om du inte gör något annat än att spela in video. Om du dessutom tar fem bilder om dagen kräver det ytterligare 750 MB varje månad. Även med 32GB lagringsutrymme kommer en fotointresserad användare alltså snabbt dyka på problem.

iCloud kan vara billigare

Apple erbjuder molnlagring som ett sätt för lagringsfattiga användare att flytta bilder och videos från telefonen till molnet. Problemet med iCloud är att Apples 5GB kostnadsfria lagringsutrymme snabbt också blir fullt. 200 GB lagringsutrymme i iCloud kostar då 29 kronor per månad, 348 kronor per år. Eftersom iPhone 6S 64GB kostar 1 000 kronor mer än iPhone 6S 32GB kan iCloud vara ett billigare alternativ för att hantera lagringsproblem.

iPhone 6S 32GB

iPhone 6S är fortfarande en bra smartphone. 32GB-versionen kan dock vara begränsande för många. Apple erbjuder samtidigt en simpel och kostnadseffektiv molnlösning. Om du vill slippa strul med lagring är 64GB-versionen ett bättre alternativ men om du inte har så många appar och inte filmar eller fotograferar särskilt mycket kommer du klara dig bra med 32GB.

 
Apple iPhone 6S
4.3 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:4,7 tum
Bra att veta:16 GB är lite för lite för många användare. Köp hellre en modell med mer lagringsutrymme.
Fördelar
+ Snabb processor
+ Bra kamera
+ Fingeravtrycksläsaren
+ Kompakt design
Nackdelar
- Inget microSD-stöd
- Ej utbytbart batteri
- Högt pris
- Lågupplöst bildskärm
Kamera5.5
Skärm6.5
Batteri4.9
Kamera5.5
Skärm6.5
Batteri4.9
Pris:
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}
På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fjorton + 5 =