Google presenterar i dag den tredje generationen av Pixel-telefoner. För tredje året i rad är det krossade Sverige-drömmar som står i fokus för många svenska konsumenter. Med Pixel 3 och Pixel 3 XL når Google ut till ytterligare fyra länder. Sverige står dock inte med på listan.

Som väntat

Google Pixel 3 och Pixel 3 XL är två av de mest läckta konsumentprodukterna på länge. Google har misslyckats så grovt att hålla sina nya telefoner hemliga att journalister till och lyckats köpa färdiga exemplar i butiker i Kina, flera dagar innan presentationen. Det var därför ingen överraskning att de två telefonerna ser ut att vara ganska naturliga utvecklingar av de tidigare modellerna i Pixel-serien.

De största nyheterna som är synliga från utsidan är skärmarna. Pixel 3 har en 5,5 tum skärm medan Pixel 3 XL har en 6,3 tum skärm med en tillhörande skärmflärp. Google fortsätter sin tradition av att ha dubbla högtalare på framsidan. Det gör att de ändå har ganska ordentliga hakor och alltså inte riktigt så tunna ramar som många konkurrenter.

Med några små nyheter

Likheterna mellan Pixel 2 och Pixel 3 är många. Designen är snarlik men det finns också flera andra liknande funktioner mellan generationerna. Pixel 3 är till exempel också tryckkänslig så att Google Assistant kan startas genom att användaren bara kramar telefonens sidor. Baksidans design är väldigt lik Pixel 2 men här finns en gömd och betydande nyhet. De nya syskonen har nu stöd för trådlös laddning.

På insidan finns ett mer kraftfullt chipset. Qualcomm har fått äran att bidra med ett Snapdragon 845. Utöver det finns 4 GB RAM och 64 eller 128 GB lagring. Mängden RAM ligger i underkant av vad som är vanligt i moderna flaggskepp. Utöver det har Pixel 3 har ett batteri på 2 915 mAh medan 3 XL ligger på 3 430 mAh.

Pixel 2 har hyllats för sin utmärkta huvudkamera. Pixel 3 och Pixel 3 XL har samma typ av 12,2 megapixelkamera med ett bländarvärde på f/1,8. På framsidan har dock Pixel 3-familjen dubblerat föregångarens kamera. En ny sekundära kamera har ett vidvinkelobjektiv som gör det lättare att fota selfies i grupp.

I fyra nya länder, inte Sverige

Pixel 3 och Pixel 3 XL kommer att lanseras i 12 länder runt om i världen. Under presentationen av telefonerna poängterade Google att lanseringen sker i fyra fler länder än de gjorde förra året. På listan finns dock inte Sverige med. Faktum är att inte ett enda nordiskt land finns med på listan. Det betyder troligen att de inte kommer att nå svenska butiker i någon officiell form i samband med lanseringen. Den kan givetvis nå Sverige under nästa år men det ser inte ljust ut för en Sverige-lansering just nu.

Foto: The Verge
På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × fem =