På Surfa försöker vi hålla oss till vad vi vet och till den information som är praktisk och nyttig för dig som konsument. Av den anledningen skriver vi nästan aldrig om rykten inför kommande smartphone-lanseringar. Nu börjar dock mängden rykten, läckta bilder, videos och specifikationer bli tillräckliga för att vi ska kunna börja säga sammanfatta rykten om Samsung Galaxy S8. Den kommande telefonen som kan bli en av Android-årets största produktlansering är på väg och vi vet redan en hel del om den.

Två modeller med olika storlek

Innan vi fortsätter ska vi återigen påpeka att Samsung inte har bekräftat några av de följande detaljerna. Surfa kommer att vara på plats för att rapportera från företagets presskonferens den 29 mars. Då får vi ta del av de officiella detaljerna. Innan dess kan vi inte göra annat än spekulera. Redan nu tror vi dock att vi vet en hel del om den nya telefonen, eller, de nya telefonerna för att vara exakt.

Bild på vad som sägs vara en av Galaxy S8-modellerna.   Foto: VentureBeat

Samsung Galaxy S8 ser ut att lanseras i två huvudmodeller, en stor och en mycket stor. Enligt flera källor sägs Galaxy S8 ha en 5,8 tum skärm och Galaxy S8+ (Plus) sägs ha en 6,2 tum skärm. Det kan jämföras med Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge som hade en 5,1 tum respektive 5,5 tum skärm. Likt Galaxy S7 Edge sägs de nya modellerna ha rundade skärmar som i princip eliminerar kanten på både höger och vänster sida av skärmen. Samsung sägs dessutom ha lagt mycket energi på att minska ramarna både under och över skärmen.

På grund av de tunna ramarna sägs Samsung ha ersatt sin klassiska fysiska hemknapp med mjukvarubaserade knappar. Fingeravtrycksläsaren sägs ha flyttats från framsidan till baksidan, bredvid telefonens kamera.

Samsung Galaxy S8
Foto: BGR

Galaxy S8 sägs ha ny men dyr teknik

Telefonens nya design sägs vara dess största nyhet. Utöver en ny design sägs Galaxy S8 också ha en ny kamera och en världsny Samsung-processor baserad på en 10nm-teknik. 10nm-tekniken sägs öka processorns prestanda betydligt, samtidigt som dess energikonsumtion sägs sjunka. Utöver en ny processor sägs Galaxy S8 ha 4 GB RAM och 64 GB lagringsutrymme. Den mindre Galaxy S8-modellen sägs ha ett 3 000 mAh-batteri och den större sägs ha ett 3 500 mAh-batteri.

Samsung har inte bekräftat telefonens lanseringsdatum eller pris men rykten pekar på att lansering kommer att ske i april och att priset kommer att vara högre än någonsin. Den billigaste varianten väntas kosta minst 8 000 kronor i Sverige.

Surfa kommer att rapportera från Samsungs presskonferens i London med videoreportage, text och bilder den 29 mars. Håll utkik efter fler nyheter då!

Källor: Android Authority, BGR, VentureBeat, CNET

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + 16 =