I dag presenteras OnePlus Nord 2. Den nya modellen introducerar en ny design för serien, en lånad kamera från OnePlus 9 och en helt ny krets från MediaTek, som markerar tillverkarens första steg bort från Qualcomm.

OnePlus 9-kamera?

OnePlus Nord 2 har en design som passar in väl i företagets portfolio. Den nya modellen drar inspiration i design från OnePlus 9 men gör det med besparingar. Baksidan är till exempel gjord av plast och det samma gäller lång- och kortsidorna. En sak som är gemensam mellan OnePlus 9 och OnePlus Nord 2 är kameran. Eller ja. Det är en sanning med modifikation. Kamerasensorn från flaggskeppets nya vidvinkelkamera används som huvudkamera i OnePlus Nord 2. Det är en sannolikt bra sensor men våra test av OnePlus 9 är nog inte särskilt representativa i detta fallet. Med helt annan optik måste vi testa för att veta hur bra den nya kameran verkligen är.

MediaTek istället för Qualcomm

En stor nyhet i OnePlus Nord 2 är telefonens nya processor. Den har nämligen en MediaTek Dimensity 1200-AI. Det gör den nya modellen till den första OnePlus-mobilen utan Qualcomm-systemkrets. Dimensity 1200-AI är en variant av MediaTeks systemkrets för mellanklassmobiler som har åtta CPU-kärnor, varav en är en Cortex-A78 klockad till 3 GHz. A78 är samma kärna som Qualcomm Snapdragon 888 använder som sin sekundära kärntyp. Med det utlovar OnePlus prestanda som är jämförbar med Snapdragon 870, vilket är den krets som används av till exempel Motorola Moto G100.

OnePlus Nord 2 skiljer sig från de billigare Nord-modellerna genom sin design. Det inkluderar för övrigt ljudlägesreglaget på höger sida. Modellen saknar för övrigt både hörlursport och microSD-kortplats. Det finns inte heller någon vattentålighet eller trådlös laddning men det är väntat för priset. Skärmen verkar vara oförändrad sedan första Nord-modellen. Den mäter 6,44 tum, använder AMOLED-teknik, har Full HD-upplösning och en inbyggd optisk fingeravtrycksläsare.

OnePlus Nord lanseras i Sverige den 28 juli och kommer att säljas med 8 GB RAM och 128 GB lagring för 4 500 kronor eller 12 GB RAM och 256 GB lagring för 5 300 kronor.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × ett =