Medan vissa smartphonetillverkare lanserar ett tiotal smartphones varje år har Apple alltid hållit sig till ett relativt enkelt lanseringsschema. Som mest har företaget lanserat tre nya smartphones per år. Förra året lanserades iPhone SE, iPhone 7 och iPhone 7 Plus. Företaget verkar hålla sig vid sin tradition på det stora hela men i dag gör de ett litet undantag. Nu kommer Product Red till iPhone 7 och 7 Plus och iPhone SE får en liten uppdatering.

Ny färg för AIDS-fond

Nästa iPhone förväntas inte lanseras förrän om ett halvår men i dag lanseras alltså en ny färgvariant för iPhone 7 och iPhone 7 Plus. iPhone följer iPod och Apple Watch genom att säljas i en färg som Apple kallar Product Red. Tanken med Product Red är att en del av intäkterna från varje Product Red-produkt går till att finansiera en fond för bekämpandet av AIDS. Det är oklart hur mycket pengar som går till det välgörande ändamålet per iPhone. Apple säljer i alla fall bara de dyrare varianterna av iPhone 7 och iPhone 7 Plus i färgen. Det betyder att konsumenter kan välja mellan 128 GB eller 256 GB lagringsutrymme. Den billigaste modellen kostar alltså 8 600 kronor i Sverige och lanseras den 24 mars.

Product Red är alltså bara ett nytt färgalternativ. Den nya varianten av Apples iPhone 7 och 7 Plus är annars helt identisk med tidigare iPhone 7 och iPhone 7 Plus. Alla komponenter är identiska.

Mer lagring till iPhone SE

Apple uppdaterar dessutom iPhone SE i dag. Den lilla telefonen, som har en utmärkelse i Svenska Smartphoneguiden som ”Bästa lilla telefonen”, får en liten men betydande uppdatering. Istället för 16 eller 64 GB lagringsutrymme kan konsumenter nu köpa iPhone SE med 32 eller 128 GB lagringsutrymme. Det betyder att iPhone SE nu har samma lägstanivå för lagringsutrymme som iPhone 7 och 7 Plus. Som vanligt uppgraderar Apple mängden lagringsutrymme i telefonen utan att höja telefonens pris. 32 GB-modellen kostar nu lika mycket som 16 GB-modellen kostade tidigare.

 
Apple iPhone SE
3.9 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:4,0 tum
Bra att veta:Vi rekommenderar 64 GB-versionen framför den billigare 16 GB-versionen av iPhone SE.
Fördelar
+ Huvudkameran
+ Kraftfull processor
+ Gedigen konstruktion
+ Stort tillbehörsutbud
Nackdelar
- Lågupplöst skärm
- Inget microSD-kortstöd
- Medelmåttig batteritid
- Dålig selfiekamera
Kamera5.4
Skärm3.7
Batteri4.6
Kamera5.4
Skärm3.7
Batteri4.6
Pris:
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Det är inga stora uppdateringar som Apple hade att bjuda på för iPhone-familjen i dag men de små nyheterna är ändå ovanliga för företaget. Dagens lilla uppdatering av iPhone SE gör i alla fall en sak säker: iPhone SE verkar inte få någon större uppgradering på ett bra tag.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

femton − 14 =