Letar du efter telefonen med längst batteritid? I Svenska Smartphoneguiden utser vi Sveriges bästa mobiltelefoner. Vi ser till att våra rekommendationer och betyg alltid är uppdaterade och aktuella. Just nu går vår Längst batteritid-utmärkelse till Poco F3.

Längst batteritid

Poco F3
7.6 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:6,67 tum
Bra att veta:Vi har testat 8 GB-modellen. 6 GB-modellen har bättre tillgänglighet och passar de flesta.
Fördelar
+ Ljusstark skärm
+ Utmärkt batteritid
+ Bra prestanda
+ Bra högtalare
Nackdelar
- Medioker videoinspelning
- Knepig mjukvara
- Saknar hörlursport
Kamera7.2
Skärm8.6
Batteri9.1
Kamera7.2
Skärm8.6
Batteri9.1
Pris:
Lägsta pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Motivering

Poco F3 är en prisvärd mobil som inte bara levererar chockerande bra batteritid. Den har dessutom bra prestanda, en riktigt bra skärm och en tillräckligt bra kamera för sin klass. batteriet tar telefonen genom två dagar för de flesta och genom långa dagar för alla, med marginal. Batteritiden påverkas visserligen av den ljusstarka skärmen när den används flitigt utomhus men även då levererar den en pålitligt bra uthållighet. Om du vill kunna lita på din telefon, är Poco F3 ett utmärkt val.

 

Om Längst batteritid-utmärkelsen

I Svenska Smartphoneguiden finns just nu fler än 200 testade smartphones. Alla produkter testas i minst en veckas tid och ibland under längre tid om vi upptäcker problem eller komponenter som behöver testas mer för att vi ska få ett pålitligt resultat. Vi skyndar aldrig ut våra tester och publicerar dem tester tidigast dagen innan lanseringen av en produkt. Våra testresultat återspeglar därför alltid den upplevelse som du som konsument kan få när du köper en produkt i en butik.

Längst batteritid-utmärkelsen visar dig som konsument vilken smartphone som kostar över 3 000 kronor och har längst batteritid eller är den bästa produkten på marknaden med mycket lång batteritid. Vi genomför ett flertal tester för att bestämma en smartphones batteritid. Vi har två syntetiska batteritester. Det ena är ett egenutvecklat test som visar hur lång batteritid telefonen har när den endast används för att sufa på webben. Testet körs tills telefonens batteri och den slutliga tiden noteras. Det andra testet är utvecklat av benchmarking företaget Futuremark och körs i nuläget endast på Android-telefoner. Det körs med en högre ljusstyrka på skärmen och simulerar flera olika typer av användarscenarion där telefonen används för att bland annat redigera och rendera bilder, videos och för att surfa på webben.

Vi sammanställer resultaten från de två syntetiska testerna och inkluderar andra testresultat som vi samlat in under vår testvecka av användning. Dessa resultat används för att placera den testade produkten på en relativ skala där produkten med längst batteritid har högst betyg och alla andra modeller har ett betyg satt utifrån den. Den produkt som har högst batteribetyg och som når upp till våra grundläggande krav för en rekommendation får utmärkelsen. Om två modeller har samma batteribetyg får den modell som har högst Expertomdöme utmärkelsen.

Expertomdöme

Vi sätter våra betyg och delar ut utmärkelser utifrån en lång rad kriterier. Vi granskar saker så som kamerakvalitet, skärmkvalitet, batteritid, externa lagringsmöjligheter, högtalarprestanda, fingeravtrycksläsare, byggkvalitet, tålighet mot damm och vatten, tillgång till portar, mjukvarans funktioner, stabilitet och användarvänlighet, telefonens snabbhet och prestanda, trådlösa prestanda och funktioner, stöd för SIM-kort, design och ergonomi, mikrofonprestanda och mycket mer. Alla dessa aspekter sammanvägs och ges ett totalt betyg som vi kallar Exportomdöme. Detta betyg ger dig en uppfattning om hur bra en telefon är i relation till sina konkurrenter.

Längst batteritid

Alla testade produkter ligger på samma betygsskala. Det gör det enkelt för dig att jämföra alla testade produkter från alla prisklasser med varandra. Den produkt som får högst betyg inom sin utmärkelsekategori och som når upp till alla våra grundläggande krav för rekommendationer har möjlighet alltså möjlighet att få en utmärkelse.

Grundläggande krav

Alla telefoner som får en utmärkelse i Svenska Smartphoneguiden uppnår våra grundläggande krav för en rekommendation. Det betyder att telefonen inte får ha ett allvarligt fel eller ett ovanligt lågt betyg inom en specifik kategori. En smartphone som till exempel är världsledande inom alla kategorier men som har en ovanligt kort batteritid, som inte kan ringa samtal med acceptabel kvalitet och täckning eller som inte finns tillgänglig i butiker kan exempelvis inte få en utmärkelse, trots att den kanske har fått ett högt Expertomdöme.

Vi inser att det kan finnas flera anledningar för dig som konsument att inte vara intresserad av en produkt som har fått en utmärkelse från oss. Vi kan garantera att alla produkter som vi rekommenderar håller världsklass men om du ändå av någon anledning skulle vilja ha ett alternativ till den produkt som vi rekommenderar, utser vi två nominerade alternativ till varje rekommenderad smartphone. Dessa produkter är inte officiellt rekommenderade av oss och har inte fått en utmärkelse. De kan ändå hjälpa dig att se vilka modeller som är en rekommenderad produkts största konkurrent och hur bra den rekommenderade produkten är i jämförelse med de näst bästa produkterna inom samma utmärkelsekategori.

Svenska Smartphoneguiden

I Svenska Smartphoneguiden hittar du alla våra rekommendationer. Vi har utmärkelser för alla typer av produkter. Det gör att du alltid kan hitta en telefon som passar just dig. I Svenska Smartphoneguiden hittar du utmärkelser så som ”Bäst under 4 000 kronor”, ”Bästa lilla telefonen”, ”Bästa iPhone” och många fler. Dyk in i Sveriges största jämförande test av smartphones och hitta din nya telefon.

Till Svenska Smartphoneguiden

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

1 KOMMENTAR

  1. Många har smartphone. När de har några år på nacken ökar laddningsbehovet, eller?
    Mitt beslut att köpa ny grundas på hur mycket bättre batterikapacitet jag får. Jag vet inte!
    Jag har en Samsung Galaxy S9+ som inte klarar 12h.
    Tacksam för råd.
    Bengt

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fem × tre =