Motorola dominerar budgetsegmentet av Svenska Smartphoneguiden med Moto G 3 som den bästa telefonen under 2 000 kronor just nu och Motorola Moto X Play som den bästa telefonen under 3 000 kronor. Nu introducerar det kinesiska företaget Lenovo, som numera äger Motorolas varumärke, tre nya modeller som har potential att bli några av 2016 års bästa budgetsmartphones.

Stora uppgraderingar

Motorola Moto G4 och G4 Plus är två varianter av, i grunden, en och samma telefon. De två modellerna delar många specifikationer med varandra. De har båda skärmar som mäter 5,5 tum och som har Full HD-upplösning. Det betyder att de nya Moto G4-modellerna har större skärmar och betydligt högre upplösning än sina föregångare. Bakom de nya skärmarna finns nya Qualcomm Snapdragon 617-processorer som gör G4-modellerna till betydligt snabbare och mer kraftfulla telefoner än Moto G3. De kraftfulla processorerna gör det också möjligt att fånga 4K UHD-upplöst video med telefonens huvudkamera.

Moto G4

Tack vare de nya modellernas större skärmar får Motorola också plats med ett större 3 000 mAh-batteri som har potential att ge G4-telefonerna lång batteritid. Andra uppgraderingar sedan förra årets Moto G 3 inkluderar 2 GB RAM-minne istället för 1 GB med en 3 GB-modell som alternativ och 16 GB eller 32 GB lagringsutrymme.

Fingeravtrycksläsare och bättre kamera

Moto G-serien har tidigare bara bestått av en modell med olika minneskonfigurationer men i år får konsumenter möjlighet att välja bland flera olika modeller. G4 Plus skiljer sig från den vanliga G4-modellen genom att ha en fingeravtrycksläsare på framsidan av telefonen och en 16 megapixelsensor istället för en 13 megapixelsensor på baksidan. Kameran i G4 Plus har dessutom ett objektiv med ett lägre bländarvärde, som borde ge användare möjlighet att ta bättre bilder i mörka miljöer.

Moto G4 Plus

Moto G 3 får en ersättare

Utöver de kraftigt uppgraderade Moto G4 och G4 Plus planerar Lenovo att lansera en ny modell kallad Moto G Play. Moto G Play väntas kosta betydligt mindre än Moto G4 men saknar också många av den nya generationens specifikationer. Moto G Play har en mindre fem tum skärm, lägre upplösning och samma Qualcomm Snapdragon 410-processor som Moto G 3. Moto G Play har med andra ord potential att bli en intressant modell för dig som vill ha en smartphone men som har en riktigt begränsad budget, möjligen under 1 500 kronor.

Moto G Play

Låga priser att vänta

Motorola har inte bekräftat exakta lanseringsdatum för Moto G Plus, Moto G4 och G4 Plus i Sverige men de två sistnämnda modellerna väntas kosta runt 2 000 kronor. Vi uppdaterar detta inlägg så fort vi vet mer om svenska priser och ungefärliga lanseringsdatum. Håll även utkik efter tester här på Surfa när alla tre modeller närmar sig lansering.

https://www.youtube.com/watch?v=kZCu0LiL4Nc

Källa: Motorola

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 2 =