Motorola presenterar i dag en ny mellanklassmobil som ligger nära budgetsegmentet med ett pris på 3 300 kronor. Det finns flera saker som gör den intressant. Den är bland annat en av få mobiler som satsar på Samsung för kamerasensor och processor.

Avlång skärm med kamerahål

Motorola One Vision är Motorolas andra Android One-mobil i Sverige. Den behåller föregångarens design på många sätt men har främst en stor designnyhet. I likhet med Sonys senaste mellanklassmobiler, Xperia 10 och Xperia 10 Plus, har Motorola One Vision en ny och särskilt avlång 21:9-skärm. Skärmen har ganska tunna skärmramar tack vare en kamera som gömmer sig i ett hål i skärmens övre vänstra hörn. Den främre kameran har en 25 megapixelsensor. Med så kallad pixel-binning slås dock fyra pixlar samman till en för att spara 5 megapixelbilder.

På baksidan finns en kamera med liknande teknik som den främre. Här finns istället en 48 megapixelsensor från Samsung som assisteras av optisk bildstabilisering. I likhet med telefoner så som Huawei P30, Honor View 20 och Xiaomi Mi 9 slår också One Vision ihop fyra pixlar till en för att spara en 12 megapixelbild med högre kvalitet. Medan de dyra konkurrenterna använder en stor Sony-sensor har dock Motorola satsat på en annan sensor från Samsung. Den sägs i alla fall erbjuda hög kvalitet för sin prisklass. Motorola menar att kamerans bildkvalitet ska vara särskilt bra i mörka miljöer. Det återstår givetvis att se.

På insidan av One Vision finns lustigt nog också ett Samsung-chipset. Motorola har inte valt Qualcomm, som de brukar, utan använder istället ett Samsung Exynos 9609-chipset. Det får sin energi från ett batteri som mäter 3 500 mAh. Utöver det finns 4 GB RAM och 128 GB lagring.

Med Android One sticker Motorola One Vision ut lite från till exempel Xiaomi Redmi Note 7, som annars ganska har liknande specifikationer. Med ett pris på 3 300 kronor ligger Motorola en bit över Xiaomis mobil men priset knappast anses vara särskilt högt. Lanseringen kommer i alla fall att ske den 3 juni.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + 5 =