Samsung Galaxy Note 10 och Galaxy Note 10+ har nya knappar som är lite lustigt placerade på vänster sida av telefonen. Tillsammans kan de bland annat ta skärmdumpar. De kan också stänga av telefonerna. Det går dock inte att stänga av på samma sätt som förut.

Stänga av med två knappar

Det nya sättet är inte helt uppenbart. Det inkluderar både knappen för volym ner och på/av. Håll in dem samtidigt i cirka två sekunder tills det dyker upp en meny på skärmen. Härifrån kan du både starta om och stänga av din telefon. Det skiljer sig från tidigare modeller som bara krävde att på/av-knappen hölls in för att få upp menyn.

Samsung Galaxy Note 10

Speciellt för Galaxy Note 10

Samsung Galaxy Note 10 Plus stänga avFör att göra det lite enklare att stänga av Galaxy Note 10 och Note 10+ har Samsung också lagt till ett extra alternativ i mjukvaran. Den finns ovanför snabbgenvägarna. Dra ner notisfältet från toppen av telefonen och tryck på ikonen bredvid kugghjulet. Här finns en genväg till samma meny som hårdvaruknapparna leder till.

Förändringen av knapparnas beteende kan tyckas vara lite onödig. Logiken bakom förändringen är att Samsung gjort sig av med sin fysiska knapp för röstassistenten Bixby. Nu kan du hålla in på/av-knappen för att starta assistenten. För att inte starta Bixby varje gång du vill stänga av, har den funktionen fått en egen knapp-kombination.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + ett =