Samsung Galaxy Fold presenterades tillsammans med Galaxy S10-familjen som det nästa stora steget framåt för smartphones. När de första recensenterna tog emot testexemplar började dock problem uppstå med skärmarna på de första Galaxy Fold-exemplaren och nu har den planerade svenska lanseringen den 3 maj försenats.

Trasiga skärmar

Problemen började dyka upp för en knapp vecka sen när flera skilda publikationer publicerade bilder och berättelser om hur deras Galaxy Fold-exemplar hade börjat strula. The Verge hade ett exemplar som hade fått en buktning i skärmen, som till slut gjorde att skärmen slutade fungera. YouTubern Marques Brownlee hade råkat ta bort ett tunt plastlager som satt på skärmen och som han uppfattade som ett avtagbart skyddslager. Lagret är egentligen en del av skärmen, vilket gjorde att den slutade fungera efter en tids användning. Även CNBCs exemplar slutade fungera men utan någon uppenbar förklaring.

Foto: MKBHD, CNBC, The Verge

Alla recensenter har inte rapporterat problem med sina exemplar men rapporterna är oroande många och verkar inte vara exklusiva till ett problem. Samsung publicerade första ett uttalande om att företaget utforskar problemen och att de ska se till att konsumenter får information om skyddsfilmens betydelse för skärmen. Samsung passade samtidigt på att påpeka att den planerade lanseringen den 26 april inte var påverkad. Nu hörs dock andra tongångar från företaget. I ett nyligen publicerat pressmeddelande berättar Samsung att lanseringen skjuts fram.

Försening även i Sverige

I pressmeddelandet pekar Samsung på att ”vissa [recensenter] visade oss hur [Galaxy Fold] behöver förbättringar för att säkerställa den bästa möjliga användarupplevelsen”. Företaget skriver dessutom:

”Initial findings from the inspection of reported issues on the display showed that they could be associated with impact on the top and bottom exposed areas of the hinge. There was also an instance where substances found inside the device affected the display performance.”, Samsungs pressmeddelande.

Surfa har pratat med Samsung Nordic som bekräftar att förseningen gäller globalt och att det därför också påverkar den lansering som var tänkt i Sverige den 3 maj. Samsung har inte bekräftat när Galaxy Fold kan tänkas nå konsumenter.

Källa: Samsung

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tre × 5 =