Vi testar Super Slow Motion-mobilen Sony Xperia XZ Premium

0

Sony har en ny flaggskeppstelefon på väg. Sony Xperia XZ Premium har mycket att erbjuda och har flera ”world’s first” att skryta med. Den är bland annat först med att ha en 4K-upplöst HDR-skärm och en Qualcomm Snapdragon 835-processor. Den är också först med att ha en ny kamera från Sony som kan fånga otroligt imponerande slow motion-video.

Fånga ett ögonblick

Den nya kameran i Sonys Xperia XZ Premium fångar vanliga stillbilder i 19 megapixel och video i 4K UHD. Den kan dessutom spela in video i ett nytt ”Super Slow Motion”-läge. Den nya kameran har nämligen en ny typ av inbyggt minne som gör att kameran, under en kort tidsperiod, kan spara otroliga mängder data. Det gör det möjligt för kameran att fånga slow motion-video med 960 bilder per sekund. Det kan jämföras med många konkurrenters 240 bilder per sekund. Kameran kan spela in i 0,2 sekunder åt gången och spelar sedan upp den ögonblicksbilden i 6 sekunder. Det ger tittare en unik syn på verkligheten som det mänskliga ögat har svårt att uppfatta.

Xperia XZ Premium är inte redo än

De exemplar av Xperia XZ Premium som Sony visade på MWC 2017 var inte redo för användning. Telefonen är nämligen tre månader bort från lansering. Sony har dock en annan ny modell kallad Xperia XZs som har samma nya kamera. Vi har spelat in slow motion-videorna i videon ovan med Xperia XZs:s kamera, som alltså är identisk med kameran i Xperia XZ Premium.

Med sina många unika funktioner och imponerande specifikationer kommer Sony Xperia XZ Premium knappast bli en särskilt billig telefon. Den kommer alltså att lanseras vid månadsskiftet maj/juni och säljas för 8 000 kronor.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − fyra =