Med Pushbullet spelar det ingen roll om du sitter vid datorn, surfplattan eller mobilen. Du får alla dina notiser överallt och kan svara på meddelanden från vilken enhet som helst. Har du en fil på datorn som du behöver skicka till mobilen är det också snabbt ordnat.

Kanske har du en dator hemma, en på jobbet eller en bärbar dator som du bär till skolan. En jobbtelefon och en privat och en surfplatta på det. Det är verkligen inte ovanligt att ha flera olika enheter att hålla koll på numera och meddelanden dyker upp lite här och var. Vissa notiser dyker dessutom bara upp på vissa enheter, så som SMS.

En hubb bland dina enheter

Pushbullet fungerar som en hubb mellan alla dina enheter. Det gör att du inte behöver hålla koll på alla enheter hela tiden. Vilken enhet du än använder kan du ändå få all information till dig på den enheten. Med Pushbullet går det också att skicka information, meddelanden, länkar och filer mellan de sammankopplade enheterna.

pushbullet-devices

Svara på SMS från datorn

En av de mest användbara funktionerna i Pushbullet är möjligheten att svara på meddelanden, oberoende på vilken enhet du för använder tillfället eller varifrån meddelandet tas emot. Med Pushbullet på Android kan du ha mobilen liggandes på laddning i köket medan du sitter framför datorn i ett annat rum. Om du får ett SMS på telefonen dyker det upp på datorn och det går att läsa och svara på det direkt från datorn.

Pushbullet Pro

Pushbullet är gratis att använda men erbjuder också ett betalabonnemang. ”Pushbullet Pro” kostar 50 kronor i månaden eller 35 kronor per månad om du betalar för ett helt år.

Gratisversionen av appen har vissa begränsningar. Det går till exempel inte att skicka lika stora filer och antalet meddelanden du kan besvara via datorn har ett tak på 100 stycken per månad. Med tanke på att många meddelanden ändå kommer till din dator, utan att gå via appen, så som meddelanden från Facebook och Skype räcker 100 ofta ganska långt ändå. Pushbullet Pro har dock en extra funktion som kan vara intressant för vissa. Den erbjuder universell ”kopiera” och ”klistra in”. Det betyder att du kan kopiera exempelvis en text på din smartphone och klistra in den direkt i ett dokument på din dator.

Det förekommer inte någon reklam i Pushbullet men det finns en frivillig funktion som användare kan aktivera där så kallade ”kanaler” kan följas. De ger dig regelbundna meddelanden med den information som kanalen erbjuder.

pushbullet-kanaler

Appen Pushbullet finns tillgänglig för iOS, Android och Windows och går att ladda ner som tillägg till webbläsarna Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera och Safari.

Länkar: Google Play, App Store

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Roger är skribent på Surfa.se. Han har studerat vetenskapsjournalistik vid Umeå universitet och har ett stort intresse för konsumentelektronik. Vill du kontakta Roger så maila till: roger@surfa.se

3 KOMMENTARER

  1. Använde mycket pushbullet förut, fungerade bra, MEN helt plötsligt började den skicka sms till fel personer. Pushbullet skickade till andra personer i kontaktlistan. Så inte helt säkert program att använda om man vill vara säker på att sms ska komma till rätt person. Jag hade inte ändrat/ställt om något på telefon eller Pushbullet på datorn.

    • Det var inte ett problem jag kände till men det låter ju verkligen inte bra, förhoppningsvis så är det ett problem som kommer lösas om det inte redan är löst. Man får vara lite försiktig med SMS:en i alla fall. Tack för kommentaren.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − 6 =