Bästa Apple-telefonen

Apple iPhone 7
4.6 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:4,7 tum
Bra att veta:Den ”gagatsvarta” versionen av iPhone 7 har en glansig yta som repas lättare än de andra.
Fördelar
+ Ljusstark skärm
+ Bra huvudkamera
+ Snabb processor
+ Vattentät
Nackdelar
- Lågupplöst skärm
- Saknar 3,5 mm-port
- Ej utbytbart batteri
- Inget microSD-stöd
Kamera6.1
Skärm6.7
Batteri5.4
Kamera6.1
Skärm6.7
Batteri5.4
Pris:
Lägsta pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Sammanfattning

iPhone 7 har ingen ny och flashig design att skryta om men den har mycket annat att erbjuda. Skärmen är mer ljusstark och kan visa rikare färger, batteritiden är runt 15 procent längre, föregångarens högtalare har blivit två, den billigaste modellen har nu 32 GB lagringsutrymme istället för 16 GB och huvudkameran har fått en stor uppgraderingar som ger särskilt bra bilder i mörka miljöer. Det finns kort sagt många bra nyheter – med ett stort undantag. Hörlursporten är borta. Nu är det Lightning-porten, en adapter eller Bluetooth som gäller för alla hörlurar. Om du kan acceptera det har iPhone 7 mycket att erbjuda och en imponerande hög lägstanivå.

 

Surfa:s videorecension

 

Hårdvarudesign

iPhone 7 är en väl designad telefon. Det har inte hänt mycket sedan förra året men det gör inte så mycket eftersom Apple redan hade en bra design att utgå ifrån. Vi tycker fortfarande att iPhone 7 är lite hal och svår att greppa och att ramarna runt skärmen är lite onödigt stora. Det är ändå svårt att säga annat än att Apple har lyckats med att skapa en väl konstruerad telefon med en finslipad design som har mycket att erbjuda. Hörlursportens försvinnande kan dock vara svår att acceptera för vissa.

Läs mer om hårdvaran

Sedan iPhone 3G har traditionen varit tydlig. Vartannat år presenteras en iPhone med en helt ny design och vartannat år händer inte alls särskilt mycket med dess design. iPhone 7 är Apples första undantag och kanske ett tecken på hur mogen och stabil smartphonemarknaden är i dag. Varför ändra på något som fungerar? Varför ändra bara för ändringens skull? Vi kan uppskatta den synen på teknikutveckling och kan uppskatta företag som fokuserar på att förbättra användarupplevelsen istället för att bara ändra en produkts design för att få den att sticka ut från vad som tidigare varit. Med det sagt kan det finnas en poäng i att ändra en design när den designen har ett flertal svagheter.

En stor förändring som Apple har gjort med iPhone 7 är att göra telefonen helt vattentät. Den nya modellen är certifierad enligt IP67. Det betyder att telefonen är helt tät mot damm och att den kan att sänkas ner i vatten till max en meters djup i max 30 minuter. Apple har ingen garanti för vattenskador men skyddet mot vatten bör skydda mot regn och en lång rad vattenrelaterade olyckor.

Från utsidan sett har iPhone 7 en design som är så gott som identisk med iPhone 6S. Det finns ett fåtal små skillnader men telefonens grundläggande design är oförändrad sedan förra året. Metall klär fortfarande baksidan och alla sidor är symmetriskt rundade för att ge telefonen ett mjukt utseende. Den matta metallen och de rundade sidorna betyder dock också att iPhone 7 är precis lika hal som iPhone 6 och 6S. Utan ett ordentligt skal krävs ett stadigt grepp för att telefonen inte ska glida ur handen.

Som alltid erbjuder Apple otroligt imponerande byggkvalitet i sina telefoner. Metallen som används ger telefonen en lyxig känsla i handen. Den täcker hela telefonens baksida men sträcker sig också runt alla kortsidor. Antennbanden av plast finns dock kvar. De tar inte upp lika mycket utrymme som förut men är fortfarande synliga, åtminstone i vissa färgvarianter av iPhone 7.

På baksidan finns Apples spegelblanka äpple, ”iPhone” står skrivet med ett nytt tjockare teckensnitt och en ny kameramodul sitter längst upp på baksidan. Kritiker av Apples utstickande kameror har ännu mer att klaga på i iPhone 7. Bredvid kameran finns nu också en uppsättning av fyra LED-lampor, istället för två. Apple påstår att lampan är 50 procent ljusare. I jämförelse med iPhone 6S är det uppenbart att den nya lampan är ljusare, om än bara marginellt.

iphone-7-recension-kamera-hand

På telefonens högra sida finns samma gamla på/av-knapp som vi fått lära känna de senaste två åren. Knappen ger fortfarande god fysisk återkoppling, vilket gör den lätt att använda. Här finns också tillgång till nanoSIM-kortläsaren som tyvärr bara kan öppnas med ett SIM-kortsverktyg eller liknande. På telefonens vänstra sida finns två volymknappar och en brytare för tyst läge. Knapparna har fått en lite förändrad design men känns identiska med knapparna som användes av iPhone 6S.

På undersidan finns nu två ”galler” istället för ett. Apple har valt att ta bort telefonens 3,5 millimeter hörlursport, som funnits tillgänglig på alla iPhones sedan iPhone 3G. Istället för porten finns en mikrofon, en Lightning-port och en högtalare på undersidan. Det betyder att användare som vill lyssna på musik med hörlurar får nöja sig med Apples inkluderade Lightning-hörlurar eller med ett par Bluetooth-hörlurar.

iPhone 7 längst ner och iPhone 6S längst upp.
iPhone 7 längst ner och iPhone 6S längst upp.

På framsidan av telefonen syns inga uppenbara nyheter. Längst upp finns en kamera och en hörlur, på mitten finns en skärm och längst ner finns en hemknapp. Trots att de inte syns finns det dock ett flertal nyheter på iPhone 7:s framsida. Kameran är uppgraderad, hörluren används nu som en sekundär högtalare, skärmen kan visa fler färger och högre ljusstyrka än tidigare och hemknappen är inte en knapp längre.

Sedan Apples första iPhone har den runda hemknappen varit en symbol för alla iPhones. Den har inte försvunnit i iPhone 7 men den har helt klart förändrats. Istället för att vara en fysisk knapp som kan tryckas in, är hemknappen bara en tryckkänsliga rund yta. Knappen har alltså inga rörliga delar. Det betyder att sannolikheten att knappen går sönder på grund av mekaniska fel är eliminerad och att användare kan bestämma, i telefonens mjukvara, hur knappen ska kännas. En ny vibrator på insidan av telefonen används nämligen för att ge respons när knappen trycks in och vibrationens intensitet kan alltså ställas in i telefonens mjukvara. För vana iPhone-användare känns knappen troligen lite annorlunda till en början men för många kommer det troligen ta ganska kort tid att bli van vid den.

iphone-7-recension-hemknapp

I jämförelse med många andra flaggskeppstelefoner på marknaden är iPhone 7 en ganska liten telefon. Med sin 4,7 tum skärm är den betydligt mindre än Samsung Galaxy S7, LG G5, HTC 10 och Sony Xperia X Performance. Ingen konkurrent i segmentet är så kompakt som iPhone 7. Med det sagt är ramarna runt telefonen relativt stora. I jämförelse med Samsung Galaxy S7, som har en 5,1 tum skärm, är det uppenbart att Samsung utnyttjar telefonens storlek på ett bättre sätt. En större del av Galaxy S7:s framsida täcks av skärmen. Det betyder att användare kan få tillgång till en större skärm, utan att behöva ha en särskilt mycket större telefon i fickan.

Med tanke på de tekniska framstegen de senaste två åren är det rimligt att tycka att iPhone 7 antingen skulle kunna ha en lite större skärm i sitt nuvarande format eller att telefonen skulle kunna vara lite mindre med tanke på sin relativt lilla skärm.

 

Stäng

 

Skärm

iPhone 7 har en av världens bästa LCD-skärm. Den kombinerar hög ljusstyrka med rika och exakta färger. Skärmens upplösning ligger dock långt bakom konkurrenterna. Det betyder att Apples iPhone inte kan visa bilder eller videos med samma detaljrikedom som konkurrenterna.

Läs mer om skärmen

Under de senaste åren har vi sett en imponerande utveckling på smartphonemarknaden. Bildskärmar för smartphones har förbättrats kraftigt för varje år som gått. Även Apples iPhones har fått bättre och bättre skärmar men iPhone 7 ligger ändå, på ett specifikt sätt, långt bakom många konkurrenter. Telefonen har en 4,7 tum skärm med en upplösning på 750 x 1 334. Skärmens upplösning är identisk med iPhone 6 – en telefon som lanserades år 2014. Trots att Steve Jobs påstod att iPhones högupplösta skärm var så pixeltät att individuella pixlar var omöjliga att se, är det uppenbart att konkurrerande telefoner kan erbjuda högre detaljrikedom och skarpare bilder än iPhone 7.

iPhone 7 har en LCD-baserad skärm. LCD-tekniken är bra på många sätt men den har en stor nackdel: bristande svärta. I jämförelse med AMOLED-tekniken, som bland annat används av Samsungs flaggskeppstelefoner kan inte LCD-tekniken återskapa lika djup svärta. Det betyder att LCD-skärmar inte kommer i närheten av AMOLED när det gäller kontrast. LCD-skärmar ser därför gråare och tråkigare ut än AMOLED-skärmar. En styrka som LCD-skärmar har är dock ljusstyrka. Apples senaste iPhone 7 är mer ljusstark än någonsin och är därför lättare att använda utomhus.

iPhone 7 har också en skärm som har stöd för att visa fler färger än någonsin förut. Likt Apples senaste iMac och iPad kan nu också iPhone 7 visa samma färger som visas på många biografer, kallad DCI-P3. Det betyder att skärmen kan återskapa rikare och mer verklighetstrogna färger. Eftersom telefonens kamera har stöd för samma färgomfång kan mer verkliga bilder fångas och visas på direkt på telefonen.

Stäng

 

Högtalare

iphone-7-recension-hemknapp

På pappret ser iPhone 7 ut att vara en stor uppgradering när det gäller högtalarljud. I praktiken den också en uppgradering men Apples implementering av dubbla högtalare är långt ifrån optimal.

Läs mer om högtalaren

iPhone 7 är Apples första iPhone som har dubbla högtalare. Den ena är placerad på samma ställe som vanligt, på undersidan av telefonen, och den andra sitter i hörluren. Huvudhögtalaren som sitter på undersidan av telefonen producerar högt ljud med god täckning bland alla frekvenser och relativt hög kvalitet över alla frekvenser. Högtalaren i hörluren producerar däremot burkigt ljud som inte kan återskapa de lägre frekvenserna.

De två högtalarnas helt skilda prestanda betyder att det är svårt att beskriva iPhone 7:s dubbla högtalare som riktiga stereohögtalare. De har helt olika förutsättningar, vilket skapar en skev ljudbild. I jämförelse med Google Nexus 6P, som har två identiska högtalare placerade på telefonens framsida, blir det uppenbart hur dålig Apples högtalarlösning är i jämförelse. Nexus 6P levererar en tydlig stereoupplevelse med hög volym och hög kvalitet medan iPhone 7 har riktigt svårt att konkurrera.

I jämförelse med föregående iPhones är ändå Apples nya dubbla högtalare en uppgradering. De två högtalarna återskapar ljud med högre volym än tidigare – även om skillnaden inte är särskilt stor. Enligt våra tester skiljer det en decibel mellan iPhone 6S och iPhone 7. Även om iPhone 7:s dubbla högtalare ger en lite underlig ljudbild kan de två högtalarna också producera ljud av högre kvalitet än iPhone 6S. Stora delar av högtalarens prestanda i mellanregistret har fått en ordentlig uppgradering. Med iPhone 7 är ljud både klarare och mer detaljrikt än förut.

Stäng

 

Batteri

iphone-7-recension-baksidahand

iPhone 7 kombinerar ett uppgraderat batteri och mer energieffektiva komponenter. Det ger telefonen en batteritid som är mellan 15 och 20 procent längre än iPhone 6S. För normala användare bör telefonens batteritid därför vara mer än tillräcklig för en dags användning. Vid mycket hård användning finns det dock fortfarande en risk för att batteriet tar slut innan dagens slut.

Läs mer om batteriet

Apple utvecklar mjukvara och hårdvara hand i hand. Det betyder att företaget kan skapa produkter som är mer effektiva än många Android-telefoner, särskilt när det gäller energikonsumtion. Apples telefoner har relativt små batterier men kan ändå erbjuda acceptabla batteritider. När Apple trycker in ett större batteri i sin bäst säljande smartphone är det därför en lite extra stor nyhet. iPhone 7 har ett batteri som är knappt 14 procent större än batteriet i iPhone 6S. I praktiken ger de användare en förlängd batteritid med minst lika många procent. Enligt våra tester har iPhone 7 en batteritid som är mellan 15 och 20 procent längre än iPhone 6S. För många användare kan den förbättringen betyda skillnaden mellan en död och en levande telefon vid dagens slut.

Hur länge telefonens batteri räcker för dig beror givetvis på hur du använder din telefon. Vid vår normala användning hade vi i alla fall runt 20 procent batteri kvar vid slutet av dagen och vid hård användning närmade vi oss 5–10 procent kvar vid dagens slut. iPhone 7 har kort sagt inte riktigt lika imponerande batteritid som sitt större syskon, iPhone 7 Plus, men för många användare bör iPhone 7:s uppgraderade batteri vara mer än tillräckligt för en normal dags användning.

Apple inkluderar en laddare med varje iPhone med den har inte samma snabbladdningsteknik som många konkurrenter har. Det betyder att iPhone 7 är långsammare på att ladda än många Android-telefoner, även de som har batterier med större kapacitet. Medan Samsung Galaxy S7 tar 32 minuter att ladda till 50 procent tar iPhone 7 hela 54 minuter, nästan dubbelt så lång tid.

Stäng

 

Mjukvara

ios-10

iPhone 7 drivs av iOS 10 – samma operativsystem som nu finns tillgängligt för iPhone 5 och senare. Skillnaderna i den nya modellens mjukvara i jämförelse med förra årets iPhone 6S är inte stora men tack vare ny hårdvara finns det ett fåtal funktioner i iOS 10 som är unika för iPhone 7.

Läs mer om mjukvaran

iOS 10 är en stor uppgradering av Apples mobila operativsystem. Operativsystemet innehåller stora uppgraderingar av ett flertal förinstallerade appar och förändrar hur användare kan få snabb tillgång till information.

En av de största nyheterna i iOS 10 är operativsystemets nya hantering av widgets. Så kallade widgets är små kort som visar information från appar och tjänster och som i vissa fall är interaktiva. En widget kan exempelvis visa den senaste väderrapporten, visa kommande kalenderhändelser, visa de senaste nyheterna och mycket mer. I iOS 10 visas widgets på både låsskärmen och hemskärmen. Användare har därför alltid nära tillgång till snabb information om de ämnen som intresserar dem. Användare av iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7 och iPhone 7 Plus kan dessutom använda 3D Touch, Apples tryckkänsliga pekskärmsteknik, för att visa widgets direkt på hemskärmen. Tryck exempelvis bara in Väder-appens ikon för att visa den senaste väderrapporten, utan att behöva öppna appen.

Förinstallerade appar så som Meddelande-appen och Musik-appen har också fått stora uppgraderingar men inga nyheter i dessa appar är exklusiva för iPhone 7, på något sätt. Om du är intresserad av att läsa mer om nyheterna i iOS 10 kan vi därför rekommendera dig att läsa denna artikeln.

Nu lanseras iOS 10 – här är de stora nyheterna

När iPhone 6S lanserades fanns det en grundläggande del av iOS 9 som ingen annan telefon på marknaden hade – 3D Touch. iPhone 7 har ingen sådan stor nyhet att skryta om. Den enda lilla men ändå exklusiva nyheten är relaterad till iPhone 7:s nya vibrator, även kallad Taptic Engine. Vibratorn som används för att ge haptisk feedback när hemknappen trycks in kan också användas i operativsystemet för att ge feedback till användare. Delar av operativsystemet och ett fåtal förinstallerade appar ger en känsla av att mjukvaran har en starkare koppling till hårdvaran. En så enkel sak som att vibratorn används när tiden ska ställas in i ett alarm i Klocka-appen får den snurrande klockan att kännas mekanisk. Det känns inte längre som att det enda som händer är att en bild av en snurrande klocka visas på skärmen. Det känns som att klockan faktisk är mekanisk och ger ifrån sig ett klick varje gång den hoppar över till en ny tid.

ios 10 hemknapp
Användare kan bestämma hur hemknappen ska kännas. Apple erbjuder tre olika inställningar för vibratorn.

Vibratorn kan också användas av andra apputvecklare. I ett spel där spelare ska använda ett maskingevär används vibratorn på ett sätt som får det att kännas som att telefonen skakar från rekylen av skotten. Vibrationen är givetvis inte så kraftfull som vibrationen från ett riktigt maskingevär hade varit men den exakta vibratorn ger ändå en djupare och mer fysisk upplevelse av spelet.

Nyheterna i iPhone 7 när det gäller mjukvara är kort sagt ganska få. I slutänden gör det dock inte så mycket. iOS 10 är ett av världens bästa mobila operativsystem. Det har ett gigantiskt apputbud, mängder med funktioner och presterar riktigt bra tillsammans med Apples egen hårdvara. Det finns fortfarande saker som vi skulle vilja se Apple förändra men när widgets nu börjar bli lättare att använda är den listan inte så lång längre.

Stäng

 

Kamera

iPhone 7 har en helt ny kamera som har mycket att erbjuda. I jämförelse med iPhone 6S är skillnaden stor i vissa fall och omärkbar i andra. Trots en stor uppgradering har Apple dock fortfarande svårt att stå upp emot konkurrensen i vissa fall, särskilt i riktigt mörka miljöer.

Läs mer om kameran

En av de största nyheterna i iPhone 7 är telefonens nya kamera. På pappret erbjuder iPhone 7 en av iPhones största kamerauppgradering någonsin. Kamerans upplösning är visserligen den samma som förut, 12 megapixlar, men nu finns ett nytt objektiv med ett dramatiskt lägre bländarvärde, f/1,8 istället för f/2,2, och optisk bildstabilisering. Nyheterna i kameran betyder i teorin att kameran kan fånga in mer ljus under kortare tid men ändå ha slutaren öppen längre tack vare kamerans optiska stabilisering. Det borde betyda att iPhone 7 kan ta betydligt bättre bilder i mörka miljöer än sin föregångare.

För att testa iPhone 7:s kamera har vi tagit oerhört många testbilder med massa olika smartphones. Alla telefoner har varit inställda på att göra alla inställningar automatiskt för att ta så bra bilder som möjligt. Nedan visar vi tre exempelbilder som tagits av alla telefoner vi jämförde.

I det första testet demonstreras telefonernas möjlighet att ta bilder med både mycket ljusa och mycket mörka delar. Vi tittar på hur kamerorna hanterar den ljusa himlen och hur mycket detaljrikedom som kan återskapas bland molnen. Vi tittar även på hur mycket detaljrikedom som återskapas bland trädets löv och dess stam och på hur kamerorna har hanterat övergången mellan de två områdena.

Här ser vi tydligt att iPhone 7 tar bilder som skiljer sig kraftigt från konkurrenter och iPhone 6S. Kameran imponerar med ett oerhört brett dynamiskt omfång. I just detta exemplet tycker vi att trädet är lite väl överexponerat. Kamerans val av exponering gör inte att detaljer försvinner men trädets gröna löv tappar sin färgrikedom. Detta är ett problem som vi sett återkommande i många liknande bilder med iPhone 7. Om det är ett fenomen som gör bilderna sämre är dock en smaksak.

Något vi kan se tydligt i bilderna om vi zoomar in bland trädets löv är att iPhone 7 har mindre problem med så kallad kromatisk aberration än vad iPhone 6S har. iPhone 7 tenderar med andra ord att vara bättre på att hålla undan optiska problem som kan uppstå vid högkontrastområden – problem som visar sig i form av missfärgningar längs kontrastlinjer.

I detta exemplet tittar vi på detaljrikedomen i en lite mindre krävande bild. Fokus ligger på hörnet av muren i bildens vänstra halva. När vi zoomar in för att ta en titt på hur de olika kamerorna återskapar bilden ser vi hur otroligt små skillnaderna är mellan dagens smartphones. Det är svårt att peka på några betydande skillnader mellan några av bilderna. De olika telefonerna har valt att hantera färg och exponering på lite olika sätt men skillnaderna är oerhört små och ingen kamera erbjuder högre detaljrikedom än någon annan.

I vårt sista exempel demonstreras telefonernas prestanda i mörka miljöer. Det är här vi förväntar oss störst skillnad mellan iPhone 6S och iPhone 7. Exempelbilderna visar också tydligt hur mycket bättre iPhone 7 är på att ta bilder i mörka miljöer. I just denna bilden har iPhone 7 lyckats fånga en bild som är betydligt ljusare än den som fångades av iPhone 6S och som dessutom erbjuder betydligt högre detaljrikedom. iPhone 7 lyckas hålla bruset borta till en högre grad, utan hård brusreducering, vilket skapar en detaljrik bild med ett naturligt utseende. I jämförelse med Samsung Galaxy S7 Edge är det dock uppenbart att Apple fortfarande har hårda konkurrenter att stå upp emot. Hur vi än vrider och vänder på går det inte säga annat än att Samsung fortfarande tar bäst bilder i mörka miljöer. Företagets kamera använder visserligen mycket hård brusreducering, vilket ger ett lite artificiellt utseende, men den detaljrikedom som kameran kan erbjuda är svår att slå.

När det gäller video har inte iPhone 7 någon större uppgradering att bjuda på. I praktiken finns det dock en liten men märkbar skillnad. Trots att iPhone 6S och iPhone 7 fångar 4K-video med samma bandbredd, samma upplösning och samma antal bilder per sekund kan iPhone 7 erbjuda högre detaljrikedom. Skillnaden är som sagt inte stor men den är tillräcklig för att göra iPhone 7 till en av marknadens bästa smartphones för videoinspelning.

På framsidan av iPhone 7 finns en ny kamera med högre upplösning, nu sju megapixel istället för fem. Kamerans bländarvärde är fortfarande f/2,2 och den har ingen optisk bildstabilisering. Det betyder att konkurrenter så som Samsung Galaxy S7 Edge och HTC 10 fortfarande tar bättre bilder med sina fontmonterade kameror. iPhone 7:s nya kamera är en stor uppgradering i jämförelse med iPhone 6S men kameran har fortfarande stora problem i mörka miljöer.

Stäng

 

Prestanda och lagring

16 GB har ersatts av 32 GB och 256 GB har blivit den nya toppmodellen. På insidan av telefonen finns dessutom en ny Apple A10 Fusion-processor som sägs öka energieffektivitet och erbjuda högre prestanda. Skillnaden i praktiken är dock svår att se i nuläget.

Läs mer om prestanda och lagring

Under de senaste åren har vi alltid inkluderat ett stycke i våra tester om att det är synd att Apple bara inkluderar 16 GB lagringsutrymme i sin billigaste modell. Nu har den billigaste modellen dock 32 GB lagringsutrymme. Det är en gigantisk uppgradering för konsumenter som inte vill betala extra för Apples större varianter. Användare som vill hålla på med 4K-videoinspelning kan dock ändå behöva betala extra. Apple erbjuder nu en 128 GB- och en 256 GB-version som bör räcka för de flesta.

När det gäller prestanda i operativsystemet och appar är iPhone 7 ännu en telefon från Apple som presterar oklanderligt. Operativsystemet flyter på, appar installeras och startar snabbt och även mycket krävande appar är inga som helst problem för telefonen. Vid mycket hög belastning blir den varm men i våra tester har vi inte sett den överhettas eller bli svår att använda på grund av sin hetta.

Hur mycket snabbare är den i jämförelse med iPhone 6S då? Vid normal användning har vi inte sett några märkbara skillnader mellan iPhone 7 och iPhone 6S. Det skiljer dock en hel del mellan de två modellerna när det gäller teoretisk maximal prestanda så det är troligt att skillnaden i prestanda kommer att bli mer uppenbar i framtiden när iOS och appar utvecklas för att utnyttja den nya kraftfulla processorn.

Värt att notera är att iPhone 7 har 2 GB RAM-minne medan iPhone 7 Plus har 3 GB RAM-minne. Det betyder att iPhone 7 Plus i teorin kan ha fler appar och processer igång i bakgrunden, vilket exempelvis snabbar upp start av appar. Vi har dock inte sett någon större skillnad i praktiken och det är troligt att iPhone 7 Plus:s mer högupplösta skärm också kräver mer resurser än iPhone 7.

Stäng

 

Tillbaka till sammanfattningen

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett + 12 =