Samsung har en ganska lång tradition av att börja smartphoneåren så tidigt som möjligt. Startskottet brukar vara Galaxy A-serien. I år går startskottet redan innan årsskiftet. Nu presenteras Samsung Galaxy A51 och Galaxy A71 med designdetaljer som pekar på nyheter från Samsung under 2020.

Fyrkantig kamera i mellanklassen

Galaxy A51 och A71 är ganska uppenbara uppföljare till 2019 års A50 och A70. Skillnaderna är dock större än vad en enkel etta kanske indikerar. Designen har till exempel förändrats ganska mycket med främst två stora nyheter. För det första noterar vi en ny fyrkantig kameramodul med fyra kameror. Designen påminner om vad som ser ut att bli en designtrend inför 2020. En trend av fyrkantiga kameramoduler, startad av mobiler så som iPhone 11 och Pixel 4. Huvudkameran i Galaxy A51 har en 48 megapixelsensor och assisteras av en djupsensor, en makrokamera och en vidvinkelkamera.

På framsidan av Galaxy A51 finns en Super AMOLED-skärm som mäter 6,5 tum med 20:9-format och Full HD-upplösning över bredden. Till skillnad från föregångaren har den nya modellen ett hål i skärmen för selfiekameran, istället för en droppflärp. Insidan bjuder på ett 4 000 mAh-batteri och ett Exynos 9611-chipset.

Både den nya designen för kameran och det lilla centrerade hålet kan mycket väl bli designelement som vi fortsätter se från fler Samsung-modeller det kommande året.

Galaxy A71

En modell som har en liknande design är syskonet Galaxy A71. Den har en ännu större 6,7 tum skärm, en liknande kameramodul men med en uppgraderad 64 megpaixelkamera samt dessutom ett 4 500 mAh-batteri, ett Snapdragon 730-chipset och ett större kamerahål i skärmen, som gissningsvis ger utrymme för en bättre kamera.

Galaxy A51 och A71 har bara presenterats i Vietnam hittills och en presentation i Sverige är inte att vänta på ett tag. Det är särskilt viktigt att notera eftersom båda modellerna kommer i flera konfigurationer. Galaxy A51 är ovanligt flexibel med 4, 6 eller 8 GB RAM medan Galaxy A71 kommer med 6 eller 8 GB RAM. Vi vet därför inte heller något om priserna för dem. Galaxy A50 och A70 lanserades i alla fall i Sverige för 4 000 respektive 4 500 kronor.

Källa: Samsung Vietnam

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

1 KOMMENTAR

  1. Susan fotbollskläder barn messi,arsenal tröja med
    eget tryck,sverige matchtröja barn,fotbollstroejor 2020 impala,billiga barn cyklar 12 tum PSG Tröja.
    ClayE

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here