”Motorola” är nu namnet på det företag som tidigare kallades Motorola men som bytte namn till Lenovo under ett års tid. Motorola har i alla fall just introducerat sin senaste smartphone. Moto Z2 Force är en variant i företagets nya Moto Z2-serie. Den kommer fullpackad med de senaste komponenterna men sticker ut från mängden genom att använda en ospräckbar skärm med fyra års garanti.

Moto Z2 Force har ett Qualcomm Snapdragon 835-chipset, 6 GB RAM, ett nytt kamerasystem med dubbla kamerasensorer och en otroligt tunn 6,1 millimeter design. Den tunna designen gör batteriet i telefonen begränsat till 2 730 mAh. Det kan dock expanderas med ett batteritillbehör i Motorolas Moto Mod-serie. På framsidan av telefonen sitter en 5,5 tum AMOLED-skärm med en upplösning på 1 440 x 2 560. Skärmen skyddas av ett ganska unikt skärmglas.

Plast istället för glas

Medan nästan alla moderna smartphones på marknaden använder speciella skyddsglass framför sina bildskärmar, har Motorola valt ett annat material för Moto Z2 Force. Om Motorola har använt samma teknik i sin nya modell, som de gjorde med Moto X Force, är det inte glas utan plast som sitter på framsidan av telefonen. Materialet är relativt mjukt, vilket gör att det är svårt att spräcka. Motorola har till och med en garanti på fyra år för både glaset på framsidan och glaset framför kameran på baksidan. Garantin gäller för sprickor och inte för repor. Anledningen är att plast inte är lika hårt som glas och att det därför är lätt att repa. Det betyder att Moto Z2 Force troligen kommer kunna repas betydligt enklare än traditionella glasskärmar. Med ett extra skärmskydd framför plastskärmen kan den dock också skyddas från repor.

Inte ”stöttålig”

Motorola är noga med att påpeka att Moto Z2 Force inte är byggd för att vara en stöttålig smartphone. Den har en tunn konstruktion som troligen kan gå sönder på andra sätt, även om skärmplasten inte spricker.

Motorola Moto Z2 Force kommer att lanseras i Sverige under ”slutet av sommaren” för ett ännu okänt pris. Med tanke på telefonens specifikationer och funktioner kommer den med all säkerhet tillhöra marknadens högre segment och ha en prissättning utefter det. Som alltid när det gäller nya telefoner kommer vi på Surfa givetvis testa den i samband med dess lansering.

Motorola Moto Z2 Force

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 5 =