OnePlus 10T presenteras som 10 Pro-variant

1

OnePlus 10T presenteras i dag som en variant av OnePlus 10 Pro. Det är varken en ersättare eller en nödvändigtvis sämre modell. Den har sina för- och nackdelar. Nu listar vi tre stora skillnader och två bonusar som skiljer OnePlus 10T från OnePlus 10 Pro.

Mellanklasskamera

Den första stora skillnaden är kameran. OnePlus har tagit bort Hasselblad-märkningen och ersatt huvudkameran med samma sensor som sitter i OnePlus Nord 2T. Det är alltså en mellanklasskamera istället för den flaggskeppskamera, som sitter i OnePlus 10 Pro. Det är en nedgradering som troligen sparar mycket pengar och som kan vara en bra kompromiss för vissa.

Effektiv processor

Den andra stora skillnaden är processorn som uppgraderats från Snapdragon 8 Gen 1 till Snapdragon 8+ Gen 1. Den nya kretsen har betydligt större effektivitet och tillsammans med bättre kylning ska telefonen leverera betydligt bättre prestanda, särskilt vid tung belastning. Vi gjorde ett test av den nya kretsen i ZenFone 9 under förra veckan.

Priset

Den tredje stora skillnaden är priset. OnePlus 10 Pro såldes för 11 400 kronor, medan OnePlus 10T säljs för 8 000 kronor. Det är en stor skillnad som vi tror kan motivera många konsumenter som gärna hoppade över OnePlus 10 Pro på grund av priset.

En bonusnyhet är att OnePlus 10T saknar volymreglage. Den OnePlus-exklusiva funktionen tas bort eftersom OnePlus menar att den tar upp för mycket internt utrymme. De har garanterat rätt i att den tar upp utrymme men frågan är om det är värt uppoffringen av en funktion som länge setts som en del av företagets identitet.

Slutligen saknar den också trådlös laddning, som OnePlus 10 Pro har. Den laddas i alla fall med en inkluderad 160 watt-laddare som kan ladda i upp till 150 watt för att ta batteriet från 0 till 100 på 19 minuter.

Vi testar OnePlus 10T just nu och kommer att publicera vårt test lagom till lanseringen, senare i augusti.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

1 KOMMENTAR

  1. Rachel want to play with you! Start Game: https://letsg0dancing.page.link/go?hs=8d87dc01a7f937f0360399de495927ee&

    8rjdez

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × tre =