Det är lätt att råka skicka ett meddelande till fel person eller glömma något viktigt i det. Med många moderna chattjänster går det att redigera eller ta bort meddelanden. Med både SMS och epost är det inte riktigt lika enkelt. Skickat är skickat. Googles Gmail har en lösning för problemet, åtminstone för epost-meddelanden.

Tio sekunder för att ångra misstag

Ångra Skicka är en funktion som har funnits i Gmail ganska länge. Om du känner igen konceptet är det inte så konstigt. Den har funnits på webben i flera år och för iPhone sen 2016. Nu kommer den äntligen till Android. Med Gmail 8.7 för Android kan du nu skicka ett meddelande, inse att du inte alls ville skicka det och ångra dig med ett knapptryck.

Funktionen är väldigt enkel. När du har klickat för att skicka ett meddelande väntar appen i tio sekunder innan den verkligen skickar iväg det. Under den tiden finns en liten Ångra-knapp längst ner till höger. Användaren kan klicka på den för att stoppa meddelandet och öppna redigeringsläget för det.

Ångra Skicka fungerar perfekt om du till exempel har klickat på skicka-knappen men i samma sekund insett att du glömt bifoga en viktig fil. Den fungerar dock inte efter att tiden har löpt ut. Det går alltså fortfarande inte att ångra ett pinsamt meddelande som skickades för en dag sedan.

Bara för Gmail

Utöver att du behöver ha version 8.7 av appen för att använda Ångra Skicka-funktionen måste du också använda ett Gmail-konto. Gmail-appen för Android har också stöd för andra typer av IMAP-tjänster och för Googles företagstjänst Gsuite. Ingen av dessa fungerar i nuläget med Ångra Skicka-funktionen.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here