Motorola Moto X4 är en ärlig mellanklassmobil

2

Det finns många olika sätt att sälja smartphones. De flesta tillverkare försöker skapa så många unika funktioner som möjligt för att göra sina produkter ”bättre” än konkurrenterna. Det kan göra många moderna smartphone fulla av onödiga funktioner och dåligt uppfylld ambitioner. Motorola Moto X4 är ett exempel på en helt annan strategi.

Motorola har haft det svårt i marknadens högsta segment. Företagets produkter har inte riktigt lyckats konkurrera med de bästa. De har dock samtidigt varit ledande i flera budgetsegment. Framgångsreceptet? Enkla produkter som saknar krånglande extrafunktioner och onödig komplexitet. Motorola Moto X4 är ännu en modell som använder samma koncept. Telefonen har en enkel design som har svårt att vinna designtävlingar. Den har dock potential att leverera en ärlig mellanklassupplevelse.

Inget extremt, inget överraskande

Med en 5,2 tum Full HD-upplöst skärm är Moto X4 en relativt kompakt smartphone. Innanför telefonens skal finns ett Qualcomm Snapdragon 630-chipset, 3 GB RAM och 32 GB lagringsutrymme. Komponenterna får sin energi från ett batteri som mäter 3 000 mAh. Batteriet sägs ge telefonen en aktiv användningstid på runt ett dygn. Huruvida det är sant återstår att se.

På telefonens baksida finns ett nytt kamerasystem som använder två kamerasensorer för att erbjuda ett vidvinkelläge samt ett kameraläge med extra kort skärpedjup. De två kamerorna ska helt enkelt kunna ta bättre bilder och erbjuda fler alternativ för konsumenter som gillar att fotografera.

Motorola Moto X4

Vattentätning enligt IP68

Som vanligt erbjuder Motorola en ren och enkel mjukvaruupplevelse som inte innehåller onödiga förändringar eller borttagna funktioner. Som en extra liten bonus är också Moto X4 en av få Motorola-telefoner som har IP68-certifiering. Det betyder att den kan sänkas ner i vatten i en halvtimma utan att stöta på problem.

Moto X4 har kort sagt en ganska anonym design och specifikationer som placerar den rakt i mitten av marknaden. Priset reflekterar det och Motorola är ärliga med dess position i marknaden. Det svenska priset är inte bekräftat men med ett europeiskt pris på 400 Euro är ett svenskt pris på minst 4 000 kronor att vänta. Surfa kommer givetvis testa telefonen så att vi kan ta reda på hur bra den verkligen är.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

2 KOMMENTARER

  1. Hoppas att ni testar denna snart. Har potential att bli bäst under 4000. Ett jämförande test med Moto Z2 Play vore intressant.

    • Hej Magnus!
      Den har faktiskt kommit in till testlabbet och testet är på väg. 🙂
      Exakt. 🙂 Det ska bli intressant att se vilken av de som hamnar på topp.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett + femton =