LG V30 är vad G6 borde varit – vi klämmer på den

0

LG V30 är här och vi har tagit en titt på den nya telefonen på IFA-mässan i Berlin. Den nya modellen introduceras som det flaggskepp som LG borde lanserat i våras. Problemet för svenska konsumenter är att LG inte sagt något om en svensk lansering.

Med potential för att konkurrera

LG G6 var namnet på företagets Android-flaggskepp som lanserades i våras. Den fick ett högt betyg i Svenska Smartphoneguiden men hade ett flertal problem. Skärmen var visserligen ganska bra men batteritiden var inte optimal och processorn var ett knappt år gammal. Med stenhård konkurrens från Samsung på flaggskeppsmarknaden räckte inte LG G6 till. LG V30 kan därför tänkas bli den telefon som LG hade behövt i våras.

Den nya modellen byter LCD-teknik mot OLED och använder ett ännu större format, hela 6 tum. Skärmen har samma 18:9-format som skärmen på LG G6 men har potential att leverera en klart bättre bildupplevelse. Innanför telefonens skinande yttre finns ett Qualcomm Snapdragon 835-chipset, 4 GB RAM och 64 GB lagringsutrymme.

Rekordsättande kamera

En av de mest intressanta nyheterna i LG V30 är en ny kamera. Den nya modellen fortsätter i LG G6:s spår och har två kameror där den ena är en normal kamera och den andra en vidvinkelkamera. Den stora nyheten är att huvudkameran har ett imponerande bländarvärde på f/1,6. Det är det lägsta bländarvärdet vi någonsin sett i smartphonebranschen. I teorin kan det betyda att LG V30 kan fånga in mer ljus än konkurrenterna och därmed fånga bättre bilder i mörka miljöer. Teori och praktik är dock inte alltid samma sak och i slutänden handlar kameraprestanda om en kombination av hårdvara och mjukvara som fungerar bra tillsammans.

LG V30

LG har alltså inte bekräftat att LG V30 kommer till Sverige. LG V10 lanserades dock i Sverige ett par månader efter den officiella lanseringen i Sydkorea, efter ett starkt intresse från svenska konsumenter. Det betyder att LG troligen är öppna för att ta V30 till Sverige om det kan finnas en potentiell skara köpare.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

nio − sex =