OnePlus presenterar i dag två nya smartphones. För första gången i företagets historia är det budgetsegmenten som står i fokus. OnePlus Nord N10 5G lanseras som en av marknadens billigaste 5G-mobil medan OnePus Nord N100 kostar 2 000 kronor.

OnePlus i budgetsegment

När OnePlus lanserade mellanklassmobilen OnePlus Nord, beskrevs den som en nyhet som möjliggörs av en ny och kostandseffektiv processor från Qualcomm. Målsättningen med Nord var att erbjuda den prestanda som kunder väntat sig från varumärket, till ett lägre pris. Nu verkar den inställningen slängas ut ur fönstret. OnePlus Nord N10 5G lanseras med ett betydligt lägre pris och med en ny nivå av prestanda. Modellen lanseras i Sverige för 3 500 kronor och är först ut med Qualcomms nya Snapdragon 690-chipset. Det sänker prestandan och kostnaderna för ett chipset men behåller sitt stöd för 5G-teknik. Till det inkluderas 6 GB RAM och 128 GB UFS 2.1-lagring. Andra ställen som OnePlus sparar på är skärmen, som nu använder LCD-teknik men behåller 90 Hz uppdateringsfrekvens. LCD-tekniken flyttar också fingeravtrycksläsaren till baksidan av mobilen.

OnePus Nord N100 tar OnePlus Nord ytterligare ett steg ner i pris. 2 000 kronor ska OnePlus Nord N100 kosta när den lanseras i Sverige. Det låga priset ska uppnås med en HD-upplöst LCD-skärm och ett Snapdragon 460-chipset. Snapdragon 400-serien är sällsynt på den svenska marknaden och används främst i mycket billiga modeller i utvecklingsländer. Den assisteras i alla fall av 4 GB RAM-minne och 64 GB UFS 2.1-lagring. Med ett batteri på 5 000 mAh borde telefonen också kunna erbjuda bra batteritid.

De nya OnePlus Nord-modellerna skriver ett nytt kapitel i OnePlus historia, som tidigare varit starkt fokuserad på flaggskeppsmodeller. Hur bra de nya modellerna är återstår givetvis att se. Enligt OnePlus hemsida sker lanseringen av de nya modellerna i slutet av november. Då hoppas vi att vi kan återkomma med tester.

Källor: OnePlus (N10 5G), OnePlus (N100)

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + tre =