Apple iPhone 7 Plus
5.2 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:5,5 tum
Bra att veta:Den ”gagatsvarta” versionen av iPhone 7 har en glansig yta som repas lättare än de andra.
Fördelar
+ Ljusstark skärm
+ Bra kamera
+ Lång batteritid
+ Vattentät
Nackdelar
- Stor och klumpig
- Saknar 3,5 mm-port
- Ej utbytbart batteri
- Inget microSD-stöd
Kamera6.2
Skärm7.7
Batteri7.8
Kamera6.2
Skärm7.7
Batteri7.8
Pris:
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Sammanfattning

Apple iPhone 7 Plus har mycket att erbjuda: en bra skärm, lång batteritid, ett kraftfullt inre och en ny och riktigt bra kamera. iPhone 7 Plus är en bättre telefon än iPhone 7 på nästan alla sätt, med ett stort undantag. Telefonens design känns föråldrad på grund av de breda ramarna som omringar skärmen. Ramarna gör iPhone 7 Plus till en ganska stor och klumpig telefon. Om telefonens fysiska storlek inte är ett problem för dig är iPhone 7 Plus en riktigt bra telefon på så gott som alla sätt men för vissa kan telefonens föråldrade design vara ett stort problem.

 

Videorecension

 

Hårdvarudesign

apple-iphone-7-plus-recension-forsta

Apple har haft en stark tradition av att lansera smartphones som går i ett klassiskt tick, tock-mönster. Tanken är att vartannat år erbjuder stora designnyheter och att året därefter bara har små förändringar att bjuda på. iPhone 7 Plus borde egentligen vara ett tick, en stor förändring, men telefonens design är ändå så gott som oförändrad sedan förra året. Det finns små skillnader, men inte särskilt många. Telefonens största problem kvarstår dock – den är fortfarande stor och klumpig.

Läs mer om hårdvaran

Baksidan täcks fortfarande av ett stycke aluminium. Materialet ger telefonen en känsla av kvalitet som inte många konkurrenter kommer i närheten av. Längs ovan- och undersidan av bakstycket finns fortfarande linjer för telefonens antenner men de tar inte upp lika mycket plats längre.

Längst upp till vänster hittar vi dock en liten nyhet. Den ganska lilla kameran från iPhone 6S Plus har ersatts av ett mycket större kamerahus. Det nya kamerahusets underliga form kan förklaras av att Apples Plus-variant inte längre nöjer sig med två kameror, en på framsidan och en på baksidan, nu finns totalt tre kameror. Den ena kameran på baksidan fångar bilder med samma objektiv och kamerasensor som iPhone 7 men iPhone 7 Plus har dessutom en kamera med ett fast men inzoomat objektiv. Till höger om kameran sitter en ny LED-lampa som nu har fyra individuella dioder som sak ge runt 50 procent högre ljusstyrka än iPhone 6S Plus, enligt Apple.

apple-iphone-7-plus-recension-kamera

iPhone 7 Plus har en design som gör den svår att få ett ordentligt grepp om. Telefonens storlek och matta finish gör det svårt att ha full kontroll över telefonen. För många konsumenter kan därför ett skal vara ett bra alternativ för att göra telefonen lite mer hanterbar. Även om skal är en ganska bra lösningen, hade det givetvis varit bättre om telefonen varit designad på ett sätt som gjorde den lätt att greppa utan skal.

På undersidan hittar vi den stora skandalen. En högtalare, en mikrofon och en Lightning-port. Var är skandalen? Den är borta. Hörlursporten är försvunnen och kommer troligen aldrig tillbaka till Apples iPhones. Konsumenter som vill använda ett par hörlurar får nöja sig med Apples inkluderade Lightning-hörlurar, använda den inkluderade 3,5 millimeter-adaptern eller ett par Bluetooth-hörlurar.

På höger sida finns en på/av-knapp och på vänster sida finns två volymknappar. Alla knappar är lätta att använda och ger god fysisk återkoppling. På vänster sida finns dessutom en brytare för att sätta telefonen i tyst läge.

apple-iphone-7-plus-recension-hoger-knapp

Knapparna på telefonens sida klickar till ordentligt när de trycks in men hemknappen beter sig inte alls som den brukar. Apple har ersatt sin traditionella hemknapp med en tryckkänslig yta. Knappen kan känna när ett finger trycker på den och en vibration från telefonens nya Taptic Engine-vibrator får det att kännas nästan som om en vanlig knapp tryckts in. Vibratorn vibrerar dock hela undersidan av telefonen så den känns lite underligt till en början. Med det sagt tog det inte lång tid för oss att bli vana vid den nya knappen och faktiskt uppskatta hur snabb och pålitlig den är.

På framsidan av iPhone 7 Plus finns en 5,5 tum skärm med en upplösning på 1 920 x 1 080. På pappret är skärmen identisk med skärmen som används av iPhone 6S Plus. Runt skärmen sitter fortfarande en riktigt bred ram. Det gör iPhone 7 Plus till en onödigt stor telefon. Bredvid Samsung Galaxy S7 Edge, som har en lika stor skärm, är det uppenbart hur onödigt stor iPhone 7 Plus är med tanke på sin skärmstorlek. De stora ramarna kan sägas vara en av de sämsta aspekterna av iPhone 7 Plus:s design.

Samsung Galaxy S7 Edge och Apple iPhone 7 Plus har lika stora skärmar. Här visas de bredvid varandra i samma skala.

På framsidan finns slutligen också en ny högtalare. Utöver en högtalare på undersidan av telefonen gömmer sig en sekundär högtalare i telefonens hörlur. Bredvid hörluren finns en ny sju megapixelkamera som ersätter den fem megapixelkamera som användes av iPhone 6S Plus.

Stäng

 

Skärm

apple-iphone-7-plus-recension-framsida

iPhone 7 Plus har en 5,5 tum skärm med en upplösning på 1 920 x 1 080. Skärmens upplösning ger den en stark fördel framför iPhone 7 som har en relativt lågupplöst skärm. Skärmen i iPhone 7 Plus är nästan en exakt kopia av skärmen som användes av iPhone 6S Plus men det finns ett fåtal små skillnader. För det första är den lite mer ljusstark än skärmen i föregångaren. Vi har inte lyckats mäta en skillnad på mer än 10 procent mellan de två modellerna men även de extra 10 procenten som skärmen kan leverera gör att den är lättare att använda utomhus en solig dag. Utöver det har skärmens färgåtergivning förbättrats men LCD-teknikens problem med svärta kvarstår. iPhone 7 Plus kan inte konkurrera med AMOLED-skärmen på exempelvis Samsung Galaxy S7 Edge som kan erbjuda mycket bättre kontrast.

 

Högtalare

apple-iphone-7-plus-recension-undersida-2

I teorin är iPhone 7 Plus en stor uppgradering när det gäller högtalarljud. I praktiken finns det dock stora nackdelar med Apples implementering av vad som kallas högtalare med stereoljud.

Läs mer om högtalaren

Den följande texten är identisk med den motsvarande i vårt iPhone 7-test eftersom de två telefonerna presterar identiskt.

iPhone 7 Plus är en av Apples första iPhone som har dubbla högtalare. Den ena är placerad på samma ställe som vanligt, på undersidan av telefonen, och den andra sitter i hörluren. Huvudhögtalaren som sitter på undersidan av telefonen producerar högt ljud med god täckning bland alla frekvenser och relativt hög kvalitet. Högtalaren i hörluren producerar däremot burkigt ljud som inte kan återskapa de lägre frekvenserna.

De två högtalarnas helt skilda prestanda betyder att det är svårt att beskriva iPhone 7 Plus:s dubbla högtalare som riktiga stereohögtalare. De har helt olika förutsättningar, vilket skapar en skev ljudbild. I jämförelse med Google Nexus 6P, som har två identiska högtalare placerade på telefonens framsida, blir det uppenbart hur dålig Apples högtalarlösning är i jämförelse. Nexus 6P levererar en tydlig stereoupplevelse med hög volym och hög kvalitet medan iPhone 7 Plus har riktigt svårt att konkurrera.

I jämförelse med föregående iPhones är ändå Apples nya dubbla högtalare en uppgradering. De två högtalarna återskapar ljud med högre volym än tidigare – även om skillnaden inte är särskilt stor. Enligt våra tester skiljer det en decibel mellan iPhone 6S Plus och iPhone 7 Plus. Även om iPhone 7 Plus:s dubbla högtalare ger en lite underlig ljudbild kan de två högtalarna också producera ljud av högre kvalitet än iPhone 6S Plus. Stora delar av högtalarens prestanda i mellanregistret har fått en ordentlig uppgradering. Med iPhone 7 Plus är ljud både klarare och mer detaljrikt än förut.

Stäng

 

Batteri

apple-iphone-7-plus-recension-baksida-iphone

iPhone 6S Plus erbjöd användare en riktigt imponerande batteritid. Ett relativt stort batteri i kombination med imponerande energieffektivitet gjorde att iPhone 6S Plus kunde erbjuda upp till två dagars användningstid för många användare. iPhone 7 Plus är inget undantag. Apple har ännu en batterijätte att erbjuda. För många normala användare betyder det att telefonen kan avsluta en hektisk dag med minst 40 procent batteri kvar och även under mycket intensiva dagar är det svårt att ta telefonen under 20 procent. Att döda den på en dag är så gott som omöjligt.

Läs mer om batteriet

iPhone 7 Plus har ett stort problem med laddning. Det tar väldigt lång tid att ladda telefonens batteri. Trots att konkurrenten Samsung Galaxy S7 Edge har ett större batteri tar iPhone 7 Plus dubbelt så lång tid att ladda, drygt tre timmar. Snabbladdning kan slita på litiumbatterier men det hade varit trevligt att åtminstone ha alternativet att snabbladda batteriet i nödsituationer.

Stäng

 

Mjukvara

ios-10

iPhone 7 Plus drivs av iOS 10 – samma operativsystem som nu finns tillgängligt för iPhone 5 och senare. Skillnaderna i den nya modellens mjukvara i jämförelse med förra årets iPhone 6S är inte stora men tack vare ny hårdvara finns det ett fåtal funktioner i iOS 10 som är unika för iPhone 7 Plus.

Läs mer om mjukvaran

Den följande texten är identisk med den motsvarande texten i vårt iPhone 7-test eftersom de två telefonerna använder samma mjukvara.

iOS 10 är en stor uppgradering av Apples mobila operativsystem. Operativsystemet innehåller stora uppgraderingar av ett flertal förinstallerade appar och förändrar hur användare kan få snabb tillgång till information.

En av de största nyheterna i iOS 10 är operativsystemets nya hantering av widgets. Så kallade widgets är små kort som visar information från appar och tjänster och som i vissa fall är interaktiva. En widget kan exempelvis visa den senaste väderrapporten, visa kommande kalenderhändelser, visa de senaste nyheterna och mycket mer. I iOS 10 visas widgets på både låsskärmen och hemskärmen. Användare har därför alltid nära tillgång till snabb information om de ämnen som intresserar dem. Användare av iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7 och iPhone 7 Plus kan dessutom använda 3D Touch, Apples tryckkänsliga pekskärmsteknik, för att visa widgets direkt på hemskärmen. Tryck exempelvis bara in Väder-appens ikon för att visa den senaste väderrapporten, utan att behöva öppna appen.

Förinstallerade appar så som Meddelande-appen och Musik-appen har också fått stora uppgraderingar men inga nyheter i dessa appar är exklusiva för iPhone 7 Plus, på något sätt. Om du är intresserad av att läsa mer om nyheterna i iOS 10 kan vi därför rekommendera dig att läsa denna artikeln.

Nu lanseras iOS 10 – här är de stora nyheterna

När iPhone 6S lanserades fanns det en grundläggande del av iOS 9 som ingen annan telefon på marknaden hade – 3D Touch. iPhone 7 Plus har ingen sådan stor nyhet att skryta om. Den enda lilla men ändå exklusiva nyheten är relaterad till iPhone 7 Plus:s nya vibrator, även kallad Taptic Engine. Vibratorn som används för att ge haptisk feedback när hemknappen trycks in kan också användas i operativsystemet för att ge feedback till användare. Delar av operativsystemet och ett fåtal förinstallerade appar ger en känsla av att mjukvaran har en starkare koppling till hårdvaran. En så enkel sak som att vibratorn används när tiden ska ställas in i ett alarm i Klocka-appen får den snurrande klockan att kännas mekanisk. Det känns inte längre som att det enda som händer är att en bild av en snurrande klocka visas på skärmen. Det känns som att klockan faktisk är mekanisk och ger ifrån sig ett klick varje gång den hoppar över till en ny tid.

ios 10 hemknapp

Vibratorn kan också användas av andra apputvecklare. I ett spel där spelare ska använda ett maskingevär används vibratorn på ett sätt som får det att kännas som att telefonen skakar från rekylen av skotten. Vibrationen är givetvis inte så kraftfull som vibrationen från ett riktigt maskingevär hade varit men den exakta vibratorn ger ändå en djupare och mer fysisk upplevelse av spelet.

Nyheterna i iPhone 7 Plus när det gäller mjukvara är kort sagt ganska få. I slutänden gör det dock inte så mycket. iOS 10 är ett av världens bästa mobila operativsystem. Det har ett gigantiskt apputbud, mängder med funktioner och presterar riktigt bra tillsammans med Apples egen hårdvara. Det finns fortfarande saker som vi skulle vilja se Apple förändra men när widgets nu börjar bli lättare att använda är den listan inte så lång längre.

Stäng

 

Kamera

apple-iphone-7-plus-recension-kamera-dubbel

iPhone 7 Plus har en helt ny kamera som har mycket att erbjuda. I jämförelse med iPhone 6S är skillnaden stor i vissa fall och omärkbar i andra. Trots en stor uppgradering har Apple dock fortfarande svårt att stå upp emot konkurrensen i vissa fall, särskilt i riktigt mörka miljöer.

Läs mer om kameran

En av de största nyheterna i iPhone 7 Plus är telefonens nya kamera. På pappret erbjuder iPhone 7 Plus en av iPhones största kamerauppgradering någonsin. Kamerans upplösning är visserligen den samma som förut, 12 megapixlar, men nu finns ett nytt objektiv med ett dramatiskt lägre bländarvärde, f/1,8 istället för f/2,2, och optisk bildstabilisering. Nyheterna i kameran betyder i teorin att kameran kan fånga in mer ljus under kortare tid men ändå ha slutaren öppen längre tack vare kamerans optiska stabilisering. Det borde betyda att iPhone 7 Plus kan ta betydligt bättre bilder i mörka miljöer än sin föregångare.

För att testa iPhone 7 Plus:s kamera har vi tagit oerhört många testbilder med massa olika smartphones. Alla telefoner har varit inställda på att göra alla inställningar automatiskt för att ta så bra bilder som möjligt. Nedan visar vi tre exempelbilder som tagits av alla telefoner vi jämförde.

I det första testet demonstreras telefonernas möjlighet att ta bilder med både mycket ljusa och mycket mörka delar. Vi tittar på hur kamerorna hanterar den ljusa himlen och hur mycket detaljrikedom som kan återskapas bland molnen. Vi tittar även på hur mycket detaljrikedom som återskapas bland trädets löv och dess stam och på hur kamerorna har hanterat övergången mellan de två områdena.

Här ser vi tydligt att iPhone 7 Plus tar bilder som skiljer sig kraftigt från konkurrenter och iPhone 6S Plus. Kameran imponerar med ett oerhört brett dynamiskt omfång. I just detta exemplet tycker vi att trädet är lite väl överexponerat. Kamerans val av exponering gör inte att detaljer försvinner men trädets gröna löv tappar sin färgrikedom. Detta är ett problem som vi sett återkommande i många liknande bilder med iPhone 7 Plus. Om det är ett fenomen som gör bilderna sämre är dock en smaksak.

Något vi kan se tydligt i bilderna om vi zoomar in bland trädets löv är att iPhone 7 Plus har mindre problem med så kallad kromatisk aberration än vad iPhone 6S Plus har. iPhone 7 Plus tenderar med andra ord att vara bättre på att hålla undan optiska problem som kan uppstå vid högkontrastområden – problem som visar sig i form av missfärgningar längs kontrastlinjer.

I vårt näst sista exempel demonstreras telefonernas prestanda i mörka miljöer. Det är här vi förväntar oss störst skillnad mellan iPhone 6S Plus och iPhone 7 Plus. Exempelbilderna visar också tydligt hur mycket bättre iPhone 7 Plus är på att ta bilder i mörka miljöer. I just denna bilden har iPhone 7 Plus lyckats fånga en bild som är betydligt ljusare än den som fångades av iPhone 6S Plus och som dessutom erbjuder betydligt högre detaljrikedom. iPhone 7 Plus lyckas hålla bruset borta till en högre grad, utan hård brusreducering, vilket skapar en detaljrik bild med ett naturligt utseende. I jämförelse med Samsung Galaxy S7 Edge är det dock uppenbart att Apple fortfarande har hårda konkurrenter att stå upp emot. Hur vi än vrider och vänder på går det inte säga annat än att Samsung fortfarande tar bäst bilder i mörka miljöer. Företagets kamera använder visserligen mycket hård brusreducering, vilket ger ett lite artificiellt utseende, men den detaljrikedom som kameran kan erbjuda är svår att slå.

Till sist ska vi ta en närmare titt på den extra inzoomade kamera som iPhone 7 Plus har. Enligt Apple har den vanliga kameran ett bländarvärde som motsvarar 28 millimeter och den inzoomade ett värde som motsvarar 56 millimeter. Det betyder att den sekundära kameran är dubbelt inzoomade i jämförelse med huvudkameran. 56 millimeter är dock fortfarande långt ifrån vad som brukar beskrivas som ”zoom” i många traditionella kameror.

Den sekundära kameran ger användare ett flertal fördelar. Den kan exempelvis användas för att fånga in mer information om en scen för att förbättra alla bilder som tas. I höst säger Apple bland annat att en ny funktion kommer att lanseras genom en mjukvaruuppdatering som gör det möjligt att sudda ut bakgrunden i porträttbilder. Den funktionen kommer dock bara vara möjlig med iPhone 7 Plus som har två kameror med helt olika perspektiv. Den stora och uppenbara fördelen med den sekundära kameran är givetvis att användare kan ta bättre inzoomade bilder. Det är inte så förvånande att iPhone 7 Plus slår alla konkurrenter när den nya kameran jämförs med digtalt inzoomade bilder. iPhone 7 Plus har ett stort försprång.

Det riktigt intressanta med Apples nya kamera är implementeringen av den i iOS. Det finns inget sätt för användare att bestämma vilken kamera som ska användas i Apples kameraapp. Valet av kamera görs helt automatiskt. I vanliga miljöer används den vanliga kameran med digital zoom upp till två gånger zoom. Därefter byter mjukvaran, helt transparent, till den andra kameran och låter användare fortsätta zooma. Så fort kameran ser att motivet blir mörkt, byter den tillbaka till huvudkameran, eftersom den presterar betydligt bättre i mörka miljöer. Trots att Apple har ökat kamerans komplexitet är kameran lika enkel att använda som den alltid varit och ger alltid så bra resultat som den bara kan. För användare som gillar att zoom in i bilder är iPhone 7 Plus:s unika kamera en stor bonus.

När det gäller video har inte iPhone 7 någon större uppgradering att bjuda på. I praktiken finns det dock en liten men märkbar skillnad. Trots att iPhone 6S och iPhone 7 fångar 4K-video med samma bandbredd, samma upplösning och samma antal bilder per sekund kan iPhone 7 erbjuda högre detaljrikedom. Skillnaden är som sagt inte stor men den är tillräcklig för att göra iPhone 7 till en av marknadens bästa smartphones för videoinspelning.

På framsidan av iPhone 7 finns en ny kamera med högre upplösning, nu sju megapixel istället för fem. Kamerans bländarvärde är fortfarande f/2,2 och den har ingen optisk bildstabilisering. Det betyder att konkurrenter så som Samsung Galaxy S7 Edge och HTC 10 fortfarande tar bättre bilder med sina frontmonterade kameror. iPhone 7:s nya kamera är en stor uppgradering i jämförelse med iPhone 6S men kameran har fortfarande stora problem i mörka miljöer.

Stäng

 

Prestanda och lagring

apple-iphone-7-plus-recension-baksida

16 GB har ersatts av 32 GB och 256 GB har blivit den nya toppmodellen. På insidan av telefonen finns dessutom en ny Apple A10 Fusion-processor som sägs öka energieffektivitet och erbjuda högre prestanda. Skillnaden i praktiken är dock svår att se i nuläget.

Läs mer om prestanda och lagring

Den följande texten är identisk med den motsvarande texten i vårt iPhone 7-test eftersom de två telefonerna erbjuder samma prestanda och lagring.

Under de senaste åren har vi alltid inkluderat ett stycke i våra tester om att det är synd att Apple bara inkluderar 16 GB lagringsutrymme i sin billigaste modell. Nu har den billigaste modellen dock 32 GB lagringsutrymme. Det är en gigantisk uppgradering för konsumenter som inte vill betala extra för Apples större varianter. Användare som vill hålla på med 4K-videoinspelning kan dock ändå behöva betala extra. Apple erbjuder nu en 128 GB- och en 256 GB-version som bör räcka för de flesta.

När det gäller prestanda i operativsystemet och appar är iPhone 7 Plus ännu en telefon från Apple som presterar oklanderligt. Operativsystemet flyter på, appar installeras och startar snabbt och även mycket krävande appar är inga som helst problem för telefonen. Vid mycket hög belastning blir den varm men i våra tester har vi inte sett den överhettas eller bli svår att använda på grund av sin hetta.

Hur mycket snabbare är den i jämförelse med iPhone 6S Plus då? Vid normal användning har vi inte sett några märkbara skillnader mellan iPhone 7 Plus och iPhone 6S Plus. Det skiljer dock en hel del mellan de två modellerna när det gäller teoretisk maximal prestanda så det är troligt att skillnaden i prestanda kommer att bli mer uppenbar i framtiden när iOS och appar utvecklas för att utnyttja den nya kraftfulla processorn.

Värt att notera är att iPhone 7 Plus har 3 GB RAM-minne medan iPhone 7 Plus har 2 GB RAM-minne. Det betyder att iPhone 7 Plus i teorin kan ha fler appar igång i bakgrunden, vilket exempelvis snabbar upp start av appar. Vi har dock inte sett någon större skillnad i praktiken och det är troligt att iPhone 7 Plus:s mer högupplösta skärm också kräver mer resurser än iPhone 7.

Stäng

 

Tillbaka till sammanfattningen

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

4 KOMMENTARER

  1. Hallå.. angående ditt påstående om nackdelar måste ja fråga… hur kan ett 256gb internminne inte duga som minne?? Utan du anser att de ä en nackdel att den inte har minneskort! Välkommen till framtiden.. telefonens internlagringar ökar och mer molnlagring.. sen kommer vi till inbyggt batteri att de skulle vara negativt. Hallå där, telefonen är vattentät och batteriet är bra och numera är nästan alla mobiler inbyggt batteri!!! Så dåligt att du ser detta som en nackdel,, dåligt skrivet tyvärr just de där med nackdelar.. och angående stor o klumpig.. hallå har du bara hållt i en 4.7tums iphone förut eller?? Den är hur smidig som helst.. ja har haft alla telefoner på svensk marknad o många som är större så som note mate mm.. denna är i bra storlek för en 5.5 tums skärm och lagom tunn. Sen sista punkten på dina nackdelar.. inget 3.5mm uttag.. men lägg av nu! Kört trådlöst i flera år o de är framtiden, dessutom stöder iphone 7 en ny typ av bluetooth a1 tror ja den heter så de blir jättebra ljud!! Och dessutom så har trådlösa väldigt bra batteritid nu så sol beats solo 3 40tim o stämmer bra och väldigt bra ljud.. sen ligger de andra flesta runt 20tim så som bose qc som har bra ljud o tryck.. vem vill ha en kabel som dinglar överallt o är i vägen.. detta är 2017 allt är på väg att bli trådlöst, och det är ingen nackdel!! Bara fördelar!! Hur bra ljud som helst, iaf i bose qc35 och beats solo 3.. gått igenom väldigt många lurar under 2016.. du borde hitta nån annan som skriver reviews istället typ själv så hade ja kunnat gjort det så mycket ärligare bredare och inte bara se sina egna tankar kring vad som är vad utan vad folket tycker och hur o vad som är problemet igentligen eller uttryckt mig annorlunda, typ jag tycker de är en nackdel att.. så du skrev. men man kan se de så här också.. så ja skrev. Hoppas på skärpning! På vög o öppna ett eget då ja är trött på okunskapen i reviews, inte alla men många. Och jag är så elektronikintresserad att ja köper många tv dator framför allt mobiler ljudsystem många hörlurar! Anser mig utan att överdriva expert, intr många som överhuvudtaget hade haft pengar eller tid att testa så mycket ja gör men men.. menar inte detta skrivandet till dig som elakt utan hoppas på ath du tar åt dig på rätt sätt och gör något åt saken eller för guds skull be nån som vet vad den pratar om göra reviews och som vet alla konkurrenter i ämnet o vad just produkten i fråga har att erbjuda på alla nivåer

  2. Enda negativa skulle väl kanske vara det höga priset om man vill ha mycket lagringsutrymme. Sen är det väl inget fel skärmen i iphone 7 plus ( visst många andra kör högre upplösning vilket är bra för exempelvis vr) men på vanliga iphone 7 anser jag att det är något för låg upplösning, även om det finns de som gillar den lilla skärmen på vanliga iphone 7 så bör den ha en högre upplösning (men visst duger åt många) själv sålde ja min vanliga iphone 7 pga av just låg upplösning ( visst var det bra skärm men personligen vill ja ha minst full hd) kändes lite klent jämnfört med andra topplurar. Apple är duktiga på skärmar om man tittar till vad dom får ut per pixel, exempelvis mac datorer och iphone. Vattentätheten fungerar utmärkt och ljud och hårdvara o mjukvara fungerar över förväntan mycket bra. finns väl inte så mycket att klaga på. Apple har ju sitt eget system så svårt att jämnföra den med en andriod exempelvis angående låsta systemet ( inte för att det behöver vara något negativt) men gillar man köra custom roms och sånt ja då är det ju andriod som gäller ( men varför vill man köra custom roms med mera? Jo oftast för att det andriod telefonen erbjuder orginal är inte bra nog eller inte fungerar som man tänkt eller att man bara helt enkelt vill kunna ändra allt), sen är ju apple ios mindre resurskrävande än en andriod lur så där räcker exempelvis en mindre batterikapacitet batteri på en iphone längre än motsvarande mAh i en andriod mm.. men allt är ju fråga om vad köparen kanske har för system i datorn exempelvis, har man en mac dator synkar alla anteckningar, påminnelser, sms, samtal med mera med sin iphone och sin mac och man kan dra mer nytta av konceptet. Sen är väl min upplevelse att apple support är en bra support och har bra svar till skillnad mot andra, så man får bra support som är kunniga till skillnad mot många andra som exempelvis när ja hade huawei mate 9 pro och ringde supporten så visste dom knappt att dom hade en sån telefon och dom hade ingen själva där så dom visste inte hur den såg ut i systemet eller insällningar men i det fallat tror ja de bara handlar om kanske nordens huawei support än så länge, dom har nog satsat mer utanför helt enkelt än så länge men bra telefoner gör dom, men tyvärr buggar i mate 9 pro som gjorde att efter en månads väntan på en uppdatering och det aldrig kom någon gjorde att ja la ner projektet med mate 9 pro som för övrigt var en snabb telefon, särskilt när det kommer till att installera en app, väldigt snabb ( visst den var inte vattentät men det visste jag ju när jag köpte den). Allt är väl en behovsfråga och är inviduell från person till person. Alltid varit andriodare innan iphone 7 plus och alltid kört windows.. men nu var det änligen värt att lämna windows och välja en mac och en iphone 7 plus för nu leverar det! Men visst spelar du pc spel o vill ha senaste grafiken ja då är du ju körd o låst till en windows dator hur som helst. Men iphone innebär mycket fördelar tycker jag, siri röstsystem är utmärkt ( särskilt med lurar som stöder funktionen) och man kan göra många kommandon med siri och används mycket och fungerar väldigt bra ihop med beats solo 3 lurar, även bose qc35 men personligen föredrar jag beats solon3 då man ser exakta procenten kvar av batteriet i iphonens och datorn föruttsatt att man har en mac sen är batteritiden på beats solo 3 helt fantastisk 40 timmar och ja det stämmer väldigt bra och slutligen man kan ladda hörlurarna i en powerbank samtidigt som man fortsätter och lyssna i dem trådlöst om man vill, och dom laddar snabbt också.. säg det om någon annan trådlös hörlur? iphone eller snarare apple är bekvämlighet och enkelhet och smidighet och väl fungerande koncept och system 🙂 andriod och även pc fattas det lite av allt detta har ja märkt. Så trots ett högt pris som apple har så får man ändå mycket för pengarna.
    Negativt? Det är inviduellt, men man borde tänka bredare innan man sätter något som negativt ( de som envisas att köra med hörlurar med sladd ja de kan ju alltid använda hörlursadaptern som medföljer vid köp men personligen anser jag att ljud och batteri har blivit så bra nu i trådlösa hörlurar ( visst finns det mycket skräphörlurar, mängder, men finns helt fantastiska också) men problemet med hörlurar är ju det att alla personer är ju olika, man är ute efter olika typer av nivåer på ljudet så där av är det svårt. Men personligen anser jag att bästa hörlurköp är beats solo 3 om du klarar dig utan brusred.. annars bose qc35, båda leverar bra ljud men personligen tycker jag att det är finare och bättre tryck i bose qc35 men beats solo 3 kommer på andra plats gällande ljudkvalitet där ja provat mängder av lurar av alla klasser. Men beats solo 3 kommer ändå etta pga av den långa batteritiden och att man kan ladda samtidigt som man lyssnar och att man ser exakta procenten (bara på iphone och mac) samt att den laddar otroligt snabbt och har ett bra balanserat ljud som fungerar både för samtal och ljudböcker och musik sen är beats solo 3 väldigt smidiga och inte stora och klumpiga dessutom.
    Nu kom ja in på lite mer än just iphone 7 plus, men men. Göran

  3. Och det går byta batteri om man behöver på iphone 7 och iphone 7 plus, finns att köpa och guider, men garantin ryker om man gör det själv men då kommer man till frågan, ett batteri levererar hela garantitiden om man ser hur det alltid varit så senare år. Men visst har du tänkt o ha telefonen längre än så ja då kan du ju antingen köpa ett batteri för endast ett par hundra kronor och byta det själv om så skulle vara behov av det men inte alla som klarar det själv eller inte vill. Ett annat alternativ då är att lämna in den till exempelvis apple och dom byter batteriet mot ett nytt.. visst inte gratis men det går. Om du nu lyckas köra slut på batteriet på ett par år och inte vill uppgradera dig, men tekniken går framåt så tror att de flesta klarar sig med batteriets kapacitet och behöver inte vara orolig att batteriet ska bli så dåligt att det skulle behöva bytas.. bara ett litet tillägg ja ville skriva. Göran 🙂

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − 10 =