Tanken var först att presentationen skulle ske på den numera inställda MWC-mässan. TCL visar istället i dag upp två nya prototyper av vikbara smartphones. Den ena viks dubbelt och den andra har en utdragbar skärm som dock ser ut att vara långt ifrån färdig.

Från smartphone till iPad

De två nya modellerna är som nämnt prototyper och kommer inte att lanseras till konsumenter. De sägs dock vara exempel på vad framtiden kan bjuda på. Den mest produkt-liknande prototypen påminner om Samsung Galaxy Fold men har dubbla veck. Det gör att telefonens 6,65 tum stora skärm kan vikas ut för att mäta 10 tum, i stil med en traditionell iPad. Det gör den alltså cirka 50 procent större än Galaxy Fold. Användaren ska samtidigt ha möjlighet att bara använda två av de tre delarna av skärmen. Den tredje delen kan till exempel användas som ett ställ för hela telefonen.

TCL har visat ett till synes fungerande exemplar av den dubbelvikta telefonen till utvald press. Den ser minsann tjock ut, vilket knappast kommer som en överraskning. Frågan är då hur mycket mer innovation som kommer att krävas för att göra den dubbelvikta prototypen tillräckligt smidig för att säljas till konsumenter.

Utdragbar smartphone

En prototyp som verkar väldigt långt ifrån konsumenter är den utdragbara telefonen. Den visas lustigt nog till pressen med en färgad pappersbit för att simulera skärmen. Den är kort sagt inte ens i närheten av fungerande. Tanken med designen är hur som helst att nästan hälften av skärmen ska kunna matas in som en rulle i telefonen och matas ut av en motor för att göra skärmen nästan dubbelt så stor, utan att vikas och därmed utan problem med synliga veck.

 

Att visa tidiga prototyper verkar vara en ny trend i smartphonebranschen. På CES visade OnePlus en prototyp för att demonstrera att nytt dynamiskt skyddsglas. Vivo visade en prototyp tidigare i veckan med en rörlig zoomkamera. TCLs prototyper är alltså bara en i raden, som åtminstone ger företaget uppmärksamhet på en marknad som de nyligen tagit sig in i för första gången.

Källa: The Verge

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here