Motorola Moto G-serien har varit en av budgetsegmentets konung i flera år. Den har också visat sig vara Motorolas enskilt viktigaste produktserie. Nu lägger företaget nästan allt sitt fokus på Moto G och i dag presenteras Moto G7-familjen med totalt fyra nya telefoner. Vi har redan fått möjligt att ta en titt på alla fyra nya modellerna.

En helt ny generation

Moto G7-familjen består alltså av totalt fyra nya modeller. I ordning från billigast till dyrast finns Moto G7 Play, Moto G7, Moto G7 Power och Moto G7 Plus. Moto G7 Plus är alltså den dyraste och troligen också viktigaste modellen i familjen. Moto G7 Plus blir den första telefonen i Moto G-serien som lanseras med ett Snapdragon 636-chipset. Den har en 6,2 tum skärm med Full HD-upplösning och en droppformad skärmflärp. På baksidan finns en kamera med optisk bildstabilisering och på insidan finns ett 3 000 mAh-batteri med stöd för riktigt snabb snabbladdning. Med Qualcomm Quick Charge 4 utlovas 50 procent laddning på bara 15 minuter.

Moto G7 Plus kommer i en ny röd färg, utöver en mörkblå variant.

Moto G7 Power är en ny modell i Moto G-serien som lanseras med en 720p-skärm, ett 5 000 mAh-batteri och ett Qualcomm Snapdragon 632-chipset som tillsammans bör kunna erbjuda en bra batteritid. Motorola utlovar i alla fall 2-3 dagars batteritid.

Moto G7 Power är extra tjock men har också extra mycket batteri.

Moto G7 är det mindre syskonet i familjen. Den har nästan exakt samma yttre som Moto G7 Plus. Det inkluderar den högupplösta skärmen. Skillnaden finns på insidan där det gömmer sig ett Snapdragon 632-chipset, som inte har samma stöd för snabbladdning som Plus-modellen. På baksidan finns också en kamera som saknar den optiska bildstabilisering, som Plus-modellen har.

Moto G7 har samma design som Moto G7 Plus men sparar för lägre pris.

Moto G7 Play är slutligen den billigaste modellen som har en betydligt mindre 5,7 tum skärm med 720p-upplösning men ändå samma Snapdragon 632-chipset som Moto G7. Likt Moto G7 Power saknar dock också Moto G7 den sekundära kamera som de dyrare syskonen har.

Moto G7 Play har ett betydligt mindre format.

Design, USB C och prestanda

Hela Moto G7-serien får alltså flera stora nyheter. Alla modeller har fått nya skärmar med nya flärpar av olika storlekar och en ny placering på baksidan för fingeravtrycksläsaren. Alla modeller har dessutom fått USB Typ-C-portar, vilket tidigare saknats i de allra billigaste modellerna. Utöver det får dessutom alla modeller någon variant av Qualcomms Snapdragon 600-chipset. Det innebär bättre prestanda och bredare stöd för bland annat 4K UHD-inspelning.

Moto G7-serien lanseras i butiker med start från och med i dag. Priserna blir 1 600, 2 300, 2 800 respektive 3 300 kronor i stigande led. Som vanligt kommer vi göra vårt bästa för att göra noggranna tester på alla nya modeller här på Surfa. Så håll utkik efter det.

Uppdatering: I en tidigare version av denna artikel påstods det att Moto G7 Plus har ett Snapdragon 660-chipset. Det stämmer inte. Snapdragon 636 är korrekt. (8 februari 14:50)

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 3 =