iPhone har länge haft en fördel framför Android. Apples meddelandetjänst iMessage har länge låtit användare skicka SMS och meddelanden direkt från Mac-datorer. Sedan i sommaras har Google äntligen ett liknande system för Android som låter dig skicka SMS direkt från din dator.

Enkelt att komma igång

Den nya funktionaliteten finns i Android Messages, Googles officiella SMS-app för Android. Om du inte redan använder Android Messages kan du söka efter ”messages” i Google Play Butiken för att hitta och installera den. Alla dina gamla SMS flyttas över automatiskt och appen hjälper dig att genomföra bytet.

”Messages för webben”, som den nya funktionen kallas, är ganska enkel både att komma igång med och använda. Appen erbjuder ofta användare att börja använda funktionen med ett meddelande som dyker upp längst ner i appen. Om du inte har fått det klickar du bara på de tre prickarna längst upp till höger och sedan på ”Messages för webben”.

Gå sedan till messages.android.com i webbläsaren i din dator. Där visas en QR-kod. Tryck på Skanna QR-kod i mobilen, skanna och du är redo att börja SMS direkt från din dator. Du behöver alltså inte installera något program, en webbläsare räcker bra.

SMS, precis som vanligt

Alla meddelanden som du skickar med Messages på din dator skickas via din telefon. Det betyder att de först skickas över Internet till din mobil och därefter vidare med SMS. Mottagaren kommer alltså inte se någon skillnad och den behöver inte också använda Messages för att kunna läsa meddelandet.

Över Internet

Du kan ha flera datorer anslutna till din telefon samtidigt. Du kan alltid koppla från en dator genom att klicka på ”Logga ut” i Messages för webben på din dator. Du kan också hantera alla anslutna datorer under Messages för webben på din mobil.

Det är värt att notera att Messages för webben använder sig av Internet för att fungera. Det betyder att det är bäst att ha telefonen ansluten till Wi-Fi för att slippa förbruka din mobils surfpott medan du skickar meddelanden från datorn. Messages för webben passar med andra ord bäst när du till exempel sitter vid en dator hemma eller på jobbet.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

2 KOMMENTARER

  1. Mighty text har funnits några år och gör precis samma sak, men funkar med valfri sms app, tex True caller.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − 2 =