Har du någon gång fått ett viktigt samtal och senare glömt någon viktig detalj från samtalet som du önskade att du kunde komma ihåg – utan att behöva ringa upp igen? Det kan vara en av många bra anledningar till att installera en app som kan spela in telefonsamtal.

Spela in automatiskt

Det finns många bra appar som spelar in telefonsamtal i mobilen. Vår favorit kallas ACR och finns att ladda ner från Google Play. ACR låter dig automatiskt eller manuellt spela in röstsamtal som du gör med din Android-telefon. Appen körs i bakgrunden så när du tar emot ett samtal eller ringer upp en person kan samtalet spelas in automatiskt. Om du vill kan du få en fråga när samtalet är färdigt om du vill spara inspelningen. På det sättet kan du själv välja om du vill spara den eller inte.

Spela in

Röstsamtal kan innehålla privat information. Det kan därför vara viktigt att hålla säkerheten uppe. Det går att sätta en PIN-kod för att komma in i ACR-appen. Eftersom alla inspelningar lagras som vanliga ljudfiler är det dock viktigt att du aktiverar kryptering.

Låg ljudkvalitet

Även om ACR är en bra app för att snabbt spela in röstsamtal är den inte helt perfekt. Beroende på vilken telefon du har kan ljudkvaliteten variera kraftigt. För det mesta kan ljudfilerna som appen skapar inte användas för mycket mer än referens. Med det menar vi att inspelningarna kan användas för att ta reda på vad som sades i ett samtal men de går knappast att användas för något professionellt syfte.

ACR är gratis att ladda ner men om du vill kan du låsa upp extrafunktioner. För 22 kronor kan du välja att starta en inspelning efter att ett samtal har påbörjats, du kan automatiskt ladda upp inspelningar till Google Drive eller Dropbox och du bli av med annonserna i appen.

Tänk på att det är lagligt att spela in samtal som du aktivt deltar i men det är inte okej att spela in andra personers samtal som du inte har något med att göra.

Länk: ACR (Google Play)

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

10 KOMMENTARER

 1. Denna app för just samtalsinspelning är alltså värdelös nu då när det inte längre finns stöd för samtalsinspelning?
  Jag hör bara min egen röst i inspelningarna.

 2. Fråga till Joel eller annan kunnig:

  Jag, en mobilosäker gubbe på 77, har en Samsung S5 och använder ACR 33.3 vilket funkar utmärkt, men många inspelade samtal har gjort att internminnet snart spricker (15,1 av 16,0 GB med ACR-papperskorgen tömd).
  Hur för jag över redan inspelade samtal till telefonens micro-SD, min datorhårddisk, USB eller molnet och kan jag ställa in så att insp. i fortsättn. lagras på micro-SD?
  Eftersom ACR enl. er tydligen inte funkar på min nya S20FE är väl överföring dit utesluten? Kan jag uppdatera ACR eller skaffa ACR pro när minnet är så fullt utan att riskera gjorda inspelningar?

  Mycket tacksam för råd / Stickan

  • Stig – 2021/08/27 at 13:18:

   Hej Stig . Värdefulla (eller samtliga om så vill) samtal kan du ju enkelt överföra till önskvärd enhet via en vanlig hederlig usb kabel med jämna mellanrum för att minska/tömma utrymmet i telefonen. Det borde företrädesvis finnas inställningar i appen som kan överföra materialet automatiskt till micro-SD men om inte – rekommenderar jag att du söker en app som möjliggör detta.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tre × 4 =