FES Watch U har unik e-papper-skärm som armband

0

År 2014 startade Sony en intern organisation kallad Seed Acceleration Program, SAP. Tanken med programmet var att göra det möjligt för mindre företag att utvecklas och drivas internt för att öka kreativiteten inom företaget. Programmet har redan gett resultat och på IFA 2016 visar Sony upp en ny version av sin unik e-pappersbaserade klocka, FES Watch.

Från prototyp till produkt

FES Watch skiljer sig från andra smarta klockor på marknaden eftersom den inte bara har en skärm på sin framsida utan också e-pappersteknik runt armbandet. Det betyder att användare kan bestämma hur hela klockan ska se ut, inte bara vad som ska visas på urtavlan. Den första FES Watch-klockan såg ut som en tidig prototyp av en kommande produkt och även om den såldes till konsumenter var den långt ifrån en färdig produkt. FES Watch U tar sin föregångares grundläggande teknik och erbjuder en mer polerad design.

FES Watch U 2

Matcha armbandet med kläder

FES Watch U består av en rund e-pappersskärm tillverkad av Sony. Runt skärmen sitter en ordentlig metallram och i ramen sitter ett armband. Armbandet är runt två centimeter brett och kan visa nästan vad som helst så länge det kan illustreras i svart och vitt. Klockans mjukvara är inte färdigställd men enligt FES-utvecklarna kommer användare dels kunna ladda ner nya designs när de blir tillgängliga men även ta en bild med en iPhone och återskapa en del av bilden på armbandet. Tanken är exempelvis att konsumenter ska kunna ta en bild på sin tröja eller kjol och kunna matcha klädernas stil med klockan.

FAS Watch U är fortfarande i utvecklingsfasen, vilket gjorde att vi tyvärr inte fick möjlighet att testa den. Klockan har dock just börjat säljas med gräsrotsfinansiering i Japan och kommer att nå konsumenter under nästa år. Priset kommer att variera mellan 4 och 6 000 kronor beroende på material och färgval.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + 8 =