Så visar du Androids bäst gömda extrainställningar

0

Android innehåller flera små knep som gör att du kan komma åt gömda funktioner och inställningar. En av de senaste inställningarna som finns i Googles nya operativsystem, Android 6 Marshmallow, kallas System UI Tuner. Med den gömda funktionen kan användare bestämma vilka ikoner som ska vara synliga i notisfältet och vilka genvägar som ska vara tillgängliga i snabbinställningarna som syns när notishanteraren dras ner.

För att aktivera de gömda inställningarna håller du in kugghjulet i det övre högra hörnet, efter att du dragit ner notishanteraren. Kugghjulet kommer att börja snurra och efter fem sekunder kan du släppa. Då har en extrainställning dykt upp längst ner i inställningspanelen. Här kan du bestämma vilka snabbinställningar som ska vara aktiva och hur de ska ligga. Du kan även bestämma vilka ikoner som ska visas i notisfältet och om en batteriprocentsiffra ska visas inom batteriikonen.

Om du är lite osäker på hur man gör kan du ta en titt på videon ovan.

Google varnar för att den gömda inställningspanelen är experimentell och att inställningarna kan förändras. Om du känner att du vill experimentera lite så finns det dock ett ypperligt tillfälle att göra det.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

åtta + 14 =