Samsung bekräftade nyligen att Samsung Galaxy Fold åter igen är på väg till konsumenter. Efter en rad pinsamma misstag som gjorde att telefonen gick sönder i händerna på recensenter, har företaget hittat en ny design som ska skydda den bättre. Lanseringen ska nu ske i vissa länder i september.

Nytt gångjärn och stadigare skärm

Den nya designen består av flera förändringar. I ett pressmeddelande meddelar företaget att den nya designen inkluderar ett övre skyddslager på skärmen som nu fortsätter in under skärmramen. Det ska göra det svårare att ta bort skyddet, som tidigare mer såg ut som ett temporärt skärmskydd. Utöver det har skärmen fått nya metallager som ska göra den mer stadig och ett förbättrat gångjärn som ska skydda den så att skräp inte kan komma in under skärmen, genom gångjärnet.

Bilder som Samsung skickade med pressmeddelandet visar tydligt hur den yttre delen av gångjärnet mycket riktigt har förändrats. Det visar att Samsung tvingats göra relativt stora hårdvaruförändringar för att lösa problemen med den första versionen. Vi kan dessutom se flera förändringar från framsidan av mobilen. Här ser vi en ny komponent som skyddar den övre delen av skärmen, i linje med gångjärnet.

Samsung Galaxy Fold

Tydliga varningar

Samsung har dessutom svarat på ett par frågor kring den kommande lanseringen. De har bland annat bekräftat att den nya versionen kommer att komma med ny information och en ny plastfilm som ska informera konsumenter om hur telefonen och skärmen bör hanteras för att inte skadas. De har dessutom bekräftat att nya exakta lanseringsdetaljerna kommer att släppas under de kommande veckorna men att priset åtminstone ska vara oförändrat.

Surfa har kontaktat Samsung Nordics som hänvisar till pressmeddelandet utan att bekräfta detaljer för en svensk lansering. Det betyder att det inte är säkert att Sverige kommer att se Galaxy Fold i september. Lanseringen kan potentiellt dröja ytterligare.

Källor: Samsung, cnet

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + två =