Huawei Mate 9 Pro
5.1 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:5,5 tum
Bra att veta:Huawei Mate 9 Pro säljs i färgerna grå och guld. Vi har testat den guldfärgade versionen.
Fördelar
+ Bra batteritid
+ Bra högtalare
+ Gott om lagring
+ Dubbla SIM-kortläsare
Nackdelar
- Relativt ljussvag skärm
- Ingen systemkryptering
- Kamera i mörka miljöer
- Saknar USB 3.0-stöd
Kamera5.7
Skärm6
Batteri7.6
Kamera5.7
Skärm6
Batteri7.6
Pris:
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Sammanfattning

Huawei Mate 9 Pro är en av årets mest intressanta smartphone. Den kombinerar imponerande specifikationer med ny och förbättrad mjukvara och en ny dubbel kamera med Leica-objektiv. Den maximerar det mesta och kräver en stor summa pengar för det. Det finns inte mycket att klaga på men det finns inte heller mycket som sticker ut. Batteritiden är bra men inte så bra som vi hade hoppats, kameran har fortfarande problem i mörka miljöer och mjukvaran är förbättrad men har fortfarande en bit att gå. Huawei Mate 9 Pro är kort sagt en riktigt bra telefon med imponerande specifikationer som stöter på lite för hård konkurrens för att koras som marknadens bästa.

 

Videorecension

 

Hårdvarudesign

Huawei Mate 9 Pro är en otroligt väl byggd smartphone. Metall och glas kombineras på ett sätt som ger användare en gedigen och lyxig konstruktion. Likheterna med Samsung Galaxy S7 Edge är uppenbara men det finns också viktiga skillnader. Mate 9 Pro är både lite längre och bredare men har ett bakstycke av metall istället för glas. Det största problemet med Huaweis design är de kapacitiva knapparna på framsidan som ger för dålig haptisk feedback för att vara enkla att använda.

Läs mer om hårdvaran

Under de senaste åren har Huawei etablerat sig som en av marknadens ledande smartphonetillverkare på flera fronter. Företaget har bland annat visat att de är en av världens främsta tillverkare när det gäller design och materialteknik. Huawei Mate 9 Pro är det ultimata exemplet på företagets utveckling av imponerande hårdvara. Den visar dock också på en viss bristande kreativitet.

Copy cat

För dig som är insatt i moderna smartphones hårdvarudesign är det troligen uppenbart var Huawei hämtat sin designinspiration när de designat Mate 9 Pro. Telefonen är otroligt lik Samsung Galaxy S7 Edge och Galaxy Note 7. Telefonens rundade skärm, avlånga hemknapp, två kapacitiva navigeringsknappar och placeringar av USB Typ-C-port, hörlursport och högtalare gör nästan Mate 9 Pro svår att skilja från Samsungs senaste modeller. Det finns dock vissa betydande skillnader.

De största designskillnaderna hittar vi på telefonens baksida. Här sitter ett bakstycke av metall. Medan Samsungs senaste telefoner täcks av glas har Huawei valt ett material som kanske inte är lika reptåligt men som åtminstone inte riskerar att spricka. Huawei har valt att täcka metallen med en finish som ger telefonen en glansig yta. Vi föredrar utseendet av matt metall, som exempelvis används av Nexus 6P och iPhone 7, men det är mest en fråga om tycke och smak.

Den stora nackdelen med den glansiga ytan är att fett och fingeravtryck är mer synliga på Mate 9 Pro än på många andra smartphones. Medan många andra konkurrenter har helt matt metall har dock Huawei valt att ge bakstycket en tydlig struktur. Under bakstyckets glansiga finish finns borstad metall.

Dubbla kameror

På den övre halvan av baksidan sitter telefonens två kameror. Till skillnad från tidigare Huawei-telefoner sitter de två kamerorna placerade vertikalt på baksidan. Detta har troligen inte någon större praktisk skillnad men det ger telefonen ett lite annorlunda utseende. Ovanför kamerorna sitter två LED-lampor med olika färgtemperaturer och under sitter modulen för kamerans laserassisterade autofokus.

Baksidan är lätt rundad för att ligga stadigt men bekvämt i handen. Metallen på baksidan följer med längs telefonens sidor, allt i ett stycke. På ovansidan sitter en IR-sändare som kan användas för att styra TV-apparater, ljudsystem och andra IR-baserade apparater. På telefonens vänstra sida finns SIM-kortplatsen. Som vanligt krävs ett SIM-kortsverktyg för att få ut hållaren men när den väl är ute har användare ett flertal alternativ. Hållaren har plats för två nanoSIM-kort.

På undersidan hittar vi ett hål för mikrofonen, en hörlursport, en USB Typ-C-port och en högtalare. USB Typ-C-porten har tyvärr inte stöd för USB 3 och den kan inte skicka ut video. Det betyder att dataöverföring är begränsad till USB 2.0-hastigheter och att trådlös överföring är det enda alternativet för att visa telefonens skärm på en TV eller extern bildskärm.

På höger sida sitter en på/av-knapp och två volymknappar. Alla tre knapparna ger god fysisk återkoppling och är lätta att använda. De är enkla att skilja från varandra men Samsungs lösning med volymknapparna på olika sidor av telefonen gör det ännu enklare för användare att hålla koll på vilka knappar som gör vad.

Böjd skärm

På framsidan av Huawei Mate 9 Pro sitter en 5,5 tum AMOLED-skärm. Skärmen är böjd längs både höger och vänster sida men böjen är minimal i jämförelse med Samsungs telefoner. Den böjda skärmen har inte alls samma estetiska effekt som Galaxy S7 Edge. Det gör dock också att telefonens sidor har möjlighet att vara bredare, vilket gör Mate 9 Pro lite enklare att hålla i handen.

Ramarna runt telefonens skärm är inte breda men de är betydligt större än de är på Samsung Galaxy S7 Edge. Det gör att hela telefonen också är större. Mate 9 Pro är både bredare och längre än Galaxy S7 Edge. Skillnaden är inte stor men om du bryr dig om hur kompakt din smartphone är, är Samsung Galaxy S7 Edge det bättre valet.

Ovanför skärmen sitter en hörlur, som också agerar som sekundär högtalare, en avståndsmätare, en ljussensor och en 8 megapixel videosamtalskamera. Under skärmen hittar vi en avlång hemknapp som är placerad strax under resten av skärmen. Knappens position eliminerar ett av de största långsiktiga problemen med Samsung Galaxy S7 Edge. Faktumet att knappen på Galaxy S7 Edge sticker upp en knapp millimeter från resten av telefonen gör att hemknappen på Samsung Galaxy S7 Edge riskerar att repas. Mate 9 Pro eliminerar detta problem men introducerar ett helt annat.

Dålig haptik

Likt HTC 10 och Apple iPhone 7 är hemknappen på framsidan av Mate 9 Pro inte en fysisk knapp som kan tryckas ner. Det betyder att telefonens vibrator är det enda som indikerar när knappen trycks in. Mate 9 Pro har tyvärr inte en vibrator som räcker till för att ge användare tydlig haptisk feedback. Faktumet att hemknappen ger alldeles för dålig feedback kan göra det frustrerande att använda telefonen. Samsung Galaxy S7 Edge har inte alls samma problem eftersom den har en fysisk knapp som ger god fysisk återkoppling.

Till höger och vänster om hemknappen sitter två kapacitiva navigationsknappar. Knapparna är inte dedikerade till någon specifik händelse. Knapparnas funktion kan bestämmas av användaren i Huaweis mjukvara. Eftersom knapparna förlitar sig på samma vibrator som hemknappen för att ge haptisk feedback, har de tyvärr samma problem som hemknappen. De har även ytterligare ett problem. Bakgrundsbelysningen för knapparna släcks snabbt, vilket inte alltid gör det uppenbart exakt var de sitter. De pekkänsliga ytorna för de två knapparna är inte heller tillräckligt stora för att ett tryck ska kunna registreras, även om fingret inte landar rakt på knappen. Det gör att vi oftare missar de två kapacitiva knapparna än vad vi gör med Samsung Galaxy S7 Edge, som har betydligt större pekytor för sina knappar.

Slutligen är det värt att notera att Huawei Mate 9 Pro inte har något ordentligt skydd mot vatten. Medan Samsung Galaxy S7 Edge är helt vattentät, i grunt vatten, erbjuder Huawei ingen som helst vattentätning. Det betyder att Huaweis flaggskepp riskerar att gå sönder i situationer där konkurrenten skulle klara sig utan problem.

Stäng

 

Skärm

Huawei Mate 9 Pro

Mate 9 Pro är Huaweis första telefon som har en 5,5 tum Super AMOLED-skärm med upplösning på 2 560 x 1 440. Skärmen har med andra ord exakt samma specifikationer som skärmen som Samsung Galaxy S7 Edge använder. Det betyder dock inte att de två skärmarna är identiska. De är visserligen väldigt lika på många sätt. De kan båda återskapa oändlig svärta och rika färger. Det finns dock en stor aspekt som skiljer dem åt. AMOLED-panelen i Samsungs smartphone kan producera ljus med en styrka på cirka 350 nits. När telefonen tas utomhus reagerar dock telefonens ljussensor och skärmen aktiverar ett Boost-läge som ökar ljusstyrkan till 550 nits. Det gör det betydligt enklare att använda telefonen utomhus. Mate 9 Pro verkar inte ha ett sådant läge. Hur mycket vi än försöker blir skärmen aldrig starkare än 370 nits.

 

Högtalare

Huawei Mate 9 Pro har två högtalare, en på framsidan och en på ovansidan. Tillsammans skapar de en jämn ljudbild som erbjuder både volym och kvalitet. De två högtalarna kan producera ljud med ganska exakt samma volym som Samsungs Galaxy S7 Edge. Skillnaden i ljudkvalitet är dock märkbar. Huawei Mate 9 Pro kan erbjuda klarare ljud med ett tydligt och detaljerat mellanregister, även på högsta volym. Täckningen bland de lägre frekvenserna är inte lika bra som med Nexus 6P och den Huawei-tillverkade Nexus-telefonen håller fortfarande titeln som telefonen med bäst högtalare. Mate 9 Pro ligger dock inte långt efter.

 

Batteri

Huawei Mate 9 Pro har ett batteri som mäter 4 000 mAh. Batteriet i Mate 9 Pro är med andra ord lika stort som batteriet i Huawei Mate 8. Det betyder tyvärr inte att telefonen har lika bra batteritid. En mer högupplöst skärm och en kraftfullare processor bidrar troligen till att sänka telefonens totala batteritid. Den är fortfarande lång, bara inte lika lång som föregångarens. Vanliga användare kan vänta sig en telefon med runt 40 batteriprocent kvar vid dagens slut. Vissa användare kan till och med klara sig genom två hela dagar. Vid riktigt hård användning kan telefonen tas ner till 20-30 procent men även de mest krävande användarna behöver inte oroa sig för att Mate 9 Pro ger upp innan dagens slut.

 

Kamera

Huawei Mate 9 Pro har en riktigt bra kamera – Huaweis bästa hittills. Konkurrensen är dock stenhård. I ljusa miljöer klarar den sig bra men i mörka miljöer fortsätter kameran ha stora problem. Mate 9 Pro är betydligt bättre än Huaweis tidigare smartphones tack vare optisk bildstabilisering men både Apple iPhone 7 och Samsung Galaxy S7 Edge kan ta betydligt bättre bilder i mörka miljöer.

Läs mer om kameran

Huawei Mate 9 Pro har två kameror. En 12 megapixel färgsensor och en 20 megapixel svartvit sensor. De två kamerorna har objektiv med bländarvärden på f/2,2 och båda sensorerna har optisk bildstabilisering. Den svartvita sensorn har flera uppdrag men dess huvuduppdrag är att assistera färgsensorn för att fånga bättre bilder. Eftersom den svartvita sensorn inte har färgfilter framför sig kan den i teorin fånga mer ljus och därmed bidra med mer information, för att återskapa en bättre bild i alla miljöer. Sensorn kan också användas för att fånga svartvita bilder och för att fånga bilder med ett simulerat kort skärpedjup, likt Apples Porträtt-läge i iPhone 7 Plus.

För att testa kameran i Mate 9 Pro har vi tagit ett stort antal bilder i många miljöer och jämfört bilderna från telefonen med främst Samsung Galaxy S7 Edge, Apple iPhone 7 Plus, Sony Xperia XZ och Huawei Honor 8. Nedan visar vi exempelbilder tagna med Samsung Galaxy S7 Edge och Apple iPhone 7 Plus i jämförelse med Huawei Mate 9 Pro.

Bra i ljusa miljöer

Medan många konkurrenter har en HDR-funktion inbyggd i sitt autoläge har Huawei Mate 9 Pro ett helt separat HDR-läge i sin kameraapp. Eftersom Mate 9 Pro presterar bäst i sitt HDR-läge har vi använt det för att fånga exempelbilderna nedan. De konkurrerande telefonerna har alla använt sina respektive Auto-lägen med HDR aktiverat.

I de två första exempelbilderna ser vi att tre telefonerna presterar bra i ljusa miljöer med krävande dynamiskt omfång. I båda bilderna finns det både ljusa och mörka delar som måste hanteras för att alla detaljer ska kunna representeras. I den första bilden ser vi att de tre konkurrenterna väljer att hantera miljön på lite olika sätt. Huawei Mate 9 Pro har valt att minska kontrasten i bilden för att tydligare visa detaljer i de mörka delarna. Apple iPhone 7 Plus har valt att erbjuda större kontrast men lyckas samtidigt behålla detaljrikedomen i de mörka delarna och Samsung Galaxy S7 Edge lägger sig däremellan. Skillnaderna är små och det är mer än fråga om tycke och smak än om kvalitet och prestanda.

I den andra bilden ser vi ytterligare ett exempel på hur små skillnaderna är mellan de olika modellerna i ljusa miljöer. Kamerorna har även här valt lite olika exponeringar och inställningar men detaljrikedomen i såväl bakgrunden som förgrunden är så gott som identisk. Som vanligt skruvar Samsung upp skärpan, vilket ger bilden ett lite artificiellt utseende, som dock också kan få den uppfattade detaljrikedomen att vara högre. Alla tre kamerorna har problem med så kallad kromatiska abberationer, missfärgningar i högkontrastområden, men ingen kamera har större problem än någon annan.

Stora skillnader i mörkret

Skillnaderna i ljusa miljöer är som sagt små men i mörka miljöer förändras mycket. Huawei Mate 9 Pro har visserligen äntligen optisk bildstabilisering men kameran fångar fortfarande bilder med ett bländarvärde på f/2,2. Detta kan jämföras med Apple iPhone 7 Plus som har ett bländarvärde på f/1,8 och Samsung Galaxy S7 Edge som har ett bländarvärde på f/1,7, där lägre tal tillåter mer ljus att nå kamerasensorn. En mobilkameras prestanda avgörs dock inte bara av specifikationer och komponenter. En stor del av en modern kameras prestanda avgörs också av hur kamerans mjukvara hanterar den information som den får tillgång till. Oberoende på om det har med hårdvara eller mjukvara att göra är en sak uppenbar: Huawei Mate 9 Pro ligger en bra bit bakom sina konkurrenter i mörka miljöer.

Vi har tagit många bilder i olika typer av mörka miljöer. I alla situationer är ändå resultaten likvärdiga. Huawei Mate 9 Pro kan inte ta lika bra bilder som sina konkurrenter. Telefonen kan inte hantera den mängd brus som skapas i många situationer, vilket sänker bilders detaljrikedom avsevärt. Även i jämförelse med Apple iPhone 7 Plus, som inte kan återskapa riktigt lika bra bilder i mörka miljöer som Samsung Galaxy S7 Edge, ligger Mate 9 Pro långt bakom. Huaweis kamera är som bäst när den har sitt HDR-läge aktiverat men även det räcker inte när ljuset brister. Kamerans manuella läge kan användas för att förlänga slutartiden och sänka kamerans ISO-tal men det är endast praktiskt om telefonen kan monteras på något sätt när bilden tas. I sitt autoläge räcker inte kamerans optiska bildstabilisering till för att fånga bra bilder i mörka miljöer.

Kort skärpedjup

Huawei Mate 9 Pro kan använda sina dubbla kameror för att skapa ett simulerat kort skärpdjup. Det betyder att kameran kan avgöra på vilket avstånd olika motiv är placerade och sedan sudda ut delar av bilden som är längre ifrån kameran än andra. Detta kan ge bilder ett utseende som påminner om bilder som är tagna med systemkameror. Huawei har dock fortfarande mycket att jobba på. Apple iPhone 7 Plus är den enda stora konkurrenten med en liknande funktion och skillnaderna är stora. Apple iPhone 7 Plus tar bilder som ser mer naturliga ut och som inte har lika stora problem med delar av bilden som är utsuddade av misstag, eller inte utsuddade trots att de borde vara det. iPhone 7 Plus är allt annat än felfri men den är betydligt bättre än Mate 9 Pro, som ofta tar bilder som är så gott om oanvändbara.

Mate 9 Pro introducerar en efterlängtad nyhet till Huaweis telefoner. Trots att många konkurrenter har erbjudit 4K UHD-inspelning i många år är det först nu som Huawei introducerar funktionen till en av sina telefoner. Det görs också med bra prestanda. Mate 9 Pro lägger sig på samma nivå som sina konkurrenter. Telefonen kan spela in 4K UHD-video med 30 bilder per sekund och hög detaljrikedom. Apple iPhone 7 Plus är fortfarande kungen av 4K UHD-video men Mate 9 Pro ligger i alla fall i samma prestandaklass som Samsung Galaxy S7 Edge.

På telefonens framsida sitter en 8 megapixelkamera. I jämförelse med den frontmonterade kameran som används av Samsung Galaxy S7 Edge erbjuder Mate 9 Pro både autofokus och högre detaljrikedom. Skillnaden i bildkvalitet är betydande så om du vill ha en bra selfiekamera är Mate 9 Pro det bättre alternativet.

Stäng

 

Mjukvara

Det är svårt att säga annat än att mjukvara har varit Huaweis enskilt största problem i många år på smartphonemarknaden. Företaget har anpassat sin mjukvara på ett sätt som har försämrat, istället för förbättrat, användares upplevelse av telefonen. Nu blir det ändring på det. Med EMUI 5.0 har Huawei tagit flera steg i rätt riktning för att erbjuda användare en bättre användarupplevelse. Det finns ändå mycket kvar för Huawei att jobba med. Huawei är till exempel den enda tillverkaren i Sverige som fortfarande vägrar erbjuda kryptering av användares data.

Läs mer om mjukvaran

Huawei Mate 9 Pro lanseras med Android 7.0 som sitt förinstallerade operativsystem. Ovanpå operativsystemet ligger EMUI 5.0. Den senaste versionen av Huaweis överliggande användargränssnitt erbjuder en stor mängd nyheter och förbättringar i jämförelse med EMUI 4. På många sätt erbjuder Mate 9 Pro en helt annan användarupplevelse än sina föregångare tack vare den nya mjukvaran. Med det sagt är Mate 9 Pro fortfarande mil ifrån den enkla och avskalade mjukvara som Google och Lenovo erbjuder i sina telefoner.

Några av de största problemen med EMUI 4 har åtgärdats i EMUI 5. Vana Android-användare kan äntligen få tillgång till en appskärm, utan att behöva installera tredjepartsappar. Varför det tog så lång tid för Huawei att fixa en så grundläggande är ett mysterium för oss men nu finns den i alla fall.

Vissa Android-funktioner är fortfarande borta

Alla delar av operativsystemet har fått ett nytt utseende och nya funktioner. Snabbgenvägarna som visas ovanför notiserna har till exempel fått en helt ny struktur. Här finns tillgång till fler funktioner är tidigare men vissa detaljer kvarstår. Det finns till exempel inget sätt för användare att snabbt byta Wi-Fi-nätverk direkt från snabbgenvägarna – en funktion som vanligen är inbyggd i Android.

Vissa andra Android-funktioner som saknades i EMUI 4 har återintroucerats i EMUI 5 men har istället gömts bland inställningarna. Androids inbyggd Gäst-läge och kontohantering finns tillgänglig i EMUI 5 men måste först aktiveras under Avancerade inställningar.

Likt sin föregångare innehåller EMUI 5 många funktioner som inte vanligen finns tillgängliga i Android. En av de största nyheterna kallas Tvillingapp. Funktionen låter användare skapa en kopia av vissa appar. Det gör det möjligt att vara inloggad på mer än ett konto i appar så som Facebook och WhatsApp. Stödet för funktionen är tyvärr kraftigt begränsat eftersom mjukvaruutvecklare måste skapa stöd för funktionen.

Det är svårt att klaga på antalet funktioner som Mate 9 Pro har att erbjuda. Många funktioner känns dock överflödiga och Huaweis sortering av inställningar i inställningspanelen gör det svårt att hitta vissa funktioner. Företagets tradition av att samla inställningar av alla typer under ”Avancerade Inställningar” gör det till exempel svårt att veta vilka funktioner som finns var.

Rensa bankfacket

Huawei säger att EMUI 5 ska vara optimerat för att automatiskt hantera systemresurser för att göra telefonen snabbare och ge den längre batteritid. Trots det fortsätter Huawei att inkludera en app kallad Telefonhanteraren i sin smartphone. Appen låter användare bland annat ”Rensa” telefonen och skanna efter virus. Det är oklart varför användare skulle behöva göra sådana saker manuellt eftersom EMUI 5 ska vara så bra på att optimera telefonen automatiskt. Appen spär på en myt om att användare behöver rensa telefonens minne manuellt, stänga appar och manuellt hantera telefonen för att den ska fungera som tänkt.

Vi kan inte göra annat än att skratta lite åt appens virusskanning som oftast presenterar resultatet ”Bankfack” under en grön bock. Lost in translation.

Det finns många andra nyheter i EMUI 5, så som ett ”Ögonvänligt” skärmläge för kvällsaktiviteter, ett batterisparande ”Superbatteri”-läge och mycket mer. EMUI 5 är helt enkelt fullpackat med funktioner. En funktion lyser emellertid med sin frånvaro. Huawei Mate 9 Pro fortsätter sin tradition av att inte låta användare kryptera telefonens lagringsutrymme. Huawei är den enda tillverkaren på den svenska marknaden som inte erbjuder den funktionen. Det betyder att allt som lagras på telefonen skulle kunna läsas av en kunnig person som får tag på en Mate 9 Pro. Alla data, inklusive SMS och bilder, kan också i teorin återskapas även efter att telefonen återställts. Även om risken kan verka liten för många har alla andra tillverkare i Sverige insett vikten av att erbjuda kryptering, oftast som standard, för att skydda användares data. Huawei gör det omöjligt för konsumenter att göra samma sak med sina enheter.

Stäng

 

Prestanda och lagring

Huawei Mate 9 Pro har ett nytt HiSilicon Kirin 960-chipset. Likt tidigare Kirin-chipset erbjuder även den nya komponent riktigt imponerande CPU-prestanda. Både mätt över en och flera processorkärnor har Mate 9 Pro mer att erbjuda än till exempel Qualcomms senaste Snapdragon 821. Det är dock sällan en så stark CPU fyller något behov. En kraftfull GPU krävs däremot för att driva moderna spel och vissa krävande appar. Här har Mate 9 Pro inte riktigt lika mycket att skryta med. Den har en kraftfull GPU men även i jämförelse med Samsung Galaxy S7 Edge som är ett knappt år gammal ligger den på ungefär samma nivå och i vissa fall under konkurrenten. Även om Huaweis nya chipset är kraftfullt är det svårt att säga att det har mer kraft under huven för att snabba upp vardagliga program och uppgifter.

Läs mer om prestanda och lagring

Huawei Mate 9 Pro har 6 GB RAM-minne. Det kan i teorin hjälpa telefonen att prestera bättre än konkurrenter så som Samsung Galaxy S7 Edge, som ”bara” har 4 GB. I nuläget ser vi dock ingen som helst prestandaskillnad mellan de två enheterna som är relaterad till minnesanvändning. Det är möjligt att det kan förändras om något år men mängden RAM-minne bör inte vara en avgörande faktor för köpbeslut i dag.

När det gäller lagring har Huawei Mate 9 Pro mycket att erbjuda. Telefonen har 128 GB intern lagring men hela 16 GB tas upp av operativsystemet och andra appar. Det lämnar 112 GB till användaren att utnyttja för spel, appar, bilder, foton etc.

Stäng

Uppdatering: Testet uppdaterat för att rätta uppgiften att telefonen inte har en microSD-kortläsare. (26 december 10:20)

Klicka för specifikationer

Skärm 5,5 tum AMOLED
Skärmupplösning 1 440 x 2 560
Storlek 152 × 75 × 7,5 mm
Vikt 169 gram
Kamera 12 + 20 MP
Främre kamera 8 MP
Videoinspelning 2160 30p
NFC Ja
Wi-Fi Ja, ac
Bluetooth Ja, 4.2
Trådlös laddning Nej
5G
Vattentålig Nej
Processor HiSilicon Kirin 960 2,4 GHz
Lagring 128 GB
RAM 6 GB
MicroSD-kortstöd Nej
Batterikapacitet 4 000 mAh
Utbytbart batteri Nej
Stöd för dubbla SIM Ja
eSIM
Reparerbarhetsbetyg, av 10
Demonteringsbetyg, av 20

 
På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

4 KOMMENTARER

    • Ah, roligt att höra att du tycker det! 🙂
      Den är ju helt klart ett stort steg framåt för Huawei så, ja, det håller jag med dig om. 🙂 Bara synd att den inte riktigt kan konkurrera med Apple och Samsung.

  1. Jeg fikk min Haze Gold i går, og er svært fornøyd sålangt. Har også tatt noen bilder i mørket jeg synes ble veldig flotte, ikke minst i svarthvitt!
    Men – MicroSDkort er det ikke plass til, slik du skrev. Det er jo kun plass til to små NanoSim, ikke 1 SIM og 1 MicroSD.

    • Du har helt rätt Terje! Jag ber så mycket om ursäkt. Något har gått snett på vägen och fel uppgift har hittat in i testet. Jag har uppdaterat artikeln med rätt information och uppdaterat specifikationstabellen. Tack igen och jag ber om ursäkt. Sådana fel ska inte hända men det gjorde det tyvärr denna gången.
      /Joel

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tjugo − sexton =