Den 11 februari väntas presentationen av Samsung Galaxy S20. Samsung väntas då dessutom visa upp en ny vikbar smartphone. I dag får vi en tidig förhandstitt på vad Samsung kan komma att presentera. Lyxföretaget Caviar, som modifierar smartphones med guld och diamanter, har öppnat förhandsbokning av en telefon som kallas Samsung Galaxy Z Flip.

En smartphone, vikt på mitten

Den nya modellen har en design som viker en traditionell smartphoneformfaktor på mitten, i stil med Motorola Razr. På baksidan/utsidan av telefonen sitter dubbla kameror och en liten skärm som visar statusikoner och klockan. När telefonen viks upp bjuder insidan på en hög och avlång skärm med en liten selfiekamera i toppen av skärmen. Runt skärmen finns en till synes väl tilltagen ram som dessutom sticker ut lite ovanför skyddsglaset/plasten, i stil med Galaxy Fold.

Längs telefonens högra sida sitter, vad som ser ut att vara, en fingeravtrycksläsare och två volymknappar. Undersidan har en USB Typ C-port och en högtalare och gångjärnet på baksidan ser ut att ha en liknande design som gångjärnet på Galaxy Fold.

Samsung har varken bekräftat telefonens existens eller läckans legitimitet. Caviar har dock varit tidigt ute med Samsung-mobiler tidigare och verkar ha ett samarbete med företaget. Innan presentationen nästa vecka kan vi ändå inte vara helt säkra på vad som är sant. Detta ser samtidigt ut att vara så nära en bekräftelse av designen som vi kan komma innan dess. När det gäller specifikationer finns det fortfarande inte mycket mer än rykten. Vi vet att åtminstone Motorola har haft det svårt att baka in något annat än ganska mediokra specifikationer i sin liknande design. Om Samsung kan lyckas bättre återstår att se.

Källa: Caviar

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here