Karma Mobil är en uppstickare på den svenska telemarknaden. Operatörens tjänster fokuserar till stor del på äldre användare men kan passa bra för alla konsumenter. När vi jämför med konkurrenterna noterar vi dessutom att Karma är ett av marknadens mest prisvärda alternativ.

Billiga tillägg

Karma Mobil är en förhållandevis vanlig svensk budgetoperatör. De hyr in sig på Telenors nät för att erbjuda billiga abonnemang med support över webben eller telefon. Prisfördelen finns både i månadskostnaden och i tilläggen. Det inkluderar till exempel extra data som kostar 49 kronor för 1 GB, medan flera stora operatörer tar det dubbla. De sticker dessutom ut med en ovanligt billig möjlighet att använda extra-SIM. Om du till exempel vill ha ett extra data-SIM i en iPad kostar det bara 29 kronor per månad. Många operatörer tar 69 eller 99 kronor per månad.

Månadskostnaden är i slutänden viktigast när det gäller hur prisvärd en operatör är. Karma Mobil imponerar verkligen! I många fall erbjuder de lägre priser än även de tuffaste budgetkonkurrenterna. I Abonnemangsguiden här på Surfa konkurrerar de ut operatörer såsom Hallon, Penny, Fello, Vimla och Comviq. De sätter så hård konkurrens i de lägsta segmenten att vi tog bort vår 3 GB-utmärkelse, eftersom Karma Mobils 5 GB-abonnemang kostar lika mycket som konkurrenter med mindre surf.

Sex abonnemang.

Karma Mobil saknar 5G, RCS och eSIM – tekniker som är vanliga bland de nätägda operatörerna. Karma saknar också möjlighet att spara oanvänd surf. Karma har samtidigt stöd för till exempel Wi-Fi-samtal och VoLTE, som Telenors egen budgetoperatör, Vimla, saknar i sitt erbjudande.

Vi har sammanställt alla mobilabonnemang i Abonnemangsguiden här på Surfa. Där hittar du de billigaste och bästa abonnemangen i Sverige just nu.

Abonnemangsguiden

Bild: Montage från marknadsföring

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × fyra =