Efter höstens katastroflansering av Galaxy Note 7 introducerar Samsung sina första nya smartphones i dag. Telefonerna som visas på CES-mässan i Las Vegas, som Surfa kommer att bevaka denna veckan, är nya modeller i Samsungs Galaxy A-serie av telefoner. Det betyder att vi har ett flertal nya mellanklassmobiler att se fram emot under slutet av vintern. Den stora nyheten för året är vattentätning även i de billiga mobilerna, Galaxy A3 och Galaxy A5.

Vattentätning för halva priset

Vattentäta telefoner har snabbt blivit populära. Samsung satsade på vattentätning med Galaxy S7, som presenterades för ett knappt år sen. Nu blir vattentätning en viktig detalj i Samsungs billigare modeller. Medan Samsung Galaxy S7 Edge lanserades med en prislapp på 8 300 kronor, kommer Samsungs nya telefoner kosta mellan 4 000 och 5 000 kronor. Samsung Galaxy A5 (2017) är den dyrare och större modellen medan Galaxy A3 (2017) är både billigare och mindre. De billigare modellerna har samma IP68-certifiering som garanterar vattentätning ner till minst en meters djup.

De två nya modellerna är uppföljare till Galaxy A3 (2016) och Galaxy A5 (2016) som lanserades för ett år sen och som båda har utmärkelser i Svenska Smartphoneguiden. Galaxy A3 (2016) är fortfarande rekommenderad som Sveriges bästa lilla budgetmobil. De nya modellerna har en design som påminner mycket om Galaxy S7 från 2016.

 
Samsung Galaxy A3 (2016)
2.7 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:4,7 tum
Bra att veta:Det finns en äldre smartphone som också heter Galaxy A3, se till att du köper 2016 års modell.
Fördelar
+ Gedigen konstruktion
+ Liten och kompakt
+ Utmärkt batteritid
+ MicroSD-kortläsare
Nackdelar
- Långsam processor
- Skör glasbaksida
- Kamera i mörka miljöer
- Saknar Wi-Fi 5 GHz
Kamera3.1
Skärm3.2
Batteri7.1
Kamera3.1
Skärm3.2
Batteri7.1
Pris:
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Små nyheter

Många av funktionerna och specifikationerna från förra årets modeller är oförändrade i de nya. Det betyder att Galaxy A5 behåller sin 5,2 tum Full HD-upplösta AMOLED-skärm och att Galaxy A3 behåller sin 4,7 tum 720p-skärm. Galaxy A5 får dock 3 GB RAM-minne istället för 2 GB och nya Galaxy A3 får 2 GB RAM-minne istället för 1,5 GB.

Galaxy A3 (2016) har fått en utmärkelse i Svenska Smartphoneguiden tack vare sitt låga pris. Galaxy A3 (2017) kommer inte var riktigt lika billig. Den nya modellen lanseras för 3 500 kronor och Galaxy A5 (2017) introduceras för 5 000 kronor. Lanseringen av de nya mobilerna sker i februari. Innan dess kommer vi på Surfa ta en närmare titt på mobilerna på CES-mässan i Las Vegas senare denna veckan. Vi kommer givetvis testa de båda modellerna när de lanseras.

Källa: Samsung

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

elva + fjorton =