Samsung Galaxy S9
5.2 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:5,8 tum
Bra att veta:Vi har testat den svarta versionan av Galaxy S9 men det finns också en blå och en rosa.
Fördelar
+ Otrolig skärm
+ Mycket bra kamera
+ Dubbla SIM
+ Kraftfull processor
Nackdelar
- Medioker batteritid
- Bräcklig glasdesign
- Onödiga appar
- ”Bara” 4 GB RAM
Kamera6.7
Skärm8.7
Batteri5.8
Kamera6.7
Skärm8.7
Batteri5.8
Pris:
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Sammanfattning

Samsung Galaxy S9 kan beskrivas som en oerhört väl polerad Galaxy S8. Det är en stark komplimang. Efter flera veckors testande kan vi konstatera att Samsung visserligen inte riktigt har någon större nyhet i sin nya modell. Vi gillar ändå de nya högtalarna, den mer ljusstarka skärmen, den förbättrade prestandan, stödet för dubbla SIM-kort, den lite tyngre men otroligt gedigna designen och faktumet att hörlursporten sitter kvar. Den nya kameran är bättre än sin föregångare i mörka miljöer och vi gillar det nya stödet för super slow motion-video och 4K-video i 60p. Kamerans nya justerbara bländare gör dock inte så stor skillnad som vi hade hoppats. Den mindre S-modell har fortfarande en ganska medioker batteritid. Om batteritiden inte är ett problem för dig fortsätter Samsung ändå erbjuda en av marknadens mest kompletta och väl polerade smartphoneupplevelse, i ett smidigt format.

 

Video

 

Hårdvarudesign

Med Samsung Galaxy S8 lyckades den sydkoreanska mobiltillverkaren skapa en unik design som startade en ny trend med avlånga skärmar med tunna ramar. Framgångarna med förra årets flaggskepp är tydliga i Galaxy S9 som håller fast vid föregångarens design och bara gör små justeringar. Samsung forsätter därmed leverera en av marknadens bäst designade produkt som kombinerar lyxig konstruktion med en unik och praktisk design.

Läs mer om hårdvaran

Vid en första anblick är det svårt att se någon större skillnad mellan Samsung Galaxy S8 och Galaxy S9. De två modellerna är så gott som identiska när vi tittar på dem från framsidan. Här finns en 5,8 tum avlång skärm med rundade sidor och tunna ramar. Ovanför skärmen sitter en hörlur och en uppsättning kameror och sensorer. Under skärmen finns bara en tunn haka men inga knappar eller andra detaljer. Det är skärmen som dominerar.

Skärmen är rundad på samma sätt som på föregångaren. Det ger telefonen ett unikt utseende på marknaden. Vissa användare kan dock tycka att de rundade sidorna snarare är i vägen för användarupplevelsen. Eftersom skärmen sträcker sig ett par millimeter ner längs telefonens sidor har vissa användare av Galaxy S8 haft problem med att handflatan kommer åt skärmen. Med Galaxy S9 har vi dock märkt att Samsungs hantering av skärmkanten har förbättrats. Nu kan vi medvetet vila en stor del av handflatan mot skärmen utan att skärmen registrerar något. Trots det är det uppenbart att den rundade skärmen är negativ för telefonens ergonomi. Telefonens sidor är smalare och användaren har helt enkelt mindre sidor att ta tag i för att skapa ett ordentligt grepp runt telefonen.

Starkare metall

Glaset på framsidan möts av en aluminium-ram som sträcker sig som ett band runt telefonen. Metallen har en mer matt finish i jämförelse med Galaxy S8 och Samsung säger att man nu använder en annan typ av aluminium som ska göra telefonen ännu styvare och starkare i sin konstruktion. Vi kan inte påstå att vi kan känna den skillnaden i styven men det beror troligen främst på att föregångaren också var byggd som ett betonghus.

Längs telefonens högra sida finns en på/av-knapp som är praktiskt placerad för en högerhänt användare. Knappen ger bra fysisk återkoppling och är därför lätt att använda. På vänster sida finns knappar för volymkontroll och en Bixby-knapp. Knappen som introducerades med Galaxy S8 tar användare direkt till Samsungs röstassistent. Knappen fungerar bra och är lätt att skilja från både volymknapparna och från på/av-knappen, som alltså sitter på andra sidan. Som med alla fysiska knappar är det dock lätt att råka trycka till Bixby-knappen. Det kan vara särskilt frustrerande eftersom den då avbryter allt som sker på telefonen för att starta Bixby. Som tur är går den att inaktivera. Den går dock fortfarande inte att omprogrammera för att ha någon annan funktion.

På ovansidan av Galaxy S9 finns en sekundär mikrofon och en kortläsare. Hållaren för korten kan matas ut med ett inkluderat verktyg eller ett utvikt gem. Nytt för i år är att Galaxy S9 har stöd för dubbla SIM-kort som standard i Sverige. Samsung har en hybridlösning som erbjuder stöd för antingen två nanoSIM-kort eller ett nanoSIM-kort och ett microSD-kort. Vi gillar valmöjligheter så Samsungs förändring är inget annat än positiv.

Alla tänkbara funktioner

På undersidan finns en högtalare, en 3,5 millimeter hörlursport och en USB Typ-C-port. Hörlursporten gör Galaxy S9 till en av allt färre moderna flaggskepp som har stöd för den åldrande tekniken. Det är dock inte förvånande eftersom Samsung har gjort sig kända för att sälja produkter som erbjuder så gott som alla tänkbara funktioner. På tal om alla tänkbara funktioner har också USB-porten stöd för det mesta. Den kan överföra data i hög hastighet med USB 3, skicka ut video ur samma port och laddas, samtidigt. Med Samsungs DeX-docka kan Galaxy S9 till och med förvandlas till en mobil dator som kan kopplas in till större bildskärmar, tangentbord, möss och mycket mer.

På baksidan av Galaxy S9 finns en skiva Gorilla Glass 5. Glaset ser kanske ut att vara identiskt med glaset på Galaxy S8 men Samsung säger att de har uppgraderat det för att vara tjockare och därmed mer tåligt. I kombination med den nya metallen gör glas att Galaxy S9 väger åtta gram mer än sin föregångare. Som med allt glas går även glaset på Galaxy S9 att spräcka. Det gör baksidan med bräcklig än baksidan på en plast- eller metallmobil.

Liten justering gör stor skillnad

Inbakad i glas sitter Galaxy S9:s nya kamera. Den skyddas av en tunn metallram som sticker ut lite mer än den gjorde på Galaxy S8. Kameran är ändå nästan helt platt längs med baksidan, särskilt om den jämförs med till exempel Apple iPhone X, som har en stor utstickande kameramodul. Strax under kameran sitter telefonens fingeravtrycksläsare. Samsung har flyttat den från sidan av kameran till strax under och det gillar vi skarpt. Den mer utstickande ramen runt kameran och den lägre placerade läsaren gör det betydligt enklare att känna sig fram med fingret på baksidan. Läsaren är som vanligt riktigt snabb och pålitlig. En ny registreringsprocess gör dessutom att det går ungefär fyra gånger snabbare att registrera ett finger med den nya läsaren.

Galaxy S9 fortsätter att erbjuda en rad gömda funktioner i sin design. Bakom glaset på telefonens baksida finns fortfarande fullt stöd för trådlös laddning med en laddningseffekt på upp till 15 watt, dubbelt så mycket som iPhone X. Samsung har dessutom fortfarande stöd för NFC och MST för mobila betalningar vid betalstationer som bara har stöd för gammal magnetteknik. Utöver det fortsätter Samsung erbjuda vattentäthet enligt IP68-certifiering. Det betyder att den kan klara vatten på 1,5 meters djup i 30 minuter.

Stäng

 

Skärm

Galaxy S9 Test

Samsung Galaxy S9 har en 5,8 tum skärm med en upplösning på 2 960 x 1 440. Skärmen är tillverkad av Samsung och använder AMOLED-teknik som är känd för rika färger och djup svärta. Även om skärmen verkar identisk med sin föregångare, på pappret. Finns det betydande skillnader i praktiken. Med en maximal ljusstyrka på 680 nits är Galaxy S9 den ljusstarkaste skärmen vi någonsin testat och i sitt filmläge är den dessutom den mest färgexakta skärmen vi testat. Den tar därmed över tronen från iPhone X som marknadens bästa bildskärm.

Läs mer om hårdvaran

Som vanligt levereras Galaxy S9 med skärminställningar som är gjorda för att imponera. Skärmen är övermättad i sina färger och är underligt blå och kall i sin ton. Som standard har skärmen en färgtemperatur på 7 518 Kelvin, enligt vårt test. Det är betydligt kallare än det korrekta värdet, 6 500. I skärmens filmläge justeras dock skärmen ner till 6 529 K, oerhört nära standardvärdet. Vi rekommenderar alla användare att byta över till filmläget. Till en början kan det uppfattas som lite för oranget och varmt men för de flesta tar det inte mer än några minuter att vänja sig och med den rätta inställningen ser människors hy rikare och mer naturliga ut. En korrekt skärm gör dessutom Galaxy S9 till en bättre kameramobil som kan visa mer exakta färger vid fototillfället.

Stäng

 

Högtalare

En av den största nyheten i Galaxy S9 är telefonens nya högtalarsystem. Samsung har nöjt sig med monohögtalare i sina telefoner i många år. De har producerat ljud med helt okej ljudkvalitet och volym men de har aldrig kunnat konkurrera med de bästa. Nu har företaget äntligen aktiverat telefonens hörlur för att fungera som en sekundär högtalare. Det gör att användare nu får stereoljud. Till skillnad från vissa telefoner som använder sig av hörluren som sekundär högtalare är ljudet mellan de två ljudkällorna relativt väl balanserat. Det kan skapa en begränsad, men ändå betydande stereoeffekt. Mellanregistret är dessutom betydligt klarare och mer detaljerat än tidigare. Det gör särskilt musik mer behagligt att lyssna på. Det nya högtalarsystemet är kort sagt en stor uppgradering för Galaxy S-serien.

 

Batteri

Samsung Galaxy S9 har samma typ av batteri som sin föregångare. Det mäter fortfarande 3 000 mAh och har fortfarande svårt att klara av en lång dags hård användning. Normala användare kan förvänta sig en marginal på runt 20 batteriprocent vid slutet av en vanlig dag. Det betyder tyvärr att Galaxy S9 har svårt att hantera dagar som blir längre eller tuffare än normalt. Med stöd för snabbladdning och trådlös snabbladdning är det åtminstone enkelt att ladda telefonen. Den medelmåttiga batteritiden är ändå en av de största problemen med Galaxy S9. Om du ställer höga krav på din telefons batteritid kan batteritiden mycket väl vara en avgörande faktor för att du bör ta en närmare titt på alternativ till S9.

 

Kamera

Galaxy S9

Samsung har en ny kamera i Galaxy S9 som sägs vara ett stort steg framåt. Den stora innovationen sägs vara en justerbar bländare. I praktiken är den dock inte riktigt ett så stort steg framåt som vi hade hoppats. Det gör videonyheter så som super slow motion och 4K 60p-inspelning till de största nyheterna.

Läs mer om kameran

Samsung Galaxy S7 kan beskrivas som en milstolpe för mobilbranschen. Galaxy S7 hade en oerhört bra kamera som var särskilt imponerande i miljöer som mobilkameror traditionellt sett varit usla på, mörka miljöer. Galaxy S8 var nästan identisk med Galaxy S7 när det gällde sin kamera och även Galaxy Note 8 var väldigt lik med en extra zoomkamera som enda större nyheten. Galaxy S9 försöker revolutionera smartphonevärlden genom att ha en kamera med en justerbar bländare. Bländaren kan fysiskt styra hur mycket ljus som kommer in genom objektivet för att styra exponeringen och påverka andra egenskaper i bilden.

Den nya bländaren styrs automatiskt i kamerans auto-läge. Den väljer mellan ett rekordlågt bländarvärde på f/1,5 eller ett mer normalt värde på f/2,4. Det högre bländarvärdet hindrar mer ljus från att komma in till sensorn och används i ljusa miljöer medan det lägre bländarvärdet används i mörka miljöer. Traditionellt sett har smartphones bara det lägre bländarvärdet så den nya justerbara bländaren är främst relevant i ljusa miljöer. Vi har gjort många tester med bländaren för att försöka se fördelen med den. Det har visat sig att skillnaden är nästan meningslöst liten.

Minimal skillnad

Genom att använda kamerans Pro-läge kan vi justera bländaren utan att förändra exponeringen i bilden. Från professionella kameror och objektiv vet vi att kameror ofta kan fånga bilder som erbjuder högre detaljrikedom vid bildens kanter och hörn när de inte använder sitt lägsta bländarvärde. Efter att ha tagit många bilder med Galaxy S9 och växlat mellan de två bländarvärdena har vi faktiskt sett små skillnader i skärpa längst ut i vissa bilder. Skillnaderna är dock minimala, extremt små. Vi skulle inte bli förvånande om skillnaden i detaljrikedomen mellan de två bländartalen är mindre än vad Samsungs tillverkningstolerans är. Med andra ord: skillnaden mellan f/1,5 och f/2,4 är möjligen mindre än vad skillnaden mellan två olika exemplar av Galaxy S9 är.

När ett motiv kommer nära kameran kan vi se skillnader i hur brett kamerans skärpedjup är. Med f/1,5 är det lite snävare än det är med f/2,4. Eftersom det inte går att välja bländarvärde i det automatiska läget utan det styrs av motivets ljussättning, är det dock svårt att förvänta sig att konsumenter ska gå in i Pro-läget för att ändra bländaren och få en liten förändring i bildens skärpedjup.

Även om vi hade hoppats på att en justerbar bländare skulle ge oss en ny generation av kvalitet i ljusa miljöer är det tyvärr inte alls vad vi har fått. Faktumet att Samsung har fått plats med en mekanisk bländare är imponerande, ur ett tekniskt perspektiv. I praktiken har vi dock inte fått se vad tekniken verkligen kan innebära för konsumenter.

Grym mörkerkamera blir grymmare

Utöver den nya bländaren har Samsung gjort ett flertal andra förändringar i Galaxy S9. Den har till exempel en ny kamerasensor. Den fångar fortfarande 12 megapixelbilder men har nu ett nytt inbyggt minne som gör det möjligt för den att fånga mer data på kortare tid. I praktiken betyder det att vi kan se att Galaxy S9 kan ta bilder med lite mindre brus än Galaxy S8. Vi kan också se en liten förbättring i kamerans dynamiska omfång.

Med ett bländarvärde på f/1,5 istället för Galaxy S8s f/1,7 bör Galaxy S9 kunna fånga mer ljus. I mörka miljöer ser vi ändå bara marginella skillnader. Den nya kamerans lite bredare dynamiska omfång hjälper i mörka miljöer som har inslag av ljus men skillnaderna är små. I extremt mörka miljöer ser vi lite tydligare skillnader. Det är uppenbart att Galaxy S9 kan minska mängden brus och därmed öka detaljrikedomen. Det är just denna typen av extrema miljö som Galaxy S8 har varit en ledare på marknaden med och Galaxy S9 fortsätter med ännu bättre prestanda. Nu finns det ett markant glapp gentemot konkurrenter så som HTC U11 och Apple iPhone X. Detta gäller dock bara extremt mörka miljöer. Så fort det tillkommer lite mer ljus är skillnaden mellan Galaxy S9 och konkurrenterna mycket små igen.

Väldigt många bilder

Galaxy S9 är Samsungs första smartphone som har stöd för videoinspelning i 4K UHD-upplösning med 60 progressiva bilder per sekund. Apple var först ut med sitt stöd i iPhone 8, 8 Plus och X men nu blir Samsung först i Android-världen. Likt Apple fångas videon på ett bra sätt men med lite lägre bildkvalitet än det vanliga 4K-läget som fångar färre bilder men med lite högre detaljrikedom.

Galaxy S9 är också Samsungs första mobil som har stöd för videoinspelning med 960 bilder per sekund. Samsungs stöd är identiskt med det stöd som Sony introducerade i sina telefoner under början av förra året. Det betyder att 0,2 sekunder av action kan fångas för att göra sex sekunder video. Kameran kan fånga ögonblicksbilder i 720p-upplösning. Videons kvalitet är inte särskilt imponerande men effekten är riktigt häftig. Samsung har också ett rörelsesystem som gör det lättare att tajma slutaren för vissa klipp. I vissa fall fungerar den dock dåligt och utlöses för sent.

Selfiekameran på framsidan av Galaxy S9 är identisk med Galaxy S8. Den tar bra bilder och har autofokus men har inga särskilt imponerande nya funktioner eller större nyheter att erbjuda, utöver ny mjukvara som vi återkommer till strax.

Stäng

 

Mjukvara

Samsung har länge arbetat för att erbjuda en unik användarupplevelse genom sin egen mjukvara. Företaget fortsätter i sina gamla spår med Galaxy S9 och lanserar en telefon med ett kraftigt anpassat operativsystem som är fullt av extrafunktioner men som också saknar vissa grundläggande Android-funktioner och som gör användarupplevelsen bitvis förvirrande och frustrerande.

Läs mer om mjukvaran

Samsung Galaxy S9 lanseras med Android 8.0 som sitt underliggande operativsystem. När vi testade telefonen gjorde vi det med den senaste säkerhetsuppdateringen för mars månad. Samsung är relativt duktiga på att skicka ut säkerhetsuppdateringar men har inte en särskilt imponerande historia när det gäller snabba större uppdateringar av operativsystemet. Samsung vägrar dessutom ge löften om hur länge deras enheter kommer att uppdateras. Medan flera konkurrenter går med i program så som Android Enterprise Recommended säger Samsung att de har gjort att aktivt val att inte delta och kan inte komma med något löfte om framtida uppdateringar. Det är visserligen sannolikt att Samsung planerar att uppdatera Galaxy S9 i många år framöver men det är löjligt att de inte vågar ge konsumenter något löfte om det.

Onödiga förändringar

Den mjukvara som Samsung lägger ovanpå Android har efter många år av förvirring bytt namn från TouchWiz till Samsung Experience. Den senaste versionen är version 9.0 och den är så gott som identisk på Galaxy S9 som på S8. Det betyder att användare får ta del av ett operativsystem och en användarupplevelse som har Android i grunden men som har anpassningar och förändringar i varenda hörn. Samsung har ändrat utseendet, flyttat på knappar och ändrat funktioner som i många fall fungerar alldeles utmärkt i Android. Många av Samsungs anpassningar är till synes helt meningslösa för användaren. Det kan handla om både små och stora saker så som att navigeringsknapparna har en omvänd ordning, att Androids stöd för flera användare är borttaget och att det inte går att välja Wi-Fi-nät eller Bluetooth-enhet direkt från snabbgenvägarna.

Även med Galaxy S9 fortsätter Samsung att förinstallera en rad egenutvecklade appar. Flera av dem går inte att avinstallera och är helt överflödiga. Utöver Chrome finns till exempel Samsungs egen webbläsare, utöver Googles Foto-app finns Samsungs Galleri-app, utöver Gmail finns Samsungs E-post-app, utöver Google Play finns Galaxy Apps och utöver dem finns en rad Samsung-appar för anteckningar, hälsa, filhantering och mycket mer. Det finns kort sagt ett gigantiskt överflöd av appar som inte borde vara installerade och som ofta är relativt meningslösa.

Unika funktioner

Trots överflödet av onödiga förändringar och appar har Samsung en rad riktigt bra funktioner. Samsungs system för att hantera flera appar på den avlånga bildskärmen är det bästa i branschen, Samsung är en av få tillverkare som erbjuder stöd för dubbla Bluetooth-enheter, Samsungs tryckkänsliga skärm i kombination med unik mjukvara gör navigering enkel och ett nytt system för anisktsigenkänning gör upplåsning smidigare än förut.

Samsung har också ny mjukvara för att konkurrera med Apples Animojis. Den nya mjukvaran låter användare skanna in sitt ansikte och skapa en egen karaktär som sedan kan animeras med hjälp av användarens ansikte och telefonens kamera. Karaktären har en tendens att se lite underlig och nästan skrämmande ut men kan också tyckas vara lite rolig. Mjukvaran har dock också flera andra karaktärer som kan animeras. De saknar dock den lite gulliga charm som Apples Animojis har. Smaken är som baken men vi tycker att Samsungs karaktärer ser lite underliga ut. De fungerar i alla fall helt okej, även om Apples figurer är mer detaljerade tack vare iPhone X:s mer avancerade 3D-kamera.

Begränsad röstassistent

Bixby fortsätter vara en stor del av Samsungs mjukvara. Röstassistenten som lanserades för ett år sen ligger fortfarande till vänster om hemskärmen och har fortfarande en fysisk knapp på sidan av telefonen. Bixby forsätter också vara en relativt begränsad röstassistent som bara har en tydlig styrka framför till exempel Googles egen röstassistent. Bixby har en djup förståelse för telefonens inställningar och funktioner som gör det är enklare att ändra en inställning i telefonen. Vi kan till exempel säga ”Hey Bixby, change the screen brightness to 50 percent” eller ”Hey Bixby, turn of always on display” och se förändringen ske snabbt på skärmen. Det fungerar bra men Bixby är fortfarande begränsad till engelska och eftersom de vanligaste inställningarna ändå är relativt lättillgängliga i operativsystemet, är Bixby främst användbar när vi ska justera lite ovanligare inställningar. Då är det inte alltid så lätt att komma ihåg att Bixby ens existerar.

Bixby har flera andra funktioner. Genom att öppna kameraappen och trycka på Bixby Vision-knappen kan vi till exempel översätta texter, identifiera bilder, platser och viner och använda QR-koder. Översättningsfunktionen använder Google Translate och fungerar förvånansvärt bra, även för stora textmängder. De andra bildrelaterade funktionerna är dock relevanta för så få tillfällen att det är svårt att minnas att de finns. Vi har till exempel svårt att komma på situationer då vi vill ta en bild på något för att sedan få en lista av bilder på samma typ av sak. Om bildsökningen i Bixby hade varit så exakt att vi till exempel hade kunnat få information om en specifik produkt eller modell genom att ta en bild på den hade den kanske varit intressant. Så bra är Bixby Vision dock inte i nuläget.

Bättre optimering

Samsung har lyckats bra med att optimera sin mjukvara för telefonens processor. Medan Galaxy S8 hade en hel del prestandaproblem vid sin lansering flyger Galaxy S9 fram i appar och i operativsystemet. Trots att Samsungs mjukvara är tung är den tillräckligt väl optimerad för att fungera riktigt bra.

Stäng

 

Prestanda och lagring

Samsung Galaxy S9

Den europeiska versionen av Samsung Galaxy S9 som säljs i Sverige drivs av ett Samsung Exynos 9 Octa 9810-chipset. Det är klockat till 2,7 GHz och får assistans av 4 GB RAM. Samsungs nya chipset erbjuder Android-branschens mest kraftfulla kombination av CPU och GPU. Det kan hantera alla tänkbara appar vi kan slänga på det. Med väl optimerad mjukvara har vi inte heller sett de prestandaproblem som vi stötte på med Galaxy S8 under förra året. Med ”bara” 4 GB RAM kan det kanske verka finnas en risk att Galaxy S9 kan påverkas negativt vid tung användning. Vi har inte sett några som helst problem relaterade till arbetsminne men det går inte säga annat än att vi gärna hade sett större arbetsminne för framtidssäkring. Med 64 GB lagring och tillgång till en microSD-kortläsare bör i alla fall de flesta användare ha gott om lagringsutrymme.

Klicka för specifikationer

Skärm 5,8 tum AMOLED
Skärmupplösning 1 440 x 2 960
Storlek 147,7 × 68,7 × 8,5 mm
Vikt 163 gram
Kamera 12 MP
Främre kamera 8 MP
Videoinspelning 2 160 60p
NFC Ja
Wi-Fi Ja, ac
Bluetooth Ja, 5.0
Trådlös laddning Ja
5G
Vattentålig Ja, IP68
Processor Samsung Exynos 9 Oct 9810, 2,7 GHz
Lagring 64 GB
RAM 4 GB
MicroSD-kortstöd Ja
Batterikapacitet 3 000 mAh
Utbytbart batteri Nej
Stöd för dubbla SIM Ja
eSIM
Reparerbarhetsbetyg, av 10
Demonteringsbetyg, av 20

 
På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

1 KOMMENTAR

  1. Hur pass dålig är batteritiden mot låt säga iPhone 7 eller 8? Ser på nätet att alla klagar på batteritiden på S9 och man vill ju inte köpa grisen i säcken.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fem + 3 =