OnePlus har vuxit till en populär smartphonetillverkare bland många konsumenter. Företagets produkter är särskilt populära bland teknikentusiaster som vill ha bra specifikationer och ren Android-mjukvara för relativt låga priser. Fram till nu har OnePlus dock inte haft något löfte om uppdateringar för sina telefoner. Nu ändras det.

Bättre löfte än Google-program

I en tråd på sitt eget forum bekräftade OnePlus nyligen att alla OnePlus-telefoner kommer att uppdateras i minst tre år. Under de två första åren efter en telefongenerations lansering utlovas uppdateringar till nya versioner av Android. Ytterligare ett år efter det utlovas uppdateringar till de senaste säkerhetsuppdateringarna. Även om användare inte kommer få nya funktioner genom nya versioner av Android, kommer i alla fall nya säkerhetsuppdateringar att rulla in under det tredje och sista året.

Om vi ska tolka det som att två års stöd för nya versioner av Android också betyder två stora funktionella uppdateringar, har OnePlus nu gett ett ganska stort löfte. Även Googles egna program, så som Android One och Android Enterprise Recommended, kräver endast en större uppdateringar och totalt tre års stöd med säkerhetsuppdateringar. OnePlus löfte om uppdateringar utmanar dessutom Googles Pixel-telefoner. Även Googles egna telefoner har nämligen samma tidsram som OnePlus.

Uppdateras i grupp

Det nya löftet betyder att användare av OnePlus 5, 5T och 6 kommer att få uppdateringar ett par år till. Eftersom OnePlus ger stöd för varje generation som en grupp, OnePlus 3 och 3T får uppdateringar tillsammans, betyder det att OnePlus 3 och 3T kommer att få funktionella uppdateringar till november 2018. Säkerhetsuppdateringar fortsätter i ett år efter det.

uppdateringar

Allt fler smartphonetillverkare har börjat erbjuda löften om framtida uppdateringar. Flera stora tillverkare har dock fortfarande varken Android Enterprise Recommended-certifiering eller något annat löfte. Samsung utlovar till exempel kontinuerliga uppdateringar för flera modeller. De har dock inga löften om hur länge uppdateringar kommer att fortsätta.

Källa: OnePlus Forum

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − arton =