Om du har en Android-telefon har du kanske funderat på vad Hangouts är och vad som är skillnaden mellan Hangouts och SMS-appen. För att beskriva det enkelt kan det sägas att SMS-appen bara är till för SMS och MMS medan Hangouts-appen också kan skicka meddelanden över Internet, vilket gör att användare kan undvika teleoperatörernas SMS-kostnader. Sedan ett bra tag tillbaka har Hangouts haft inbyggt SMS-stöd så att användare som vill använda den Internet-baserade delen av Hangouts också kan skicka SMS från samma app. Nu tycker Google att du borde sluta skicka SMS från Hangouts.

”Prova Googles nya sms-app”

I den senaste uppdateringen av Hangouts, kallad Hangouts 7, dyker ett meddelande upp på användares skärmar som ber dem skicka SMS från Googles nya Messenger-app. Google vill alltså att användare ska ladda ner ännu en app för att skicka SMS, använda Hangouts för Internet-baserade meddelanden och ignorera den SMS-app som kanske redan finns installerad på telefonen.

Vi skulle vilja beskriva Googles strategi kring meddelanden som lite förvirrande och vi kan förstå om även du är lite förvirrad. Sammanfattningsvis kan vi dock säga att Google rekommenderar att du slutar använda Hangouts för SMS. Om du kan tänka dig att använda din telefons förinstallerade SMS-app så kan den vara ett alternativ, annars finns Googles nya app och många andra SMS-appar på Google Play. Det bör noteras att Hangouts inte kommer att bli av med sin SMS-funktionalitet inom någon snar framtid men det är ganska uppenbart att Google har planer på att ta bort den i en framtida version.

Hangouts 7 släpptes under förra veckan men eftersom Google rullar ut uppdateringar stegvis till användare är det inte säkert att du har fått uppdateringen på din telefon ännu.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fyra × två =